Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 Angel eyes
Nechcem Ti brat iluzie ale s tou 35W ziarovkou mozes teoreticky poskodit svetlovody. Pred faceliftove E60 ako aj starsie E39, E87 atd., maju Angel Eyes kruzky navrhnute ako parkovacky, cize tomu zodpoveda aj konstrukcne riesenie akrylatovych svetlovodov.
Bez tej paraboly, ktora je sucastou 10W ziarovky by takmer vobec nesvietili. Vacsina ludi si mysli, ze ked tam daju cca 2x silnejsiu ziarovku, svietivost sa rapidne zvysi. Omyl!
Zvysi sa dvojnasobne produkcia tepla ale svietivost sa nezvysi umerne vykonu ziarovky! Cize ked tam das 35W ziarovku, trojnasobne zvysis produkciu tepla pred hranou svetlovodu a v jeho okoli, co moze mat za nasledok z dlhodobeho pouzivania az roztopenie tychto svetlovodov.
Ziarovky H8 35W, ktore su v modeloch od 2007, su pouzivane pri znizenom napati ako parkovacky a pri maximalnom napati ako denne svietenie ale kruzky su na to navrhnute aj co sa materialu tyka. Su to bezne H8 ziarovky ktore nie su obmedzene vyzarovacim uhlom.
Z toho vyplyva, ze aj LED diodove verzie musia mat vhodny vyzarovaci uhol LED diody podobny tej malej parabole, inak by ich vobec nebolo vidiet.
To znamena, ze pri LED diodach nie je problem vo vykone a svietivosti ale v teplote farby, ktora je za denneho svetla horsie viditelna ako teplota farby beznej halogenovej ziarovky.
Bez tej paraboly, ktora je sucastou 10W ziarovky by takmer vobec nesvietili. Vacsina ludi si mysli, ze ked tam daju cca 2x silnejsiu ziarovku, svietivost sa rapidne zvysi. Omyl!
Zvysi sa dvojnasobne produkcia tepla ale svietivost sa nezvysi umerne vykonu ziarovky! Cize ked tam das 35W ziarovku, trojnasobne zvysis produkciu tepla pred hranou svetlovodu a v jeho okoli, co moze mat za nasledok z dlhodobeho pouzivania az roztopenie tychto svetlovodov.
Ziarovky H8 35W, ktore su v modeloch od 2007, su pouzivane pri znizenom napati ako parkovacky a pri maximalnom napati ako denne svietenie ale kruzky su na to navrhnute aj co sa materialu tyka. Su to bezne H8 ziarovky ktore nie su obmedzene vyzarovacim uhlom.
Z toho vyplyva, ze aj LED diodove verzie musia mat vhodny vyzarovaci uhol LED diody podobny tej malej parabole, inak by ich vobec nebolo vidiet.
To znamena, ze pri LED diodach nie je problem vo vykone a svietivosti ale v teplote farby, ktora je za denneho svetla horsie viditelna ako teplota farby beznej halogenovej ziarovky.

avana píše:Takže jsem konečně vyřešil LED žárovky - pořád to nechtělo svítit, ale stačilo přepolovat. Výsledný efekt stojí za vyliž prdel, svítí to malinko, prostě tudy cesta nevede. Zkusím poslední možnost, koupit halogeny 35W. Bílé to sice nebude, ale třeba to svítit bude víc.
Také jsem se nechal zlákat a koupil LED diody místo žárovek do AE a naprostá spokojenost,svítí to víc než ty žárovky a to o dost a navíc auto jakoby omládlo,už to nesvítí hnusně zažloutle,ale hezky to pasuje ke xenonům.Ještě se uvídí jak ty ,,číny,, budou dlouho svítit,ale je na to 2 roky záruka,tak co
Dělal jsem teď xenony do e60 místo H7 a chtěl vyměnit zároveň i ty parkovacky za 3W led s chladičem, samo to nejde, H7 ma úplne jinou konstrukci svetlovodu, takže ani neobjednavejte, jsou tam 2 na světlo, oproti 1 u xenon lamp.
Ty led by šly vyřešit navrtanim svetlovodu a led vlepit do nich, stačí pak menší výkon (viz všechny AE na e46 a spol), dělal jsem to tak lidem do e36 par let zpátky. Odběr se simuluje odporem s chladičem a blikani lichtmodulu kondenzatorem (to je to, co je ukryté v těch čínských hliníkových 3-5W ledkach).
Ty led by šly vyřešit navrtanim svetlovodu a led vlepit do nich, stačí pak menší výkon (viz všechny AE na e46 a spol), dělal jsem to tak lidem do e36 par let zpátky. Odběr se simuluje odporem s chladičem a blikani lichtmodulu kondenzatorem (to je to, co je ukryté v těch čínských hliníkových 3-5W ledkach).
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Kontaktovat uživatele:
http://tuning-individual.cz/eshop/led-p ... 27332.html
Co říkáte na toto?Má někdo zkušenosti s tímto?
Co říkáte na toto?Má někdo zkušenosti s tímto?
-
- Kontaktovat uživatele:
avana píše:To je náhrada za tuším že H8 do pofaceliftové verze, ty už mají halogen kroužky pro denní svícení, tímto to jen vyměníš a svítí to bíle. Pro 2004-2007 nepoužitelné
Ouuu, tak to je škoda.Tak já budu muset volit tu první variantu

http://tuning-individual.cz/eshop/led-p ... 27331.html
-
Tak možná už to tu mají všichni vyřešené, ale mě ty orig žárovky praskly, tak jsem koupil diody:
http://www.stualarm.cz/produkt/bmw-led1 ... 5-e66-e87/
Cena stejná jak za orig žárovky.
Svítí jen decánko víc, než orig žárovky, takže na denní svícení to není, ale vypadá to o 100% lépe a moderněji.
Jak je tu i psáno, pěkně to je vidět za tmy, šera, pod mrakem, ale za plného denního světla to požadovanou svítívost nevykazuje.[/img]
http://www.stualarm.cz/produkt/bmw-led1 ... 5-e66-e87/
Cena stejná jak za orig žárovky.
Svítí jen decánko víc, než orig žárovky, takže na denní svícení to není, ale vypadá to o 100% lépe a moderněji.
Jak je tu i psáno, pěkně to je vidět za tmy, šera, pod mrakem, ale za plného denního světla to požadovanou svítívost nevykazuje.[/img]