Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Podvozek E39
Zdravím,setakl se někdo z Vás s tím,že když snížil své auto E39 pouze pružinami, tak bylo ještě vyšší , než na originálech???
Jedná se o podvozek AP , snížení -40mm - vizuálně samozřejmě nižší s porovnáním staré pružiny ale na autě podstatně vyšší.
Není tam nějaký fígl??Tlumič zajel do těhlice v pohodě tam , kde měl být , prostě se mi to nějak nezdá.
Díky
Jedná se o podvozek AP , snížení -40mm - vizuálně samozřejmě nižší s porovnáním staré pružiny ale na autě podstatně vyšší.
Není tam nějaký fígl??Tlumič zajel do těhlice v pohodě tam , kde měl být , prostě se mi to nějak nezdá.
Díky
Ahoj, pruziny ve sve podstate drzi hmotnost auta, takze pokud si mel puvodne stale origo pruziny je normalni ze vlivem pouzivani a casu (proste unava materialu) sesednou a to i o centimetry !! Proto je dobre je obcas vymenit
rozhodne to ulevi i tlumicum. Kdyby te tahle problematika zajimala vic, mam k dispozici i odborny material, kazdopadne pro srovnani kouni treba na http://www.ecat.elit.cz/img/ImgELIT/pdf ... %20KYB.PDF
Podle toho si muzes jednoduse zmerit spravnost svetle vysky vozu (pri standartnim podvozku) a uvidis...

Podle toho si muzes jednoduse zmerit spravnost svetle vysky vozu (pri standartnim podvozku) a uvidis...
Ahoj ,samozřejmě mě to zajímá!
Jen mi prostě toto hlava nebere a né jen mě,včera jsme to dělali společně s kamarádem na dvou autech já 523 on 528 a uplně to stejné.
Vedle sebe pruzina(AP) a obyc , mela rozdíl oppravdu tech 4- 5 cm , a kdyz se to prece stáhne,ještě na to výhou spadne auto..to není možné.
Koumám pořád,zda jsme něco špatně nenamontovali, ale asi to bude tak.
Není to ale možné
, kdyby to šlo,vrátil bych to!
Jen mi prostě toto hlava nebere a né jen mě,včera jsme to dělali společně s kamarádem na dvou autech já 523 on 528 a uplně to stejné.
Vedle sebe pruzina(AP) a obyc , mela rozdíl oppravdu tech 4- 5 cm , a kdyz se to prece stáhne,ještě na to výhou spadne auto..to není možné.
Koumám pořád,zda jsme něco špatně nenamontovali, ale asi to bude tak.
Není to ale možné

Uploaded with ImageShack.us
nic moc kvalita, ale snad to postaci

No teď jsem řešil něco podobného
, ale né kvůli vzhledu , ale kvůli že origo podvozek byl uplně na kaši , takže jsem prouzdal ebyem a sehnal jsem komplet štelovák od RaceLand za 199 eur i s poštou , což jsem se dostal asi na poloviční cenu a možná ještě větší ,než kdybych tam dával nějakej origo, předek má rozmezí 40 až 90 a zadek 5 až 50 , jsem zvědav co to vydrží
, zatím hledám spravnou výšku , která by byla nejoptimálnější
, tak abych nic neurval a auto nebylo tvrdý jak beton
, první pokus byl předek uplně nahoře a zadek o 2cm na zavitu dolu ,dal jsem kolečko a musel se jít dolu auto bylo tvrdý jak prase, 100procentí kopírák asfaltu
, takže druhý pokus byl předek o 3 cm na zavitu dolu a zadek ještě o další 2 cm a je to lepší , ale asi to ještě pustim víc co to udělá 

TO: VESA
Mám uplně ty stejné kola , zadek mám totožný s tvým - tam jsem spokojený, ale předek si troufám říct tak o 5 cm výš než ty,což je katastrofa.
přesně tak jak to máš ty ,bych to chtěl já.
Zjisti mi,co to máš za podvozek,docela by mě to zajímalo, poslal bych tady fotky ,ale nevím jak.
A stejně mi to hlava nebere jak je možné ,že se sport.pružinama , mám auto výš než na origo pružinách..
V předu mám 225/40 a v zadu 245/40 ..
Mám uplně ty stejné kola , zadek mám totožný s tvým - tam jsem spokojený, ale předek si troufám říct tak o 5 cm výš než ty,což je katastrofa.
přesně tak jak to máš ty ,bych to chtěl já.
Zjisti mi,co to máš za podvozek,docela by mě to zajímalo, poslal bych tady fotky ,ale nevím jak.
A stejně mi to hlava nebere jak je možné ,že se sport.pružinama , mám auto výš než na origo pružinách..
V předu mám 225/40 a v zadu 245/40 ..
Vepredu mam tlumice Monroe a pruziny H&R.
http://www.bmwforum.cz/vase-automobily-f25/vesova-528i-e39-t1323.html Tady je vse o mem aute i ty pruziny jsou tam vyfoceny
http://www.bmwforum.cz/vase-automobily-f25/vesova-528i-e39-t1323.html Tady je vse o mem aute i ty pruziny jsou tam vyfoceny

-
- Kontaktovat uživatele:
Vesa88 píše:Me stali prd...mel jsem je prez kamarada, ale jinak tlumice na predek 7000,- a pruziny H&R predek i zadek taky kolem 6500,-
Jediný,co ti k tvýmu "neštěstí" můžu říct je,že každý výrobce má v reálu malinko jinou výšku podvozku,než uvádí,kdysi jsem měl na Alfě průžiny od InterAlloy 30/30,pak jsem chtěl snížit ještě předek,tak jsem je prodal a koupil sadu KW 40/30 a ten předek byl vyšší,než s těma InterAlloyema.Asi taky nejde jen o dýlku pružiny,ale jak je která tuhá,mají v tom fakt bordel.Momentálně mám Weitecy a ty jsou podle mejch představ,jako nejlepší radu pro výběr podvozku je to lepší napřed vidět v reálu,popř.na netu a pak teprve podle toho vybírat,já to tak taky udělal!Rozhodně nevybírat jen podle uváděných údajů o snížení,někdy to může být nemilé překvapení.Samozřejmně na to je nejlepší štělovák,jenomže aby to byla kvalita a né ty levný sr..čky,tak to je fakt mastnota!!