Starosta píše:Taky jsem dostal nabídku allrisku na e38 r.v.2000 hodnota 150k pojistné 15k ročně a ještě masitá spoluúčast...
Ceska podnikatelska umi tohle pojistit podle tveho bezhavarijniho obdobi nekde mezi 10000-15000CZK.
kappricek píše:Jinak podle mě jeden z nejlepších způsobů - nejsem mechanik - je zařídit si odpojení přívodu paliva na spínač.
Atila píše:kappricek píše:...
... se dneska krade odtahovkou...
jurasis píše:Atila píše:kappricek píše:...
... se dneska krade odtahovkou...
Amen... Navíc, se takhle kradou i auta primárně "na díly"...
GSM mám v autě na to, když jde kolem nějaká smažka s blbým nápadem nebo mi nějakej debil nabourá ZAPARKOVANÝ auto, abych o tom hned věděl a mohl jednat (v tom prvním případě budu doufat, že nebudu dost rychlej, protože nevím, jak bych reagoval). Ono až ráno volat benga k totálce je trochu pozdě... Samo na starších vránách... Nový (nebo drahý) auto bez pojistky je na hranici idiocie...
Za 3kKč lze pořídit vynikající GSM alarm, se skoro nulovým provozem (resp. mě stojí 2,- za rok)...
PS: moje vyzkoušená reakční doba je 20s a stál jsem u auta...
jurasis píše:Zeptám se: je pro Tebe důležité, když Ti odtáhnou nebo šlohnou auto, sedět u počítače a sledovat, kam že si to auto štráduje? Navíc, pokud Ti to odtáhnou policajti, stačí jeden telefon, a vím, kde auto je, mno a pokud zloději, je malá pravděpodobnost, že nebudou mít zapnutou GSM rušičku (lze sehnat za 2kKč).
Není lepší se soustředit na to, být u auta co nejdřív, když se něco děje? I naložení na odtah netrvá zrovna krátce...
Snejk píše:tak otevrit jde kazdy auto to je jasny i kdyby to melo bejt cihlou do okna :) ale jde o to ze dotycny uz by s tim autem neodjel, o tom to celou dobu je, o umeni "odjet"... samo ze v e30/34/36/32 je to jen otazka sroubovaku ve spinacce popr przneni dratu... ale ja myslim ze se systemem imobilizeru a CASu apod sracek ma porad spousta zlodeju problem.. je pravda ze takove ews u 34/38/39/46/53 bla bla uz neni problem ani pro fetaka skoro :) ale porad si myslim ze z e60 jen tak nekam neodjedes :) ale spolihat se na tovarni reseni je stejne nesmysl,chce to jeste neco navic..
odtahovka to stejne jisti :)