Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 530d - jaký olej
-
-
-
-
beny-maser píše:když to dáš do neznačkovýho servisu tak tam nalejou z 90% 10w-40 "hvězdné linie" a taky to bude jezdit
Do servisu to dávat nebudu.Chci si to vyměnit sám.Určitě koupim olej značkový, který odpovídá tomu co doporučuje výrobce. Šlo mě spíš o to jaký olej jestli 5w, nebo 10 w a od jakýho výrobce.Co jsem hledal různě na forech, tak třeba castrol nebyl uplně v pohodě.
-
Hubajz píše:beny-maser píše:když to dáš do neznačkovýho servisu tak tam nalejou z 90% 10w-40 "hvězdné linie" a taky to bude jezdit
Do servisu to dávat nebudu.Chci si to vyměnit sám.Určitě koupim olej značkový, který odpovídá tomu co doporučuje výrobce. Šlo mě spíš o to jaký olej jestli 5w, nebo 10 w a od jakýho výrobce.Co jsem hledal různě na forech, tak třeba castrol nebyl uplně v pohodě.
na výrobce se raději neptej, to je co člověk to názor, zrovna ten castrol si myslím že bude ok , ale bude drahej, někdo nemá zase rád schell, a jiný zase jo, protože se na něm dá udělat dobrá marže atd. atd.
s tím servisem jsem to myslel tak že není nutný to zas tak moc řešit, protože oni to taky neřeší a fungujou. Já jsem jezdil v tds na mogul 5w-40 a v pohodě. Momentálně zkouším starline ,protože to maj od mogulu kupovat a je to to samé,ale za poloviční cenu. Mám toho celý sud tak kdyby měl někdo zájem tak mu rozleju 130kč/litr.
Rozhodně to nikomu necpu. Jen že je tu ta možnost a než to dát do servisu s tím že tam chci třeba castrol a oni mi tam nalejou starline a ten castrol mi jen na účtujou s tím že mi daj prázdný obal castrol tak to si to tam raději naleju sám a mám litr v kapse. Normy to splňuje tak co.
-
- Kontaktovat uživatele:
beny-maser píše:Hubajz píše:beny-maser píše:když to dáš do neznačkovýho servisu tak tam nalejou z 90% 10w-40 "hvězdné linie" a taky to bude jezdit
na výrobce se raději neptej, to je co člověk to názor, zrovna ten castrol si myslím že bude ok , ale bude drahej, někdo nemá zase rád schell, a jiný zase jo, protože se na něm dá udělat dobrá marže atd. atd.
s tím servisem jsem to myslel tak že není nutný to zas tak moc řešit, protože oni to taky neřeší a fungujou. Já jsem jezdil v tds na mogul 5w-40 a v pohodě. Momentálně zkouším starline ,protože to maj od mogulu kupovat a je to to samé,ale za poloviční cenu. Mám toho celý sud tak kdyby měl někdo zájem tak mu rozleju 130kč/litr.
Rozhodně to nikomu necpu. Jen že je tu ta možnost a než to dát do servisu s tím že tam chci třeba castrol a oni mi tam nalejou starline a ten castrol mi jen na účtujou s tím že mi daj prázdný obal castrol tak to si to tam raději naleju sám a mám litr v kapse. Normy to splňuje tak co.
netvrdil bych drahej.. já kupoval do e60 castrol 5w30 v čechách za 210kč/litr - original bmw a v německu se nechá sehnat kolem 150kč/litr.. u toho 5w40 to bude pravděpodobně dost podobný.. rozhodně to nebude 500kč/l jako v bmw
- Don
dulezita je specifikace... vyrobce je uplne burt. vsechny oleje jsou v dane specifikaci pro motor stejne. jen nekteri maji pocit, ze kdyz daji za olej na litru o 1k vic tak tam nalili neco specialniho. staci se podivat po netu na rozsahlejsi testy oleju.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
-
s tím souhlasím, ale hodně záleží kde ho budeš kupovat, třeba na VW se dá koupit olej s 507 normou v německu v litrovech flaškách za top cenu někde kolem 200kč za litr a u nás stojí na MO zákazníka 700kč, přitom mě stačí vyjet na kopec a hned za čárou ho tam maj.
hodně záleží k čemu se dostaneš a kam to jdeš koupit, rozhodně ho nekoupíš za 210kč v Kelly, ale někde na netu a musíš počítat ještě s poštovným nebo čekáš než dojde. Vím že z Ostravy se dá koupit 5w-30 edge za cca 1tis kč flaška 4 nebo 5 litrů, ale čekáš na něj 4-5 týdnů.
hodně záleží k čemu se dostaneš a kam to jdeš koupit, rozhodně ho nekoupíš za 210kč v Kelly, ale někde na netu a musíš počítat ještě s poštovným nebo čekáš než dojde. Vím že z Ostravy se dá koupit 5w-30 edge za cca 1tis kč flaška 4 nebo 5 litrů, ale čekáš na něj 4-5 týdnů.
-
- Kontaktovat uživatele:
beny-maser píše:s tím souhlasím, ale hodně záleží kde ho budeš kupovat, třeba na VW se dá koupit olej s 507 normou v německu v litrovech flaškách za top cenu někde kolem 200kč za litr a u nás stojí na MO zákazníka 700kč, přitom mě stačí vyjet na kopec a hned za čárou ho tam maj.
nechci tady dělat nikomu reklamu, kupoval jsem olej z jednoho eshopu v plzni, objednával jsem 10litrů a byl doma za tři dny.. a cena byla kolem 200kč/litr - byl to olej do naftový e60, předpokládám že do e39 se dá sehnat za lepší ceny.. samozřejmě že pokud bude člověk nakupovat v německu, sežene ještě malinko levněji, je jen otázka jestli se vyplatí pro to letět za hranice, navíc jsou internetový v německu obchody ještě levnější než kamené a pak je problém s adresou doručení..
-
-
Jendix píše:beny-maser píše:s tím souhlasím, ale hodně záleží kde ho budeš kupovat, třeba na VW se dá koupit olej s 507 normou v německu v litrovech flaškách za top cenu někde kolem 200kč za litr a u nás stojí na MO zákazníka 700kč, přitom mě stačí vyjet na kopec a hned za čárou ho tam maj.
nechci tady dělat nikomu reklamu, kupoval jsem olej z jednoho eshopu v plzni, objednával jsem 10litrů a byl doma za tři dny.. a cena byla kolem 200kč/litr - byl to olej do naftový e60, předpokládám že do e39 se dá sehnat za lepší ceny.. samozřejmě že pokud bude člověk nakupovat v německu, sežene ještě malinko levněji, je jen otázka jestli se vyplatí pro to letět za hranice, navíc jsou internetový v německu obchody ještě levnější než kamené a pak je problém s adresou doručení..
dvě kila za litr je rozumná cena a co to bylo za výrobce? jinak pokud koupíš olej za tuhle cenu v čecháh tak nemá cenu nikam jezdit, ale ber to tak že klucy jsou z Dubí a to už je prakticky sroko v půlce kopce takže jim je jedno jestli vyjedou nahoru a pak sjedou dolu nebo sjedou dolu a pak vyjedou nahoru.
-
- Kontaktovat uživatele:
beny-maser píše:Jendix píše:beny-maser píše:s tím souhlasím, ale hodně záleží kde ho budeš kupovat, třeba na VW se dá koupit olej s 507 normou v německu v litrovech flaškách za top cenu někde kolem 200kč za litr a u nás stojí na MO zákazníka 700kč, přitom mě stačí vyjet na kopec a hned za čárou ho tam maj.
dvě kila za litr je rozumná cena a co to bylo za výrobce? jinak pokud koupíš olej za tuhle cenu v čecháh tak nemá cenu nikam jezdit, ale ber to tak že klucy jsou z Dubí a to už je prakticky sroko v půlce kopce takže jim je jedno jestli vyjedou nahoru a pak sjedou dolu nebo sjedou dolu a pak vyjedou nahoru.
http://www.prag-info.cz/_shop/Bc._Jan_K ... 53857.html
sice jsem reklamu dělat nechtěl, ale co se dá dělat, na druhou strnau proč ne, sám jsem tam kupoval olej a naprosto v pohodě..
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Hubajz píše:beny-maser píše:tady na ten jsem už jednou kokal cena dobrá, reklamu neděláš Hubajz chtěl vědět jakou mu poradíme značku a typ
Ahoj, jojo vím, kde si olje koupit za dobře, ale chtěl bych poradit jakej typ, značku, výrobce oleje pořídit.Děkuju
no originálem nic nezkazíš.. tedy castrol.. ale někde jsem četl že ještě lepší je značka mobil 1..