Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak na PDC e39 tour

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michaj
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Michaj »

cuzz,
chtěl sem se zeptat jak se dostanu na zadní PDC u e39 toura? Mám jedno špatný a pořebuju se podívat jestli neni třeba jen upadlej drátek nebo jestli je celý v háji. Ty krajní sou jasný tam se vyloupne ta lišta ale ty prostřední? zespoda sem se tam nedostal mezi nárazníkem a plechovou vanou kufru neni místo.

dikes :)
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xdentist »

sundat celý nárazník...
Michaj
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Michaj »

aha a nejde se tam jinak dostat? nechce se mi sundavat celej :( myslel sem jestli se dá někam šáhnlout nebo něco takovýho rychlýho

dikes :)
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Obavam se ze budes mit smulu, budes muset sundavat. Kdyz se u me kontrolovaly tyhle cidla, tak krajni v poho, jen se to vyloupne jak pises, ale u strednich je potreba sundat naraznik...
Delal mi to Lunacek a ten se nerad s cimkoliv sere, takze pokud by to slo jinak, tak by urco naraznik nesundaval :-D
korado

#5 Příspěvek od korado »

tiež som to riešil, ale nárazník nemusí ísť dole. Ja osobne som tam ruku prepchal (aj keď to nešlo ľahko) a čidlo som pretlačil dnu z vonkajšej strany.
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Achilles_Warrior »

No tak to asi jde no :-)
Maxiczech

#7 Příspěvek od Maxiczech »

Hlavně bych nejdřív vyloučil, zda-li je špatný zrovna to ve středovém nárazníku, abys to nesundaval a pak nepřišel na to, že je to jedno v té liště. Zařaď zpátečku při zapnutém kíčku a ty čidla musejí cvakat. tudíž, ucho k čidlu a budeš vědět přesně, které to je.. :)
Michaj
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Michaj »

to už sem právě udělal teď se k tomu špatnýmu právě potřebuju dostat, zkouknout dráty konektor a tak. Protože když s nim ze směru toho nárazníku pohnu a tak divně to tam pípá.
jararak

#9 Příspěvek od jararak »

ako treba dostat von tie krajne, najprv treba dat von tu hornu listu a potom pojdu tie bocne, avsak som nato pozeral uz par krat a stale mi neni jasne ako nato
mravenec

#10 Příspěvek od mravenec »

Ahoj sundává se za
1.vyndat plastové trny co jsou v platovém podběhu na každé straně jsou 3

2.vycvaknout horní lištu nárazníku je tam pouze nacvaknutá dostaneš se na šrouby jsou tam 2 ks

3.povolíš šrouby a nárarník vysuneš

nasazovat ho spátky je lepši ve dvou,protože na bocích je ukotvenej v plast. pojezdech.

V sobotu jsem ho taky sundaval.

Nefunkční čidlo zjištíš dáš spátečku a poslechneš si v kterém jako by nekikání,je nefunkční
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bartpt »

sorry za OT, ale nechci kvůli mému možná hloupému dotazu zakládat nové téma..

U E60 mám špatné čidlo, musí se naprosto shodovat jejich čísla nebo je možná jakákoliv záměna pokud má "stejný vzhled"??
jararak

#12 Příspěvek od jararak »

treba rovnake cislo co sa tyka konektoru, opticky by bolo dobre aby bolo zhodne

ide o to, ze mne zadne senzory piskaju vsetky vzdialenost, ale na diagnostike si vzdialenost neodmeram, a predne su presne naopak, mam zato ze je tam bud skrat alebo zalomeny kabel ktory robi nieco zle.

btw vsetkych 8 cidiel mi tuka.
Maxiczech

#13 Příspěvek od Maxiczech »

To Jararak: Česky by to nešlo? jak žádné senzory pískají veškerou vzdálenost? :D Bo jak to myslíš?
jararak

#14 Příspěvek od jararak »

skusim to napisat cesky, pre mna premiera, tak sorry ak nieco nebude koser
to Maxiczech : uz sem castecne vyresil muj problem. vsech 8 cidel mi tukalo, avsak kdiz sem to napichl na diagnostiku, tak mi predni cidla ukazovala pekne vzdalenost, avsak zadni nikoliv, len hlasili skrat/prerusenou kabelaz.Pritom zadni cidla mi piskali, ze se blizim k prekazce, predni ani tuk. Az po tom co jsem to manualne rozebral sem prisel nato, ze puvodni majitel si tam zbastlil nejaku cinu a nova rj je kousek pod starou, pritom ti cidla vypadaji stejne jako origo co mne mililo.
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Mno, tak to vythrhej a zahoď.. :) U origo čidel, okamžitě hlásí překážku, když je jediné čidlo nefunkčí.. To jako, aby ses naspolehával na PDC.. Čínu newim, já bych to vyházel.. :) Ti eške "shoří auto".. :twisted:
jararak

#16 Příspěvek od jararak »

ti zadni fungojou ako tak, ale uz su na ceste origovky z toura aj s kabelazi, avsak budu stribrne v cernem narazniku, nevim ci to rozdycham :)
Maxiczech

#17 Příspěvek od Maxiczech »

To rozhodně přelakuj.. :P Ať auto nevypadá jak loutkový divadlo.. :lol:
Odpovědět