Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vymontování svodů E60 530D
Rupitch píše:Demontáž plastů pod vzduch. filtrem. Dem. turba a výfuku. Není to zase nějak hrozný, ale úplně v pohodě to taky neni. A hlavně se zasereš jak sviňa
Takže sundám plasty z motoru a pod filtrem, vyndám turbo a výfuk musím demontovat celej to nepůjdou svody povolit u motoru a rozpojit někde kde se to svádí z 6ti do 1 nebo 2?
Nebudu to dělat na heveru tak to snad půjde ... a turbo když ho normálně odpojím tak nehrozí mi nějaký trable, abych ho nezničil. Normálně se odpojí a zase zapojí ? Když už ho budu mít venku dá se nějak vyčistit ?
Díky za radu
ale já se neptal na doporučení
))
dělám si většinu věcí sám a nemám s tím žádný problém (řemenice, kladky, napínaky, silentbloky, čepy, řízení, ramena, a další a další věci jsem si dělal vždycky sám bez problémů takže nevidím důvod proč někomu platit za něco co si mohu udělat sám když mám navíc prakticky všechny díly za perfektní ceny

dělám si většinu věcí sám a nemám s tím žádný problém (řemenice, kladky, napínaky, silentbloky, čepy, řízení, ramena, a další a další věci jsem si dělal vždycky sám bez problémů takže nevidím důvod proč někomu platit za něco co si mohu udělat sám když mám navíc prakticky všechny díly za perfektní ceny
Trochu se vracím k tématu ještě jsem se do toho nepustil a svody už mám připravené.
Chtěl bych se zeptat někoho kdo to dělal jestli to jde vyndat horem tzn.: sundat sání, vytahat vstřiky a sundat ten plast nad svodama co tam překáží. Pak polovit svody a vyndat je horem.
Protože jsem dostal názor, že se to musí dělat na heveru a odspodu komplet sundat výfuk a odpojit turbo a pak až svody. Není to lepší a jednodušší cestou horní viz. výše ?
Děkuji K
Chtěl bych se zeptat někoho kdo to dělal jestli to jde vyndat horem tzn.: sundat sání, vytahat vstřiky a sundat ten plast nad svodama co tam překáží. Pak polovit svody a vyndat je horem.
Protože jsem dostal názor, že se to musí dělat na heveru a odspodu komplet sundat výfuk a odpojit turbo a pak až svody. Není to lepší a jednodušší cestou horní viz. výše ?
Děkuji K
-
- Kontaktovat uživatele:
kubassszx píše:Trochu se vracím k tématu ještě jsem se do toho nepustil a svody už mám připravené.
Děkuji K
Nejsem žádnej expert, ale u mě když se řešilo turbo.. se vyndavalo horem jen díky tomu že se zároveň i sundavala hlava, automechanik mi řikal že jinak se turbo musí vyndavat spodem.. předpokládám že hlavu asi sundavat nebudeš.. tzn. jediná cesta bude asi zespodu..
Povolit pár šroubů není problém
)) já, ale vyndavat turbo nemusím když povoliím 3 šrouby kterýma jsou svody do turba přichycené a povolím svody jako takové tak je vyndám ...
A když jde turbo povolit i přes ty 3 "víčka" pod vzduchovým filtrem, tak když ten plast sundám celý tak se k tomu krásně dostanu a turbo nechám tam kde je, ne ?
Nevyndavám turbo takže i hlavu nechám tak kde je .. .spíše mi jde o to, když odpojím vstřiky a přívod paliva atd, aby mi to nehodilo chybu a nebo se mi to nezavdušnilo. Kudy se to odvzdušnuje ?
Mám předtím radši odpojit baterku ?
díky za rady

A když jde turbo povolit i přes ty 3 "víčka" pod vzduchovým filtrem, tak když ten plast sundám celý tak se k tomu krásně dostanu a turbo nechám tam kde je, ne ?
Nevyndavám turbo takže i hlavu nechám tak kde je .. .spíše mi jde o to, když odpojím vstřiky a přívod paliva atd, aby mi to nehodilo chybu a nebo se mi to nezavdušnilo. Kudy se to odvzdušnuje ?
Mám předtím radši odpojit baterku ?
díky za rady

-
- Kontaktovat uživatele:
kosa píše:A co budeš dělat až vše rozděláš a zjistíš že ti nejde ven vstřik? pokud to děláš spodem toto nehrozí a dle mě je to rychlejší, ale potřeba zvedák....tak či onak at se zadaří
k tomu vstřiku jsem již narazil dříve na jedno video..

http://www.youtube.com/watch?v=KErqoB5Vx2U