Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přesné množství objemu brzdové kaplainy e39?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od vasapasa »

Ahoj, ať hledám jak hledám, tak nikde nemohu najít kolik brzdové kaplainy koupit pro bmw e39 528i (sedan) a to jsem se pokoušel zapojit i googel.
Našel jsem jak se tu řeší jestli DOT4 nebo DOT5 ale kolik kapaliny koupit...?
Bude mi stačit litr? Pomozte díky.
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

A to máš prázdnou soustavu nebo to chceš "jen" vyměnit? Ono záleží kolik toho necháš vytéct. Ale do 1litru by ses měl vejít.
vasapasa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vasapasa »

Birkoff píše:A to máš prázdnou soustavu nebo to chceš "jen" vyměnit? Ono záleží kolik toho necháš vytéct. Ale do 1litru by ses měl vejít.

No chtěl bych to všechno vypustit dát novou kapalinu a odvzdušnit.

Ví někdo kolik se vejde do celého brzdového systému?
Rejchy Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Kolik se vejde nevím,ale ono taky záleží jak to vypustíš protože všechno ti stejně nevyteče.A pak záleží hlavně jak dlouho to budeš muset odvzdušnovat.
Osobně bych něčím vycucl vše z nádobky a potom jen doléval a pořádně odvzdušnil.Pokud to budeš profukovat vzduchem abys tu starou kapalinu dostal ven,tak se ti může stát že zůstane v ABS ventilu vzduch a nepůjde ti to odvzdušnit.

Jinak téma zde:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=45
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

vasapasa píše:Ví někdo kolik se vejde do celého brzdového systému?
Přesné množství brzdové kapaliny najdeš níže. Ale pokud nechceš dolévat do nádržky kapalinu, která Ti vytekla při odvzdušnění u kola, počítej s rezervou. Já spotřeboval 1,5 litru, jsem prostě brynda. :D

Údaje pro strojový spodek -Nr. 'XXXXXXX' – plnící množství pro roky výroby od 01.09.1998 do 31.08.2000:
Motor M57: 6.50 litrů oleje
Převodovka A5S 360R (automatická) : 9.00 litrů oleje
Diferenciál: 1.20 litrů oleje (doživotní náplň) ??
Brzdová kapalina: 1.00 litr
Chladící kapalina s/bez klimatizace: 9.70/0.00 litru
Birkoff

#6 Příspěvek od Birkoff »

Já s tím jezdím do "servisu". Mají tam tu tlakovou potvoru, postupně to vytlačí starou brzdovku ven, nechávají odtéc od každého kola až je čistá, a vždycky jsem se vešel do 1litru. Je to mnohem lepší než se s tím matlat doma, sešlapovat pedál a kdoví co ještě.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Souhlas - http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/01/48/47 , ale když to někdo chce dělat klasicky, tak té kapaliny spotřebuje trochu více.
Pavelkac

#8 Příspěvek od Pavelkac »

Kapalina se při výměně nevypouští, jak si to zavzdušníš, tak se z toho pak střelíš do hlavy. Nejlepší je vytáhnout z nádobky nějakou stříkačkou s hadičkou všechnu starou kapalinu, ještě lepší je vyndat z nádržky i sítko (to chce ale trochu šikovnosti,4 šroubováky proti sobě křížem a opatrně vytáhnout, takže práce pro 2 lidi) a vycucnout ji úplně do dna, pak sítko vrátit a pak naplnit nádobku čistou kapalinou a až potom začít odšlapávat přes odvzdušňováky jednotlivých kol, dokud nejde ven čistá. Tímto způsobem dost kapaliny ušetříš, protože se v nádržce nemísí stará kapalina s novou, ale jde do systému rovnou čistá. Potom postupně odpouštět jednotlivá kola dokud nejde ven čistá kapalina, na pořadí kol nezáleží. A nezapomínejte na spojku, když na ní předchozí majitel zapomene, teče odtamtud pěkný humus a pak jdou prasátka do kytek. Postup stejný jako u brzd, odšlapat a nechat odtéct přes odvzdušňovák, nádobku má společnou s brzdama. Už jsem to dělal na třech E39 a při tomto postupu 1 litr stačí.