Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 dozadu fouká jen studenej vzduch

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
stychp

#1 Příspěvek od stychp »

Zdravim.

U E39 mi dozadu fouká jen studenej vzduch. Nesetkal se někdo s timhle problémem?
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

A máš tam kolečko kterým se přepíná na ta teplej?
bibikuba

#3 Příspěvek od bibikuba »

zřejmě to funguje nějak elektr.na kolečku je spínač který asi ovládá pod palubkou nějaký motorek ventilu topení-jestli tomu dobře rozumím :) Mě to teda maká jak na klimu tak na topení-tuším jsou tam dvě kolečka-jedno levé na zavírání L a P ofuku a jedno barevný na teplej a studenej vzduch na pravé straně..
fubutomas

#4 Příspěvek od fubutomas »

Tohle mě taky zajímalo.... taky mi do zadu fouká jenom studenej vzduch,nezávisle na předku kolečko na teplotu tam nemám,jenom na intenzitu.... asi to tak má být.. ale jde to nějak dodělat? V zimě by to bylo super kdyby si vzadu někdo mohl pustit teplej vzduch....
Vena
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vena »

Je to asi v závislosti na výbavě. U předchozí E39 jsem vzadu kolečko na regulaci teploty neměl a foukal jen studený vzduch. U té co mám teď kolečko je a tím pádem můžu dozadu pustit i teplý vzduch.
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Vena píše:Je to asi v závislosti na výbavě. U předchozí E39 jsem vzadu kolečko na regulaci teploty neměl a foukal jen studený vzduch. U té co mám teď kolečko je a tím pádem můžu dozadu pustit i teplý vzduch.

Přesně tak.
stychp

#7 Příspěvek od stychp »

Chcete mi říct, že auto za dvě mega (sice před patnácti lety, ale přeci) neumí vytápět zadní část?
E30STORM

#8 Příspěvek od E30STORM »

Ty woe, však favorit před 15ti lety neuměl topit ani dopředu , to je debata.
Prostě to je nějaká příplatková verze no.
Mám taky auto v dobré výbavě a nemám to tam, sere mě to, ale co se dá dělat, já v zadu nejezdím je mi to FUCK :-D
bibikuba

#9 Příspěvek od bibikuba »

E30STORM píše:Ty woe, však favorit před 15ti lety neuměl topit ani dopředu , to je debata.
Prostě to je nějaká příplatková verze no.
Mám taky auto v dobré výbavě a nemám to tam, sere mě to, ale co se dá dělat, já v zadu nejezdím je mi to FUCK :-D
Náhodou mám krom 39 po face Favorita-poslední model,ted stavební vozidlo :D a ten topí OK :lol:
fubutomas

#10 Příspěvek od fubutomas »

bibikuba:Asi taky v nějaký extra výbavě!! :smich2:
bibikuba

#11 Příspěvek od bibikuba »

fubutomas píše:bibikuba:Asi taky v nějaký extra výbavě!! :smich2:
řikám po face :D nic extra-tmavej pruh na okně a invidual introš :D náhodou moc dobrá kára-žádný zbytečný hejblata,všechno plně účelové-prostě Embéčko :driver:
stychp

#12 Příspěvek od stychp »

Pro E30STORM

Srovnávat Favorita s E39 je jako porovnávat gothaj s uherákem. Navíc Favorit se vyráběl do roku 94, E39 od roku 95.

Měl jsem Fáčko z 94 a topilo naprosto bezproblémově. Stále mám Felinu 96 a ta topí luxusně. Podle mě by mělo takový auto jako E39, topit dozadu i v základu, natož pak ve vyšší výbavě. To, že předek musím prvních 20 km vytápět na 30°, aby vzadu neklepali kosu, se mi zdá jako dost zásadní nedostatek.
ondrapohl21

#13 Příspěvek od ondrapohl21 »

No a mě to teplý fouká jen na sklo.Všude jinde i na řidiče ledový.Jezdím v kulichu.Možná byl kulich ve výbavě :D
Dan td

#14 Příspěvek od Dan td »

stychp píše:To, že předek musím prvních 20 km vytápět na 30°, aby vzadu neklepali kosu, se mi zdá jako dost zásadní nedostatek.

Pokud ti to po studeném startu topí víc když nastavíš 30 než když nastavíš třeba 20, je něco špatně. Topení začne automaticky, pokud je v autě nižší teplota, topit naplno do té doby, než dosáhne řidičem nastavené teploty.
Tzn., pokud je venku nula, nastartuješ a nastavíš 20, bude to do auta prát tak horký vzduch jak to jen jde, než tam bude 20, potom se to samo srovná.

Čili to co popisuješ je buď subjektivní pocit pasažérů při pohledu na nastavené číslo nebo závada :lol:

Btw. e39 dozadu topí, např. podlahou pod předními sedačkami, to kolečko navíc jen umožňuje pasažérům vzadu si regulovat, co jim fouká do nosu. Že by to auto "neumělo dozadu topit" je samozřejmě nesmysl.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
ondrapohl21

#15 Příspěvek od ondrapohl21 »

....a proč to mě topí jen na přední sklo a na řidiče to fučí studený?
Dan td

#16 Příspěvek od Dan td »

Teplota z výdechů do obličeje by měla jít regulovat tím kolečkem mezi prostředními výdechy.

BMW už od e30 dělá topení tak, že z výdechů směrem k posádce jde vždy chladnější vzduch než na okno/nohy. Je to kvůli tomu, aby to řidiče neuspávalo. U e39 nevím jistě, jestli to tak je, ale předpokládám, že ano, že je to stejné jako u jiných modelů.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
xylofon

#17 Příspěvek od xylofon »

jj pod sedackou na nohy fouka teplo a tunel uprostred studenej - venkovni a pokud je zapnuta klima tak v lete studenej bez vlivu jake jsou teploty nastavene na panelu vepredu,

v lete na celni sklo vlaznej i na nohy, mrazirna z klimy jen z vydechu v palubce dle nastaveni prostredniho palubkoveho kolecka - modra az cervena

jezek vymenen , ale bez jakekoli zmany, e39 tour benal r97 italie
cmelak

#18 Příspěvek od cmelak »

Taky mi to u E39 netopí vzadu, slyšel jsem taky něco o příplatkové výbavě ale tohle by měl být už u takového auta standart ne?

To kolečko na štelování teplého/studeného vzduchu tam samozřejmě vzadu mám ale pořád mi to tam fouká studený vzduch i když nastavím na "teplý" a motor je zahřátý.

Není to třeba způsobený jen nějakým špatným ventilem?
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
fubutomas

#19 Příspěvek od fubutomas »

Teď mě tak napodlo co klima? Ta fouká dozadu taky pod sedačkama?A vzadu v prostřed? S kolečkem na teplotu/Bez něj? Jak v tomhle případě to funguje? To jsem nikdy nezkoušel?? 8)
bibikuba

#20 Příspěvek od bibikuba »

fubutomas píše:Teď mě tak napodlo co klima? Ta fouká dozadu taky pod sedačkama?A vzadu v prostřed? S kolečkem na teplotu/Bez něj? Jak v tomhle případě to funguje? To jsem nikdy nezkoušel?? 8)
Já to kolečko v zadu mám a co mám nastaveno na panelu funguje i v tunelu-tedy topení i klima
Odpovědět