potřebuju poradit auto mi zacalo z niceho nic divne kouřit vetsinou pri jizde do kopce. pri jizde i v nizsich otackach vychazi z vyfuku svetlý kouř a dost zapacha. znamy servisak mi tvrdil ze pry jedina moznost je ze odchazi turbo.
tak zkousim jestli vas nenapadne jeste neco.. diky
To video je pěknej hnus. Musí to bejt pěknej šok když člověk vyndá klíček ze zapalování a motor jede dál na bomby Copak u manuálu, tam člověk frkne 3-ku nebo 4-ku, pustí rychle spojku a auto chcípne. U automatu bych se bál že ještě oddělám převodovku. Nevim jak bych v tom fofru třeba ucpával sání
Mechanik sice nejsem ale mě to u E39 dělal odlučovač oleje který byl v hrozném stavu.Smrdělo to jako by se něco pálilo a kouřilo. Po výměně byl klid. To je má zkušenost.
mari píše:To video je pěknej hnus. Musí to bejt pěknej šok když člověk vyndá klíček ze zapalování a motor jede dál na bomby Copak u manuálu, tam člověk frkne 3-ku nebo 4-ku, pustí rychle spojku a auto chcípne. U automatu bych se bál že ještě oddělám převodovku. Nevim jak bych v tom fofru třeba ucpával sání
Když Ti chytne olej , můžeš tam hodit klidně pětku nebo cihlu oknem, ale už to nezastavíš..... ten olej jak hoří, tak ti rozjede motor
Jak ten motor chytne točky tak jediné co tak maximálně budeš moct zastavit je vlastní stolice, víc nic. Dokud nedojde olej anebo z toho motoru něco nevystoupí, tak ve většině případů kdy se tato závada podchytí pozdě, jsou následky tragické a zůstane po nich akorát odkouřený motor a spálená spojková lamela On ten motor má rázem docela rapidní nárust výkonu, ale bohužel je to většinou jeden z jeho posledních nárustů...
Už se mi to taky jednou stalo, naštěstí jsem jej duchaplně chcípl přes kvalt, než se ještě roztočil.
Pyron píše:vysvětlí mi někdo princip činnosti motoru na základě hoření oleje?
No já nevím jestli se mluví o tom co myslím já ale mám pocit že když je nateklej olej v sání a náhodou chytne -začne hořet tak je neštěstí na světě..Je to ono nebe se tady mluví o něčem jiném??
No podle mého ten podtlak v tomto případě takovou roli hrát nebude. Jde spíš o to, že většinou u trub rupne ten těsnící kroužek co je okolo hřídele v turbodmychadle. Ten jakmile rupne, tak pustí většinou olej do kompresorové části, tzn. do sání a turbo jak furt běží + tlak oleje generovaný olejovým čerpadlem (turbo je mazané primárně). Tímto se dostane až do spalovacího prostoru, kde- v podstatě nahradí naftu ale neni jeho dávka nijak řízena. V tomto okamžiku motor začne olej spalovat, tím pádem zvyšovat i své otáčky no a se zvyšujícíma se otáčkama rostou samozřejmě i otáčky olejového čerpadla a tím pádem i průtok oleje, který směřuje do sání. No a takto to jde až do té doby dokud buďto nedojde olej anebo se motor nepřetočí. Takže se z toho motoru na chvilku v podstatě stane takové perpetum mobile Ale končí to jeho zadřením anebo přetočením