Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

únik kapaliny ze serva e61, výměna celého řizení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mahut

#1 Příspěvek od Mahut »

Cau chlapy.
Vcera jsem prisel do garaze k autu (e61, r.06) cca po tydnu a byla pod nim kaluz oleje. Nastartoval jsem a hned jsem citil jak trosku vibruje volant a pri zataceni jako by servo vubec nefungovalo a auto vepredu po tom zataceni jeste vydavalo hodne hlasite zvuky. Tak jsem s ti radsi nikam nejel. Asi mi vytekla vsechna kapalina z nadrzky serva.Nevite kolik se tam doliva a je jedno jaky olej, abych dojel aspon do servisu? Snad to bude jen nekde praskla hadicka...
mari

#2 Příspěvek od mari »

Červenej olej ATF jako do automatický převodovky. Stačí koupit litr za cca 200,-. Celej motor je zespod zadeklovanej, to ti proteklo skrz?
Mahut

#3 Příspěvek od Mahut »

mari píše:Červenej olej ATF jako do automatický převodovky. Stačí koupit litr za cca 200,-. Celej motor je zespod zadeklovanej, to ti proteklo
skrz?

asi to proteklo, těžko říct. ta kaluž byla uprostřed auta kousíček za předníma kolama asi tak v úrovni stěračů.
mari

#4 Příspěvek od mari »

Tak možná skrz otvor pro výměnu oleje. Zkus se podívat na hadice jestli nepraskla sponka nebo něco, viděls bys kde je to nejvíc mastný.
Mahut

#5 Příspěvek od Mahut »

tak v servise mi prisly na to, ze olej ze serva tece z rizeni a dokonce tak blbe, ze se s tim neda nic delat(zakrouzkovano na obrazku). Musim sehnat cele rizeni Servotronic S216. Nove stoji 39 tisic, takze palka. Nevite nekdo o nekom, kdo by prodaval repasovane nebo z bouracky?

Diky
Přílohy
servotronic.jpg
servotronic.jpg (77.01 KiB) Zobrazeno 287 x
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

a je to dobrej servis? měl jsem tu zakaznika s E65 ktermyu taky v servise řekli at vyměni řizení, měl tam to samy ale to že měl jen volnej šroub mu neřekli :)
Mahut

#7 Příspěvek od Mahut »

JaraX píše:a je to dobrej servis? měl jsem tu zakaznika s E65 ktermyu taky v servise řekli at vyměni řizení, měl tam to samy ale to že měl jen volnej šroub mu neřekli :)

myslím, že je to dobrej servis obzvlášť pro bmw. Je to autoservis KP Design v Blažovicích http://www.autoservis-kpdesign.cz/

teče to přesně z toho místa, jak je to zakroužkováno na obrázku. Prý tam ještě takový případ neměli, teklo to vždy jinde a dalo se to řešit bez výměny celého řízení.
Odpovědět