pankac píše:opel corsa...nastesti... jsem taky cumel ze nevystrelil, pak jsem dohledal ze se aktivuje opravdu jen pri bocnim narazu...nechapu to, jsem si rikal ze tam snad ani neni ale je
Máš fotky ty CORSY ? docela by mě to zajímalo jak dopadlo auto protijedoucího. jinak 80km a 80km je cca 160km/h proti zdi to je masakr opravdu.
Myslím si že on to musel mít daleko horší ... po tom co vidím tady začnu asi šetřit na 7er.
Blbci jezdí všude a hlavně se slabejma autama a neumí předjíždět. ...
To není 7er, ale pětka
Právě, když vidí, co to udělá s pětkou, tak chce 7mu...
X5 ne,nejak mi to nesedi,je to takovy uhoupany. 7er je poradnej parnik. pohodlnej...jezdim 600km v kuse tak chci bezpecnou loď ,o) do mesta se skoro nepodivam.
No hezky pěkně, je dobře že si sem dal ty fotky aby měl každej představu o tom co se stane s pětkou při téměř čelním nárazu do jiného protijedoucího auta. Se divim že si z toho odešel po svých a v druhým autě dva na místě... Myslim si, že kdyby si jel s Felicii kombi tak takové štěstí mít nebudeš, to je jasný..
Pořádná rána. Přeji ti, ať se to co nejrychleji zahojí, na těle i v hlavě. Auto si koupíš jiné.
S tím sčítáním rychlostí, když už to tady někdo nakousl, se na to musí přes energie. Když nabourá jedno auto jedoucí 80km/h do zdi, uvolní se energie m*80^2, když jedoucí 160 do zdi tak m*160^2 a když dvě stejná auta jedoucí proti sobě 80km/h tak 2*m*80^2. Takže když se čelně srazí dvě auta v 80km/h, tak celková energie nárazu je dvojnásobná než u jednoho auta při 80km/h do zdi (ale rozkládá se na dvě auta, pričemž v tom těžším mají výhodu) a poloviční než když naboří jedno auto do zdi při 160km/h (tam si ale skoro celou tu energii navíc zabsorbuje samo, ledaže by tu zeď urazil). Takže je určitě "lepší" čelní srážka v 80km/h než ve 160km/h do zdi. Pro těžší auto je i lepší praštit do lehčího auta v protisměru (nejede-li to v protisměru rychleji) než vedle do zdi, alespoň z fyzikálního hlediska ...
to je jasny, jsem zastáncem hesla čím více škodovek na cestách tím líp, taková oktávka která nemá ani tlumiče nárazu je pro sedmu idealní deformační zona
To václav, správně jsi to vysvětlil, jen to zkusím uplně polopaticky, aby v tom měl každý jasno, postavíme na cestu barieru tlustou třeba 2cm - prkna, pošleme proti sobě 2 auta tak, aby naryzily ve stejný čas z každé strany do te "bariery" ta bariera při rovnováze sil (rychlost/váha) se nikam neposune a jedno auto jako vytvoří tomu druhému oporu, tudíž auta zastaví na místě a takovy to náraz se dá srovnávat s nárazem do zdi, ta zeď jakoby vyvine stejně velkou reakci proti působicímu autu, jako při čelní srážce druhé auto za naprosto srejných podmínek. V momentě, kdy jede jedno auto rychleji a při nárazu jakoby přetlačí druhé auto, tak tomu "přetlačenému auto se přičte rodílová rychlost. Ale to jsou je takové teorie, důležité je mít hmotnost, velkou deformační zonu a trochu stěstí...
ja bych taky videl obrovskej podil tech nahoře co me maj radi, protoze to byla supa jako pica a kupodivu se mi v pajslu nic neurvalo...jen zlomeniny a takove male veci....nechte bejt panove... E 39 je taky prece jen konstrukcne old car... ale ma 1800kg v kombajnu + pul nadrze a mejch 111kg a jsme na cca 2000kg... 7er to jisti snad...
to urcite, ale hummera fakt nechci snad uz jsem si to vyzral, ele tu 7er chci, jezdim spis dalky...teda jen 600km ale ve sportsitze me to sralo uz za barakem
code píše:Zase bych nespolíhal jen na 7er a podobné, přeci jen když potkáš dodávku nebo proste něco většího šance se rapidně zmenšují..
abych pravdu řekl raději v 7er kde je 10-12bagu než v pruměrné dodávce 10let staré která má stěží 1-2 pytle a deformační zony nula nula nic.
Viděl jsi někdy čelní střed mercedesu S nebo BMW 7 či AUDI A8 s dodávkou ?
Mrkni na netu zda najdeš ... tam jde taky o rychlost a co veze ...pokud je prázdná či má plnou korbu něčeho tak rozhoduje ...
mrkněte na video z auta - čelní střet dvou aut před ním.
Ten co natáčel měl štěstí toho to minulo - docela pecka odhaduji cca 80-100km/h při srážce musí to bejt strašný tohle prožít.
co to s člověkem udělá, ikdyž má 10pytlu a jede v 7er to fakt netuším