Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E-34,přední náprava

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
radokrno

#1 Příspěvek od radokrno »

Zdravim,
chci se optat na na recept-jak otestovat čepy řízení.
silentbloky ramen atd..?je možné si to nějak otestovat doma a zjistit co je příčinou tukání...
vyměnil jsem pouze tyčky stabilizátoru,a nepomohlo... moc se mi do servisu s tim nechce páč mám dojem ,že to stejně u týhle nápravy nepoznaj.
darklord

#2 Příspěvek od darklord »

a co skocit na stk si nechat mimo zaznam skontrolovat prednu napravu? u nas v brne to robia asi za 150kc
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

Na STK to taky moc nepoznaj,jen že je tam vůle,ale kde přesně je mi neřekli a to to tam trápil 10minut, nejlepší je zvednout vždy jen jedno kolo a zahejbat s kolem, takhle jsem na to přišel vždycky.
DestinyE34

#4 Příspěvek od DestinyE34 »

:) tak už víš jak na to :)
Testuji" to tak,že jeden hýbé v autě řízením a druhý da ruku na čep,vůli poznáš hned. Nebo můžeš zabrzdit a zkusit přes brzdu jako když děláš burnout,ale méně intenzivně :D ,aby přední náprava stála a zadek ji talčil,taky by jsi měl poznat čepy,tedy ten někdo,kdo se na ně může podívat,ale nej je fakt ruka 8)

A pokud jsi sám a stejně to chceš nějak zkusit,tak bych asi shodil rameno na straně silenbloku,čep nechal v tlumiči a taky zjistíš,jak na tom je,když s tím pohneš...

Nebo ze strany zahýbat kolem,ale u tohoto auta mi to moc nepomohlo a volný čep jsem stejně tkhle nenašel. :)
radokrno

#5 Příspěvek od radokrno »

no právě že na STK se mis tím nechce,radši bych sito našel sám,páč si myslím ,že to u týhle nápravy stejně nenajdou anavíc mám o měsíc STK takže se podivám sám zkusim a pokud ne tak si nechám schválně poradit,a jsem zvědavej jestli na to přijdou...jinak budu hledat.a zkoušet.
radokrno

#6 Příspěvek od radokrno »

je možný ,že by tukala středový tyč řízení,,páč mi to začlo dělat na obouch stranách... ?a když jsem za ni vzal obouma rukama a tlačil od spoda na horu rychlejším tempem tak jsem nějakou tu vůli cítil ,ale netukalo.,pakjsemvzal tyč a na ten čep středové tyče tlačil od spoda a druhou ruku jsem měl pčiloženou na čepu a trochuvůle byla..jinak jsem na vnějších čepech vůli nezaznamenal... a když budu měnit tu středovou tyč mám měnit rovnou i čepy řízení vnitřní a teda rovnou vnější...
jak se pozná špatnej čep když už ho mám venku...dá se to poznat tak že když ho zatlačim na některou stranu měl by tak i zůstat a nevracet se zpět na střed???
j3ykobim

#7 Příspěvek od j3ykobim »

čep by měl být tuhý a nehýbat se v žádném směru......, pokud sním jde hnout nahoru a dolu je na 100% KO
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od KKKuba »

pokuď se ti vrací na střed tak už je nic moc, radši to vyměň když už to máš venku, zas taková darda to není...
radokrno

#9 Příspěvek od radokrno »

tak se stalo přesně to co jsem nechtěl...STK nic nenašlo....fakt nevim...koupim čepy řízení vnitřní a vnější a uvidíme... :?
radokrno

#10 Příspěvek od radokrno »

jinak jsem zjistil že tuká pravá strana...
radokrno

#11 Příspěvek od radokrno »

a neni to při houpákách například kolejový přejezd ,ale menších dírách v řadě za sebou,taková drkocačka...
beny-maser

#12 Příspěvek od beny-maser »

kdy máš tu vůli cítit,když vemeš za kolo dole a nahoře, tak tam něco cejtíš?měnit to za nove na slepo nemá moc cenu,pokud něco budeš kupovat tak nekupuj bláta na aukru atd.
radokrno

#13 Příspěvek od radokrno »

zítra to zkusim zas zvednout,a zacloumat tak i tak,svisle i vodorovně,něco tam být musí.
pazda
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pazda »

radokrno píše:a neni to při houpákách například kolejový přejezd ,ale menších dírách v řadě za sebou,taková drkocačka...
Mam uplne stejny problem.. U me to dela prevodka rizeni..
radokrno

#15 Příspěvek od radokrno »

jojo,bud prevodka,nebo středová tyč řízení,středovou tyč bych měl,nemůžu najít tu převodku..tyč,čepy,převodka...
radokrno

#16 Příspěvek od radokrno »

středová tyč a čepy .. a uvidíme no,když jsem to držel za čep na středový tyči tak jsem cejtil vůli naobuchstranách,ale tojsemměl zvedlý celej předek na stanici STK,,jel jsem tam po druhý,, a to je podle mne na prd,páč to pak netluče ,ale je cítit jen vůle,kdežto doma na heveru zvednu jednu stranu a druhá to z druhý strany přidrží a to tukání je slyšet.středová tyč na 99 %.
bojim se že když zklepnu čepy vnitřní tak je zmršim,proto zvažuji koupi rovnou i všech těch čepů.plus geometrii potom.nebo se na čepy vysrat a tím pádemi geo.a zkusit nejdřív jen středovou tyč,jen ale abych to pak k vůli zmršenýmu čepu nemusel zas sundavat anezmršil znova středovou tyč :D kurva to je boj.
radokrno

#17 Příspěvek od radokrno »

tak a ted značku ?? TRW?
beny-maser

#18 Příspěvek od beny-maser »

tak pokud budeš měnit středovou tyč řízení tak bych vyměnil i kuláky na obouch stranách a možná dokonce i komplet s celejma tyčkama řízení,je tam rozdíl zanedbatelnej,ale odpadá vopruz s protahováním závitů.
radokrno

#19 Příspěvek od radokrno »

Prosim vás jak povolim a utahnu tu středovou tyč na čepech,musim sundat ty dekly od spodu a utahnout od zhora od motoru?nebo se tam dá dostat normálně spodem a jak?díky moc
beny-maser

#20 Příspěvek od beny-maser »

dostaneš se tam zespoda,ale chce to nějakej stahovák na ty čepy, aby jsi je dostal dolů bez mlácení.
Odpovědět