Zdravím,
už nějakou chvíli přemýšlím nad tím, jak je vymyšleno, abych mohl vypnout motor na neutrálu. Klasicky v servisech po tom baží, v myčce by se to taky hodilo. Asi 3x se mi to povedlo a ani nevím jak...když jsem viděl jakým způsobem to dělal mechanik v servisu, tak jsem se orosil a chci to umět nějak líp.
V manuálu jsem to taky nenašel... je nějaký tajný postup alá servisní menu, 2x dopředu jednou dozadu a neutrál?
tohle mi taky dlouho trvalo, než jsem na to přišla u E87 se musí zmáčknout start tlačítko bez nohy na brzdě, aby naskočily všechny budíky. Pak se dá přehazovat zařazený stupeň. Snad to máš u pětky stejné.
Misa píše:tohle mi taky dlouho trvalo, než jsem na to přišla u E87 se musí zmáčknout start tlačítko bez nohy na brzdě, aby naskočily všechny budíky. Pak se dá přehazovat zařazený stupeň. Snad to máš u pětky stejné.
jestli je to takhle snadny, tak jsem fakt nastvany. takze zmacknout, naskoci budiky a ono mi to dovoli si prehodit z P na N? Moooc snadny zkusim, diky
clay píše:jjak je vymyšleno, abych mohl vypnout motor na neutrálu
Nevim, jestli spravne chapu otazku, ale u me E60 proste zaradim neutral a zmacknu tlacitko. Motor nebezi a zarazeny je neutral -- na pristich ~30 minut nebo do vycvaknuti klice; pak se zaradi P.
OC píše: Nevim, jestli spravne chapu otazku, ale u me E60 proste zaradim neutral a zmacknu tlacitko. Motor nebezi a zarazeny je neutral -- na pristich ~30 minut nebo do vycvaknuti klice; pak se zaradi P.
Když dám N a budu chtít vypnout motor, tak mi auto řekne ať si nejdřív laskavě zařadím P...
Mám teda dvě BMW s automatem a u obou můžu normálně v jakékoliv zařazené poloze vypnout motor. I u "pracovního" passata s tiptronicem. Ale klíč můžeš samozřejmě vytáhnout až po zařazení P.
OC píše:Nevim, jestli spravne chapu otazku, ale u me E60 proste zaradim neutral a zmacknu tlacitko. Motor nebezi a zarazeny je neutral -- na pristich ~30 minut nebo do vycvaknuti klice; pak se zaradi P.
Máš recht, zmátl mě komfortní přístup, takže musím dát nejdřív klíček do zapalování... chjo díky!