Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

automatická převodovka - vypnutí motoru v neutrálu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
clay

#1 Příspěvek od clay »

Zdravím,
už nějakou chvíli přemýšlím nad tím, jak je vymyšleno, abych mohl vypnout motor na neutrálu. Klasicky v servisech po tom baží, v myčce by se to taky hodilo. Asi 3x se mi to povedlo a ani nevím jak...když jsem viděl jakým způsobem to dělal mechanik v servisu, tak jsem se orosil a chci to umět nějak líp.

V manuálu jsem to taky nenašel... je nějaký tajný postup alá servisní menu, 2x dopředu jednou dozadu a neutrál? :-D
Misa Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Misa Moderátor »

tohle mi taky dlouho trvalo, než jsem na to přišla :lol: u E87 se musí zmáčknout start tlačítko bez nohy na brzdě, aby naskočily všechny budíky. Pak se dá přehazovat zařazený stupeň. Snad to máš u pětky stejné.
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
clay

#3 Příspěvek od clay »

Misa píše:tohle mi taky dlouho trvalo, než jsem na to přišla :lol: u E87 se musí zmáčknout start tlačítko bez nohy na brzdě, aby naskočily všechny budíky. Pak se dá přehazovat zařazený stupeň. Snad to máš u pětky stejné.

jestli je to takhle snadny, tak jsem fakt nastvany. takze zmacknout, naskoci budiky a ono mi to dovoli si prehodit z P na N? Moooc snadny :-D zkusim, diky
OC

#4 Příspěvek od OC »

clay píše:jjak je vymyšleno, abych mohl vypnout motor na neutrálu

Nevim, jestli spravne chapu otazku, ale u me E60 proste zaradim neutral a zmacknu tlacitko. Motor nebezi a zarazeny je neutral -- na pristich ~30 minut nebo do vycvaknuti klice; pak se zaradi P.
clay

#5 Příspěvek od clay »

OC píše:
Nevim, jestli spravne chapu otazku, ale u me E60 proste zaradim neutral a zmacknu tlacitko. Motor nebezi a zarazeny je neutral -- na pristich ~30 minut nebo do vycvaknuti klice; pak se zaradi P.

Když dám N a budu chtít vypnout motor, tak mi auto řekne ať si nejdřív laskavě zařadím P...
OC

#6 Příspěvek od OC »

OK, auto vi vsechno nejlip. :)

Mam rok vyroby 2007, puvodni idrive a steptronic; asi se to lisi.
Marda

#7 Příspěvek od Marda »

Mám teda dvě BMW s automatem a u obou můžu normálně v jakékoliv zařazené poloze vypnout motor. I u "pracovního" passata s tiptronicem. Ale klíč můžeš samozřejmě vytáhnout až po zařazení P.
clay

#8 Příspěvek od clay »

OC píše:Nevim, jestli spravne chapu otazku, ale u me E60 proste zaradim neutral a zmacknu tlacitko. Motor nebezi a zarazeny je neutral -- na pristich ~30 minut nebo do vycvaknuti klice; pak se zaradi P.

Máš recht, zmátl mě komfortní přístup, takže musím dát nejdřív klíček do zapalování... chjo :-D díky!
Odpovědět