Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problem s klimou a celkove s ventilatorem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Donkey »

Cao chlapi

Stalo se mi strasne jebadlo.Mam pekac e39 142kw 530d.
Prestalo mi foukat uplne vsechno z vydechu proste nic nejficiii velkej bc mi ukazuje jako kdyby to bezelo ale nefouka proste nic.mam to dane na max aby to ficelo a nic zapnu klimu a nic dam min to zapne klimu vnitrni okruh na 16 stupnu max foukani a zase nic ...proste je tam neco K.O.
Chtel bych poradit co by to mohlo byt prej to muzou byt dve veci uz si to ale moc nepamatuju bud nakej jezek nebo co a nebo naka turbina s motorkem ?nekde uprostred palubovky ??? pry je to desne na hovno to rozebirat a dostat se k tomu.
Mate nekdo zkusenosti ?
Díky páni.
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

No tak ježkom to určite nebude, keď to nefúka :lol: Vetrák, ak to teda je ako popisuješ, že nič nefičí a netlačí to vzduch...
d(- -)b
Raadii

#3 Příspěvek od Raadii »

To bude ten větrák asi no... Mě se to stalo jednou v zimě když jsem dal ofuk okna předního, tak na klimapanelu bylo normálně všechno v klidu, diody se rozsvítily jakože fouká naplno, ale nic... Ale jak se auto trošku ohřálo, tak mi zase větrák šel a dosud jde. Zeptej se čmeláka, ten větrák myslim měnil a říkal, že to neni až taková pakárna když je člověk trochu zručnej.
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Donkey »

parada díky BMWáci :)
Jindriseek1

#5 Příspěvek od Jindriseek1 »

SlimShady píše:No tak ježkom to určite nebude, keď to nefúka :lol: Vetrák, ak to teda je ako popisuješ, že nič nefičí a netlačí to vzduch...

Tak pozor ježek to klidně být může. Mě to taky přestalo foukat úplně a byl to ježek ko. Určitě bych ho vyzkoušel jako první věc,než rozdělávat palubovku :idea:
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Donkey »

Jindriseek1 píše:
SlimShady píše:No tak ježkom to určite nebude, keď to nefúka :lol: Vetrák, ak to teda je ako popisuješ, že nič nefičí a netlačí to vzduch...

Tak pozor ježek to klidně být může. Mě to taky přestalo foukat úplně a byl to ježek ko. Určitě bych ho vyzkoušel jako první věc,než rozdělávat palubovku :idea:

Ok dobré vědět :) díky
magorcondoria

#7 Příspěvek od magorcondoria »

No,první věc asi pojistka né? A potom voltmetr.
milo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od milo »

me odesel novy jezek mesic po zaruce a to tak, ze auto stalo na slunci. nastartuju a vetrak byl mrtvej. vzhledem k tomu, ze jsem jezka menil pred 2 lety, myslel jsem ze bude KO vetrak. ale ona to byla zase ta mrcha jezek... po vymene uz dalsi 2 roky klid.
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Donkey »

milo píše:me odesel novy jezek mesic po zaruce a to tak, ze auto stalo na slunci. nastartuju a vetrak byl mrtvej. vzhledem k tomu, ze jsem jezka menil pred 2 lety, myslel jsem ze bude KO vetrak. ale ona to byla zase ta mrcha jezek... po vymene uz dalsi 2 roky klid.

taky to prave stalo na tom nevetsiim slunicku kolem 2he hodiny asi bylo 37 stupnu toz pekla ze zitra se jdu na to podivat do servisu tak jsem zvedavy co to bude ale díky za info
milo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od milo »

pokud v tom servisu nedelaji E39 bezne, doufej, ze ti nezacnou rozebirat pul auta a nakonec po vymene vseho se zjisti, ze to byl jezek za 1500...
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Donkey »

milo píše:pokud v tom servisu nedelaji E39 bezne, doufej, ze ti nezacnou rozebirat pul auta a nakonec po vymene vseho se zjisti, ze to byl jezek za 1500...

ne v poho to jdu ke kamosovi takze nemam strach a on se vyzna bmw opravuje jen e39 je pro nej trosku vetsi vaznejsi vec nez ostatni starsi modely :)
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Donkey »

jezecek byl trosku zaoxidovany vycistili se kontakty a slape jak hodinky :)asi to bylo tim jak auto stalo na slunci cely den .asi se z toho vedra zbalznil a prestal fungovat :)

dekuju vsem za vase zkusenosti
cLix

#13 Příspěvek od cLix »

Zdravím . Mám uplně stejný problém u mé E39 530d rv.2000 s dvouzónovou automatickou klimou . Včera mi z ničeho nic přestal fungovat větrák . Projevuje se to přesně tak jak je napsáno výše - dám max. ofuk předního skla - nic , zapnu klimu , dám AUTO - nic . Vezl jsem to tedy k známému do servisu , kde jsme za prvé vytahali postupně pojistky a jednu po druhé jsme je proměřili , poté jsme se dozvěděli že v drtivé většině případů to bývá výše zmiňovaný ježek - shodou náhod měl na skladě úplně nového ježka , zapojili jsme a větrák pořád nejde . :? Co mi poradíte ? Rozmontovávat palubku se mi moc nechce a nejsem si jistý . Našel by se někdo z okolí Hradce Králové kdo by byl ochotný rozmontovat palubku a říct co dál :?:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Zkus jinýho ježka
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
cLix

#15 Příspěvek od cLix »

Vlasta píše:Zkus jinýho ježka

Ještě jinýho ? .... Tenhle byl 100% novej . :wink:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Novej možná byl, otázka je, zda byl funkční
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Donkey »

cLix píše:

origo ? :) zkus dat poradnou pesti do palubky :) treba mas seklej ventilator i to nekdy pomaha uz jsem to videl
ale rikam musis dat poradnou prdu nekde doprostred z vrchu zejo ..
cLix

#18 Příspěvek od cLix »

Donkey píše:
cLix píše:

origo ? :) zkus dat poradnou pesti do palubky :) treba mas seklej ventilator i to nekdy pomaha uz jsem to videl
ale rikam musis dat poradnou prdu nekde doprostred z vrchu zejo ..

No jistě . :wink: Okamžitě jsem letěl do toho mlátit . Jinak ježek byl z auto kelly . :D
Mad_Maxx

#19 Příspěvek od Mad_Maxx »

tak hoši schořel mi ježek a od tej doby mám káru bez palubky a řeším problem ježek!!jeden novej origo bmw druhej z vrakáče a oba jsou menší jak origo a uuž nevím co stím fouká mi ventilátor jen trochu i když to dám na max a ventilátor a ovládací jednotka jsou ok!!
Zugy

#20 Příspěvek od Zugy »

Zdravim panove. Mam takovy dotaz. Mam 2zonu. Kdyz dam vse na auto a dam treba 20°C tak vsude doula studeny ale nahoru na celni sklo to topi. Stredove kolecko je jen na stresni vydechy ..tam to mam samo na modrou. Ale jak rikam - nohy studeny stred studeny a vrch topi..

Vi nekdo o co jde? Dik
Odpovědět