Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chyba : EGR a Vaha ? 525d E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Smooth

#1 Příspěvek od Smooth »

Cus, mam 525d E60. Dlouhodobe jsem mel spotrebu okolo 9 litru a to v tom jsou dost dalnice, spotreba se mi zdalal vysoka, patral jsem se proc, podle pocitace, mi ukazoval DPF velmi rychlou drahu zivotnosti kdy se zkracovala zivotnost a vymena 2x rychleji nez normalne. Chtel jsem prodlouzit zivotnost tak jsem do nadrze nalil : http://www.autonaolej.cz/index2.php?opt ... =component coz melo za pricinu snizeni spotreby a behem 300km zacalo auto vykazovat chybu. auto zacalo cukat, obcas prestalo tahnout a velke vykyvy vykonu a rozsivitila se oranzova ikonka motoru a napsalo to velke emise. Zkousel jsem auto protahnout po dalnici, prvni zdani byl DPF a po diagnostice auto ukazalo na EGR a Vahu. Co to mu muze byt ? me zdani je ze spina z motoru vyletla do EGR ventilu a svezla se vaha ? nebo jsou to dve samostatne zavady ? EGR vycistit ?
Jaky by ste volili postup ?
Dik za rady
daewoo333

#2 Příspěvek od daewoo333 »

Kdyz vycistis EGR ventil, tak tim nic neskazis, ba naopak, muze nekdy treba nedovirat, a zkontroluj ovladani toho EGRu. Nevim jestli je ovladan tlakem nebo uz elektronicky.
Muj tip je spis ta vaha vzduchu, kdyz uz ti ji pise i diagnostika. Ma dost velky vliv na spotrebu i vykon.
Nejlepsi pro tebe bude nechat udelat mereni aktualnich hodnot za jizdy.
Smooth

#3 Příspěvek od Smooth »

napsalo to velke emise, tzn, ze by to mohl byt ten ventil ? ta vaha nemohla odejit zaroven, jde mi o tom aby auto jezdilo jak ma, vahu muzu udelat nasledne, ale co cuka s autem.. Zacpany ventil ?
rooc

#4 Příspěvek od rooc »

velke emise rovna se filtr pevných částic
Smooth

#5 Příspěvek od Smooth »

To byl muj tip taky, diagnostika ukazala na egr, filtr se.udela taky a bude :)
ThatsMe

#6 Příspěvek od ThatsMe »

Diagnostika může psát váhu i vysoké emise při ucpaném EGR. Vyčistit a zkusit znova. Mohlo by to i přestat cukat.
coWon

#7 Příspěvek od coWon »

ThatsMe píše:Diagnostika může psát váhu i vysoké emise při ucpaném EGR. Vyčistit a zkusit znova. Mohlo by to i přestat cukat.

ked hovoris ze je to takto, tak mu nebude fungovat podtlak a neotvara egr
ja mam tiez podobny problem ze mi svieti kontrolka motora kvoli emisiam

len neviem ako zistit ci vytvara podtlak
ThatsMe

#8 Příspěvek od ThatsMe »

Třeba tak, že ti auto brzdí. :) Nemusí to být podtlakem, ten ventil často zatuhne a zůstane viset, i když na něj podtlak jde.
Smooth

#9 Příspěvek od Smooth »

Jedu ze servisu, vycistil se egr, ten to nebyl.
Odpojila se vaha a ta to byla :)
coWon

#10 Příspěvek od coWon »

ThatsMe píše:Třeba tak, že ti auto brzdí. :) Nemusí to být podtlakem, ten ventil často zatuhne a zůstane viset, i když na něj podtlak jde.

nevies aky silny ma mat odpor ten egr ventil? lebo ked som ho skusal stlacit, tak mal velku silu... neviem si predstavit tak silny podtlak aby ho otvoril
ThatsMe

#11 Příspěvek od ThatsMe »

No vida, závada nalezena a ventil vyčištěn, to jsou dvě mouchy jednou ranou. :) Váhu doporučuju Bosch, je sice dražší, ale Starliny apod. obvykle nefungují už při vybalení z krabice. :)
ThatsMe

#12 Příspěvek od ThatsMe »

coWon píše:
ThatsMe píše:Třeba tak, že ti auto brzdí. :) Nemusí to být podtlakem, ten ventil často zatuhne a zůstane viset, i když na něj podtlak jde.

nevies aky silny ma mat odpor ten egr ventil? lebo ked som ho skusal stlacit, tak mal velku silu... neviem si predstavit tak silny podtlak aby ho otvoril

To nevím, ale hlavní je, aby se v pohodě zavíral. Ono není potřeba ho otevírat nějak moc a podtlak působí na membránu, která funguje jako přepákování (zjednodušeně), takže to je možné.
Smooth

#13 Příspěvek od Smooth »

Uvidim co bude na vrakaci :D
rooc

#14 Příspěvek od rooc »

Smooth píše:Uvidim co bude na vrakaci :D

váhu vzduchu z vrakáče? 8O :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Smooth

#15 Příspěvek od Smooth »

a ne ?
rooc

#16 Příspěvek od rooc »

tvoje auto..., tvoje věc
ThatsMe

#17 Příspěvek od ThatsMe »

Neblázni, životnost váhy je kolem 150tis. km a cena nové není taková hrůza. Mrkni na eBay, tam ji určitě najdeš za lepší peníz a za 3 dny ji máš doma.
coWon

#18 Příspěvek od coWon »

ThatsMe píše:Neblázni, životnost váhy je kolem 150tis. km a cena nové není taková hrůza. Mrkni na eBay, tam ji určitě najdeš za lepší peníz a za 3 dny ji máš doma.

asi ani to by som neriskoval.. vaha je citliva na náraz, teda neviem ako u BMW ale u VW ano...
ThatsMe

#19 Příspěvek od ThatsMe »

Ale to je šumák, k výrobci si pro ni nepojedeš a ostatní s tím zachází všichni stejně... :)
coWon

#20 Příspěvek od coWon »

ThatsMe píše:Ale to je šumák, k výrobci si pro ni nepojedeš a ostatní s tím zachází všichni stejně... :)

to mas pravdu
si pamatam ako som bol nieco kupovat v ageme v bratislave (PC velkosklad)
tam isiel tipek a na paletaku mal nalozene kopcom hardweru a vsetko sa mu to vykotilo na zem... hardisky len tak lietali
no a tuto to nebude inac
Odpovědět