Milosss píše:Určite v BMW vyrobili 141kW auto, ktoré pri 90ke do mierneho kopčeka spomaluje. Ak zadávateľ nemyslí 12° a viac stúpanie, musí to udržať rýchlosť a hravo aj pridávať, nebude to mať akceleráciu ako pri podradení ale pridávať to musí. Skôr by som si skontroloval stav auta, pridierajúce brzdy, stav ložisiek, či skúsil skontrolovať kompresiu, v akom stave je motor.
Jo, presne takove auto vyrobili

Tech 141kW se ukaze teprv kdyz se motor vytoci. Mam prime srovnani s M52B28 (142kW) a ten motor v nizkych otackach tahne nesrovnatelne lepe (bych to videl tak o 20-30%). Podle max vykonu se fakt neda posoudit, jak to potahne v nizkejch otackach.
A vo tom to je, co je mirnej kopec... E34 je fakt tezka - moje vazi 1700 kg kdyz jedu prazdnej. Z vlastni zkusenosti rict, ze M50TUB25 do kopce v 90 km/h na 5ku je utrpeni. Motor toci 1800 ot a tam se mu nedostava vykon/kroutak. Pozvolne mirne stoupani = zrychlovani jde pomalu. Vetsi delsi kopec = jakz takz udrzi rychlost, bida hruza. Velky kopec (kde uz treba je pruh pro pomale kamiony) = motor to na 5ku nevytahne. Bavime se o okreskach, ne o dalnici. Na dalnici jak mam rychlost, tak vyjedu hrave vsechno. Tolik muj vztak ke kopcum.
Abych odpovedel na puvodni dotaz haCRa:
- Do kopce v 90 na 5ku M50b25 fakt nic moc, ale neni to takova traga jak to popisujes. Kdyz chces zrychlovat do kopce, tak proste podrad. Kdyz podrazeni nepomuze, muzes mit ucpany katy. To by te pak zbrzdilo i do mirneho kopce jak popisujes. Ale ten hluk a ztratu vykonu vejs bys asi nepreslechl, takze bych tipnul, ze to neni Tvuj pripad. Jo a na spotrebe ucpany katy nepoznas (alespon u me se to tak neprojevilo).
- PRUMERNA spotreba 12l/100km je vyssi, nez normalni. Bud jezdis kratky trasy (motor zere, nez se zahreje), nebo mas smulu na blbou trasu. Necekas doufam, ze budes zrychlovat do kopce s OKAMZITOU spoutrebou pod 12l/100. Fyziku nejde oblbnout - vytlacit tezky auto do kopce neco stoji. To, co popisujes z Italie je ale normal - to bys s nevyladenym motorem (vaha,lambda..) nedal. Takze bych si tipnul, ze motor je zdravej.
- Kuchnutim zdraveho katu si pomuzes malinko akorat ve vyssich otackach IMHO. V nizkych Ti to nepomuze, mozna naopak (ja jsem pocitil mirne zhorseni a lehke "diry" v urcitych otackach). Jestli mas katy zdravy, tak bych je tam nechal.
- Setrvacnikem si podle me pomuzes tak pri rozjezdech, ale ne pri jizde do kopce.
- Kratsi difer urcite pomuze v jizde do kopce, ale spotrebu tim nevylepsis.
- Vlozka KN mi prijde zajimava a mohla by trochu pomoct. Jak to tu ctu, tak sam premejslim, ze bych si ji koupil. Mate nekdo zkusenost, jak vydrzi v zime na solene vozovce?