Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E34 typy samosvoru...Jaký a kolik oleje? VYŘEŠENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ciao :D
sháním samosvor na E34 525i 141Kw, převodový poměr by měl být 3.23

-Někde jsem se dočetl,že je malý" a velký" samosvor, jaký je mezi nimi rozdíl a je možné mít u obou verzí p.poměr 3.23?

-znáte nějaký kontakt,kdo mění lamely,ložiska a popřípadě další věci v LSD?
Chci ho repasovat...

-jaké dáváte silenbloky při výměně, aby co nejmíň přenášely hluk...Meile?

-jde snadno zaměnit kus za kus pokud je ze stejné motorizace a stejný poměr? Poloosy,náprava,kardan...

-BMW nabízí ke koupi LSD vložku za 371Euro podle ETK,je to lepší varianta,než kupovat starý za cca 4.tis + repas? A kdo by mi LSD vložku zaměnil do obalu?

-a nejlepší otázka ,dokážete ho někdo sehnat...pokud vozíte díly z Německa, nebo jiná možnost?

Díky 8)
Strosek

#2 Příspěvek od Strosek »

DestinyE34 píše: Ciao :D
sháním samosvor na E34 525i 141Kw, převodový poměr by měl být 3.23

-Někde jsem se dočetl,že je malý" a velký" samosvor, jaký je mezi nimi rozdíl a je možné mít u obou verzí p.poměr 3.23?

-znáte nějaký kontakt,kdo mění lamely,ložiska a popřípadě další věci v LSD?
Chci ho repasovat...

-jaké dáváte silenbloky při výměně, aby co nejmíň přenášely hluk...Meile?

-jde snadno zaměnit kus za kus pokud je ze stejné motorizace a stejný poměr? Poloosy,náprava,kardan...

-BMW nabízí ke koupi LSD vložku za 371Euro podle ETK,je to lepší varianta,než kupovat starý za cca 4.tis + repas? A kdo by mi LSD vložku zaměnil do obalu?

-a nejlepší otázka ,dokážete ho někdo sehnat...pokud vozíte díly z Německa, nebo jiná možnost?

Díky 8)

Nejlépe je asi obrátit se na pana Savku. Ten tě obeznámí se vším, co je nutné, na co je možné se v klidu vyprdnout,...
Když koupíš suchý diff, který nehučí, je bez vůlí, tak na něj vůbec nesahej. Jen ho namontuj a jezdi. Veškeré zásahy můžou způsobit jen zhoršení dobrého stavu. Když je něco OK, proč se v tom hrabat ?

Samosvorů ( obalů diferenciálů )na E34 je víc než malý, velký - jsou miniimálně 3 velkosti, myslím, že jsou 4.

Pokud budeš chtít diff 3,23 k tvé motorizaci, nedělaly se na ni dva obaly - jen jeden = chybu můžeš udělat jedině v případě, když koupíš diff k jné motorizaci - to je pak vždy špatně. Je to dokonale optimalizováno, těžko někdo vymyslí lepší spojení, pokud mu teda nejde o dosažení určitých vlastností - např. rychlejší rozjezdy na sprinty,...
DestinyE34

#3 Příspěvek od DestinyE34 »

Okay,
tak mám LSD 3.23 bez vůlí a hučení, ale jde mi o to, že olej mám tak 1cm pod hranou závity kontrolního šroubu( ze zadu na víku), správně by měl být po hranu?

A jaký olej tam mám koupit?
zkoušel jsem hledat na fóru ale nic moc jsem nenašel :(

všude se píše o tomhle oleji SAF-XLS(podle bentley service manual) 75W-140

a má tam být pro 525i 1.7 litru ...zároveň s hranou závity kontrolního šroubu.
jiriqq

#4 Příspěvek od jiriqq »

Ja lil Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 (SAF-XJ). Kupoval jsem ho od clena WilD: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=111004&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Myslim, ze mi to mechanik nalil az po okraj napousteciho sroubu. Veslo se tam cca 1.75 l. Mam LSD 3.38 - taky 525i, ale tour.
Odpovědět