Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 523i vynechává
Zdravím hoši mám problém. Moje Bmw začlo z ničehonic vynechávat. Projevuje se to tak že auto jede normálně ale když sešlápnu plyn naplno tak se rozklepe jak ratlík, strašně pomalu akceleruje a dle ucha to vyzerá že vypadne jeden válec. Tak samo na volnoběh, když vytáčím tak do těch 4000 tak je to OK, ale nad 4000 to začne vynechávat. Nějaký tip kde začít? Je to M52 523i.
Jasný, zatím nemám přístup k diagnostice, nicméně jsem analogicky došel k podezření na vadnou jednu cívku. Můj dotaz zní, můžu na vyzkoušení použít náhradní cívku která mi tu zbyla z E36 325 M50 bezvanos? Podotýkám, že se ptám než ji vytáhnu z motoru - neviděl jsem ji jestli je vizuálně jiná tak prosím hned nebrblejte že jsem slepý
Nevím, diagnostika vyhodila akorát výpadky dvou válců a čidlo teploty nasávaného vzduchu ( 150 stupnu ), koukal jsem po něm ale bohužel bude asi součástí váhy vzduchu..když odpojím váhu vzduchu tak to dělá pořád to samé..tak nevím, měl jsem zničené to koleno mezi váhou a klapou, vyměněno, nicméně beze změny..Vypozoroval jsem, že za studena to je lepší, sem tam to zarve i na plný plyn ale zahřáté je to v háji.
mafes píše:Zdravím hoši mám problém. Moje Bmw začlo z ničehonic vynechávat. Projevuje se to tak že auto jede normálně ale když sešlápnu plyn naplno tak se rozklepe jak ratlík, strašně pomalu akceleruje a dle ucha to vyzerá že vypadne jeden válec. Tak samo na volnoběh, když vytáčím tak do těch 4000 tak je to OK, ale nad 4000 to začne vynechávat. Nějaký tip kde začít? Je to M52 523i.
Měl jsem stejný problém...výměna cívek a vše bylo potom ok....i spotřeba se potom zlepšila.
to čidlo teploty nasávaného vzduchu jsem měl taky KO. Je to taková malá potvůrka u sání mezi váhou vzduchu a sáním(pod škrtící klapkou a potenciometrem). Je na něho dost blbý přístup, musíš odmontovat vzduch.filtr komplet a strčit ruku do těch míst jak jsem psal zespodu! a nahmatáš ho...je to dvoupinový konektor. Kdybys chtěl tak ho mám i novej