Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zadní měchy BMW e39 Touring předělani na pružiny????
-
No tak v první řadě si myslím, že jestli je auto "měkké" nebo "tvrdé" ovlivní daleko víc tlumiče (pokud se bavíme o seriových pružinách), to jen aby jsi to nepřeházel na pružiny a nedivil se, že je to úplně stejné, nebo možná ještě horší.
Logicky tlak měchu bez změny světlosti auta půjde asi těžko měnit.
Za sebe bych určitě měchy za pružiny neměnil, protože se mi líbí, jak má naložené i prázdné auto téměř stejné jízdní vlastnosti, což se u naloženého kombíka s keclou zádí říct opravdu nedá. A to je asi hlavní důvod, proč se to nivo montovalo.
Logicky tlak měchu bez změny světlosti auta půjde asi těžko měnit.
Za sebe bych určitě měchy za pružiny neměnil, protože se mi líbí, jak má naložené i prázdné auto téměř stejné jízdní vlastnosti, což se u naloženého kombíka s keclou zádí říct opravdu nedá. A to je asi hlavní důvod, proč se to nivo montovalo.
Měchy jsou tvrdší bez debat, vyměnit za pružiny jdou jednoduše. Stačí koupit pružiny, třeba i v druhovýrobě a k tomu v bmw gumový podložky, myslím že to jsou díly 12,13,14 http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... ing_strut/ (cca 200/ks), nic ví nepotřebuješ. Výměna zabere cca hoďku
Jak píšou ostatní, nivo je však výborná věc. Naložíš kufr cihlama a auto je furt stejně rovný
. Taky mi jednou praskl měch, koupil jsem starší (nezpuchřelé) oba dva za 1000,- a myslím, že jezdí do dneška.

Jak píšou ostatní, nivo je však výborná věc. Naložíš kufr cihlama a auto je furt stejně rovný