Zdravím-velký problém...auto mi vypovědělo službu, tak, že se přehřálo. Dnes po cestě z práce mi teplota během asi 5km vylezla skoro k červenému poli. Zastavil jsem,auto odstavil...! Při trochu zkoumání:voda úplně studená,hadice studený, natlakovaný...když jsem odšrouboval tlak povolil a studená voda trochu vytekla z nádobky. JInak se po zastavení z motoru i trochu kouřilo. Doufám, že mi řeknete, že je to termostat a né vodní pumpa...prosím nějaké rady,připomínky,zkušenosti...!
Pomozte(radou) auto potřebuji k životu!!!!
Nejspíš je to termostat. Nicméně, až ho budeš měnit, vyměň i vodní pumpu, pokud jsi to ještě nedělal. Stejně budeš mít systém vypuštěný a sundat potom pumpu jsou 4 šrouby. Tím, že vyměníš obojí máš 99% šanci, že když to potom dobře odvzdušníš, bude to OK.A vyhneš se tomu, dělat pumpu třeba za pár týdnů
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
"Nepotěšil jste mě... a ani já vás nepotěším"! Tak to je v prdeli,hlavně když mi auto stojí uprostřed ničeho( na nějaký benzině)-mezi prací a domovem...a servismana mám kurevsky daleko...se poseru!
No, ani já Vás nepotěším. Na 99 % pumpa. Nestává se že by termostat neotvíral. Spíše zůstane trvale otevřený. Na jaře jsem měl stejný problém vylepšený o prasklý chladič který se parádně natlakoval a rupnul.
Přesně jak řiká kugelig, termostat to rozhodně nezpůsobil, ale až zjistíš čím to je a bude to vodní pumpa, termostat si si vytáhni taky. Jestli si měl ručičku na červený a rozpálenej motor, tak termostat bude zkroucenej jako paragraf
MARTY-TDS píše:Přesně jak řiká kugelig, termostat to rozhodně nezpůsobil, ale až zjistíš čím to je a bude to vodní pumpa, termostat si si vytáhni taky. Jestli si měl ručičku na červený a rozpálenej motor, tak termostat bude zkroucenej jako paragraf
Čoveče, taky jsem to měl v červeným až to ŘJ zastavila a termostat jsem měl venku, v hrnci na vařiči a byl dobrej. Ale jak říkáš, je volovina ho tam vracet když už se dělá pumpa a chladič.
termostat se umí kousnout i v zavřené poloze,vlastní zkušenost, takže není nutné hned měnit pumpu, rozhodně bych jí ,ale vyndal a kouknul se v jakém je stavu, když už to bude vypuštěné a odstrojené.
LukyMaster píše:Minulej rok na mý 528i mi to taky chcalo a byl prasklej kus tý plastový trubice u termostatu , nakonec byl i termostat KO.
JJ neco podobnyho sem mel taky, sice na e46 ale termostat je tam stejnej. Voda vytejkala primo termostatem-okolo tesneni to bylo nalomeny.... Mno a kdyz se vyndal, tak i pumpa byla na vymenu, ne ze by odesla,ale taky napraskla.
Plastový výstup termostatu (ta trubka z něj a odvzdušňovák) velmi rád praská (většinou ve švu), nejlépe vyměnit s termostatem... Někde jsem kdysi slyšel, že se dá jako náhrada použít díl z nějaké třícy (stejný díl, ale z hliníku), bohužel jsem pátrání už nedotáhl do konce. Taky proto, že předmětná trubka nestála moc a měl jsem pocit, že by se vyplatilo měnit i preventivně...
Kouslý termostat v zavřené poloze taky potvrzuji z vlastní zkušenosti. Stejně jako automaticky jeho výměnu (plus klec, tedy ten plastový výstup z něj) při přehřátí... Jejich poškození je pravděpodobné...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Takže k závěru přehřívání 528i...! Problémem byla vodní pumpa. Termostat je v pořádku navíc sme ho tam dávali asi před rokem,což sem zapoměl a nikde nebyl obvod neutěsněný. Trochu jsem se i bál,že by mohla být fouknutá hlava,ale s motorem je zacházeno víc jak slušně.