Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 530D netáhne jak má a cuká

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jiriik »

Zdravím,

Tak tu mám další problémek! Potřeboval bych poradit jestli se s tím někdo nesetkal. Pocituji snížení výkonu a dravost auta. Když je auto v tahu zrychluje do 2500-2800ot stejně ale v rozmezí 2800 - 3000ot škubne a jde citit nárust výkonu a zrychlení, ale trvá to vzdy chvilku... od 3000 do 3500ot zase zrychluje stejně, ale zase přijde pásmo 3500ot a auto zase škubne a má snahu přidat, zrychlit tak jak by asik mělo jet... a pak se to opakuje asik cca ve 4000ot... Nesetkal se s tím někdo ? Nějaká rada ? Mohla by to dělat váha vzduchu, že posílá špatné udaje ? nebo co uděla pokles výkonu a chvilkovéj nárust. Zvedla se mi i spotřeba... cca 10l/100km dalková i město.

Model E60 530d 160KW

díky všem.
m.deejay

#2 Příspěvek od m.deejay »

...jak je na tom DPF, vzhledem k nárůstu spotřeby?
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jiriik »

m.deejay píše:...jak je na tom DPF, vzhledem k nárůstu spotřeby?

mám rok 2004 ještě bez PDF
Axel
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Axel »

Mam sice e39, ale vcera mi to zacalo delat uplne tosame. Vaha nebo cerpadlo kdovi...
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jiriik »

Axel píše:Mam sice e39, ale vcera mi to zacalo delat uplne tosame. Vaha nebo cerpadlo kdovi...

Tak čerpadlo to by bylo pěkné ... no mechanik řikal, že když se odpojí váha vzduch a pojede to stejně, že je špatná...Odpojil jsem ji a žádná změna... Diagnostika ukáže něco ?
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Velvetek »

Zahulí to při tom skoku nárustu výkonu?
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Velvetek »

jiriik píše:
Axel píše:Mam sice e39, ale vcera mi to zacalo delat uplne tosame. Vaha nebo cerpadlo kdovi...

Tak čerpadlo to by bylo pěkné ... no mechanik řikal, že když se odpojí váha vzduch a pojede to stejně, že je špatná...Odpojil jsem ji a žádná změna... Diagnostika ukáže něco ?

Tomu bych tak nevěřil, může to jet stejně a stejně to váhou nebude. Tu si zkus od někoho pujčit, než ji koupíš. Samotným odpojením to nezjistíš...
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jiriik »

Velvetek píše:
jiriik píše:

Tomu bych tak nevěřil, může to jet stejně a stejně to váhou nebude. Tu si zkus od někoho pujčit, než ji koupíš. Samotným odpojením to nezjistíš...

Taky pravda...
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Velvetek »

Něco podobného jsem řešil u 3.0d 150kw, psal jsem o tom tady: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=118356&postdays=0&postorder=asc&start=0

Téma není mé, ale chlapi tam taky původně řešili váhu, která to nakonec není...
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Axel »

Kourivost je u me tak nejak v norme, obe ceradla jsem menil pred rokem, vaha ma nejlepsi za sebou a cidlo na sani uz pravdepodobne taky. EGR jsem odpojil na hrubo, cili bez cisteni, takze jenom odpojit a podtlakovou hadicku ucpat zatkou. Turbo jsem menil pred 40000. Tankuju jenom drazsi stavu a prichucuju VIFkem.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jiriik »

Počtu to a uvidím, ale už mě to nebaví :-D pořád něco se sere :-D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

To ti verim ze te to moc nebavi, ale na druhou stranu co lze cekat od 8 roku stareho olitaneho ropaka? Ze bude bez jezdit bez investic dalsich pul mice ? :oops: :oops: :oops: Prvotni vec diagnostika, kontrola vstriku, neco tam bude. Bezhlave meneni cehokoliv zpravidla nema veky vysledny efekt.
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jiriik »

matiz píše:To ti verim ze te to moc nebavi, ale na druhou stranu co lze cekat od 8 roku stareho olitaneho ropaka? Ze bude bez jezdit bez investic dalsich pul mice ? :oops: :oops: :oops: Prvotni vec diagnostika, kontrola vstriku, neco tam bude. Bezhlave meneni cehokoliv zpravidla nema veky vysledny efekt.

Tak je mi jasný, že to bude mit mouchy, ale kdyby to aspon nebylo co měsíc :-D měl jsem i starší auta v nafte a nikdy jsem neřešil tolik poruch... dám to nějak do kupy a pujde do světa a at si tam dělá co chce :-D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matiz »

Kdyz to das dokupy, utopis v tom prachy tak uz to snad nikam neposilej, ne ? nevim sice co za mouchy to vsecko melo, ale snad to nebude tak hrozne.
Axel
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Axel »

Podivej se treba na me... Moje e39 uz me stala 320000 :D
Jeste pade bych potreboval :wink:
hubajzed

#16 Příspěvek od hubajzed »

OT: Dej to do kupy a nech si to :) Moje prvni auto byla Alfa 166 koupil jsem ji zahucel do toho za bambilion, a po posledni oprave (elektrika) sem rekl dost a prodal to :) Kdyz jsem na to ted chlapikovi prodaval kola co mi zbyli tak za rok jezdeni a 30000km menil jen olej 2x :(
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jiriik »

matiz píše:Kdyz to das dokupy, utopis v tom prachy tak uz to snad nikam neposilej, ne ? nevim sice co za mouchy to vsecko melo, ale snad to nebude tak hrozne.

No celkem dost, ale navíc mě ted trápi ten pokles výkonu a něco v převodovce nebo kde... cinká když řadím mezí R a D tak to vždy cinkne jak skleničky... a na to nemůžem přijít co to je
rooc

#18 Příspěvek od rooc »

mám uplně to samé na jedná e61 s manuálem.., měnila se hardy spojka ale nepomohlo to..už jsem o otm četl i na zahraničních fórech ale jelikož se to nezhoršuje...nikdo to moc neřešil...prostě to začne cinkat..a cinká to.. :D
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jiriik »

rooc píše:mám uplně to samé na jedná e61 s manuálem.., měnila se hardy spojka ale nepomohlo to..už jsem o otm četl i na zahraničních fórech ale jelikož se to nezhoršuje...nikdo to moc neřešil...prostě to začne cinkat..a cinká to.. :D

Tak tak... mám taky novou hardy spojku a cinká pořád...Převodovka řadí pořád stejně...No mechanik řikal, že to dělá už diferenciál nebo kardan ...Ale víc mě teď se*e, že to nejede jak má
rooc

#20 Příspěvek od rooc »

tyjo to bude nějaká blbost uvidíš...váhu vzduchu prostříkej čističem na brzdy...vyměň věechny podtlaky...vyčisti egr a zkus sání...tky můžeš mít přidřené klapky..., tak je buď vyčisti, nebo je vyhoď...a to auto musí jet jak z praku
Odpovědět