Pokud se rozsvítí kontrolky, vše se tváří normálně a když chceš startovat a nic se neděje, je to nejspíš klíč, jak píše Fx. Taky se mi to stalo, na STK
Touring & Compact Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
..., ale obávám se že jsem zkoušel oba a nic. uvidím ještě v pondělí.
auto stálo venku, předminulej tejden při startu velkejch mrazů jsem nastartoval a popojel 3 km a do podzemních garáží a druhej den ve čtvrtek už to nenastartovalo
Ono to taky nemusí být klíčem, ale tou snímací cívkou nebo T/R modulem, ale taky může být v háji startér apod., na to se ale bez diagnostiky nepřijde (leda ten startér, když ho zkusíš na zkrat).
Vidíš to... co tě to stálo? Většinou je to opravitelné, ani se nemusí nic měnit (když se ví, jak). Takhle je znemožněné objednání nového klíče v BMW :-/, pokud se ta jednotka nedávala nová z autorizáku.
to Fx no ten díl asi 1.300,- + ještě nějaké drobnosti okolo, jako novej volej, nová baterie... když už to jde do servisu, nechám udělat více věcí.
... jo a s tou nemožností případného objednání nového klíče - to mě nějak nenapadlo no, risknu to, že to chvíli vydrží.
Ale kdybych měl to auto ještě příští zimu(což už není moc pravděpodobné), a znova bych vybil baterii, asi bych to auto už "neopravoval...
Mimochodem vybitá baterie je u nás v rodině celkem běžná věc, protože auta trápíme na krátké vzdálenosti. Jen vzácně překračujeme 8 km na jednu jízdu.