Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39d 142kw automat
-
cajoch píše:butthead740 píše:jo tak koukam asi mame stejne trhly automaty vsichnizitra se na to taky kouknu a sem zvedavej jestli se neco zmeni, ptz vazne mi nepride normalni aby auto radilo jak magor kdyz nemusi
to přeřazení (kickdown) je odvislý od polohy plynovýho pedálu, zkus předjíždět na 3/4 plynu a shodí to jen jeden kvalt......a jede to víc než slušně...
ja jezdim automaty celej zivot a opravdu vim jak s plynem, ale prave ze ikdyz dam 3/4 plynu tak moje auto stejne podradi o 2 mozna to tak je mozna ne.. proto pisu ze by me strasne zajimalo jak to radi jinejm 530d, ja sem z Marjanek, kdyby byl nekdo aspon z kraje tak rad nekam dojedu, nebo spich nekde na kafe a porovnat a projet auta aby cek vedel co a jak..
Co se týče řazení automatu, tak já osobně bych naopak uvítal, aby při akceleraci podřadil na D malinko dřív, někdy mi přijde, že to zbytečně drží v nízkých otáčkách. Pokud chci jet svižněji, tak je tam S, to mi opravdu vyhovuje, podobně bych řadil i s manuálem.
Ještě mi přijde divné, že tu píšete o 1500ot. Já pokaždé, když chci razantněji akcelerovat, tak to měnič pustí min na 2000, před repasí to bylo ještě výš. Ale po rovince se to na 1200-1500ot šimrat dá.
Ještě mi přijde divné, že tu píšete o 1500ot. Já pokaždé, když chci razantněji akcelerovat, tak to měnič pustí min na 2000, před repasí to bylo ještě výš. Ale po rovince se to na 1200-1500ot šimrat dá.
-
Zdravím:
RESET adaptace automatické převodovky E60:
1) otočit klíčkem zapalování do druhé polohy 1+2 (zavřeny všechny dveře)
2) otočit klíčkem do pozice 3 bez stisknutí brzdového pedálu asi na 1sekundu a pustit
3) až se zobrazí symbol brzdového pedálu na BC a zazní signál ihned zmáčknout plynový pedál až na "kick down" a držet
4) po zmiznutí symbolu brzdového pedálu z BC pustit plynový pedál
5) vypnout klíček a vytáhnout ze zapalování.
RESET adaptace automatické převodovky E61:
Mě to pomohlo, přes plynový pedál.
1) Nebudeš vůbec šlapat na brzdu
2) Nastartuješ, rozsvíti se kontrolka > Start a obrázek noha na brzdě
3)Po té šlápneš plynový pedál na doraz a držíš dokud nezhasne kontrolka z bodu 2. jak zhasne povolíš plynový pedál a měl by zaznit gong.
4) vypneš zapalování > Hotovo.
RESET adaptace automatické převodovky E60:
1) otočit klíčkem zapalování do druhé polohy 1+2 (zavřeny všechny dveře)
2) otočit klíčkem do pozice 3 bez stisknutí brzdového pedálu asi na 1sekundu a pustit
3) až se zobrazí symbol brzdového pedálu na BC a zazní signál ihned zmáčknout plynový pedál až na "kick down" a držet
4) po zmiznutí symbolu brzdového pedálu z BC pustit plynový pedál
5) vypnout klíček a vytáhnout ze zapalování.
RESET adaptace automatické převodovky E61:
Mě to pomohlo, přes plynový pedál.
1) Nebudeš vůbec šlapat na brzdu
2) Nastartuješ, rozsvíti se kontrolka > Start a obrázek noha na brzdě
3)Po té šlápneš plynový pedál na doraz a držíš dokud nezhasne kontrolka z bodu 2. jak zhasne povolíš plynový pedál a měl by zaznit gong.
4) vypneš zapalování > Hotovo.