Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Porucha, bagy,bezp.pásy,předpínače.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
talio2

#21 Příspěvek od talio2 »

talio2 píše:I když jsem podobný scénář očekával, nestalo se tak. Znovu prý zkontrolovali každej kábl, proměřili, pohledově počekovali a opět smazali chybu s tím, že teď to chybu nehlásí. Pokud to zase začne hlásit chybu tak je error v hlavové opěrce, která origo stojí 4700Kč. Tak jsem zvědavej. S autem jsem spokojenej, baví mě a všechno. Jen tohle mě mrzí.

Takže minulý týden vyměněna hlavová opěrka (ještě neuhrazeno cca 5900) na zkoušku a dneska na mě opět vyskočila hláška se závadou bagů,předpínačů atd.. Bude se řešit přehrátí softwaru v autě. Napíšu jak vše dopadlo.
talio2

#22 Příspěvek od talio2 »

talio2 píše:
talio2 píše:I když jsem podobný scénář očekával, nestalo se tak. Znovu prý zkontrolovali každej kábl, proměřili, pohledově počekovali a opět smazali chybu s tím, že teď to chybu nehlásí. Pokud to zase začne hlásit chybu tak je error v hlavové opěrce, která origo stojí 4700Kč. Tak jsem zvědavej. S autem jsem spokojenej, baví mě a všechno. Jen tohle mě mrzí.

Takže minulý týden vyměněna hlavová opěrka (ještě neuhrazeno cca 5900) na zkoušku a dneska na mě opět vyskočila hláška se závadou bagů,předpínačů atd.. Bude se řešit přehrátí softwaru v autě. Napíšu jak vše dopadlo.

Software přehrán, nepomohlo.. teď vyndavají sedačku.. rozebíraj tapec atd.. zase napíšu výsledek, jsem zvědavý na konečnou fakturu a zda to vůbec opraví.
mari

#23 Příspěvek od mari »

Dělaj z tebe dobrýho vola, teď ať ti vrátěj prachy za ty nesmysly co ti nahlásily a tys zaplatil. Copak nemaj diagnostiku, aby vyloučili dečku a pak mrkli na předepínač nebo patronu.
mareeq1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od mareeq1 »

Měl jsem stejný problém na 2004. Ale v Inveltu mi rovnou řekli, že to smazat zkusili ale že to zas vyběhlo, že se toho zbavit nedá jen výmazem. Závada byla na jakémsi odpojovači baterie (asi plusový kabel k baterce a na něm nějaká rachejtle). Řekli si o 8K, tak jsem slušně poděkoval a o 200km dál v prvním autorizáku za hranicema 100E a bylo po problému.
talio2

#25 Příspěvek od talio2 »

mari píše:Dělaj z tebe dobrýho vola, teď ať ti vrátěj prachy za ty nesmysly co ti nahlásily a tys zaplatil. Copak nemaj diagnostiku, aby vyloučili dečku a pak mrkli na předepínač nebo patronu.

Dečka vyloučena hned první den.

Platil jsem zatím jen diagnostiku, nevypadá to, že by byla chyba v hlavový opěrce tak mi dají zase tu původní. Za hodinu zvedám telefon a dám vědět s výsledkem. Sice jsem tu s tím už otravnej, ale třeba se to někomu v budoucnu může hodit.
talio2

#26 Příspěvek od talio2 »

talio2 píše:
mari píše:Dělaj z tebe dobrýho vola, teď ať ti vrátěj prachy za ty nesmysly co ti nahlásily a tys zaplatil. Copak nemaj diagnostiku, aby vyloučili dečku a pak mrkli na předepínač nebo patronu.

Platil jsem zatím jen diagnostiku, nevypadá to, že by byla chyba v hlavový opěrce tak mi dají zase tu původní. Za hodinu zvedám telefon a dám vědět s výsledkem. Sice jsem tu s tím už otravnej, ale třeba se to někomu v budoucnu může hodit.

Hlavová opěrka dána opět původní, vyměněný kábl od sedačky k ŘJ .. zatím žádná hláška a vypadá to nadějně,ťuk ťuk .. zatím je to na zkoušku, pokud to bude OK dojedu si pro fakturu, která světe div se nebude nijak strašná.

Opět napíšu co a jak.
talio2

#27 Příspěvek od talio2 »

talio2 píše:
talio2 píše:

Hlavová opěrka dána opět původní, vyměněný kábl od sedačky k ŘJ .. zatím žádná hláška a vypadá to nadějně,ťuk ťuk .. zatím je to na zkoušku, pokud to bude OK dojedu si pro fakturu, která světe div se nebude nijak strašná.

Opět napíšu co a jak.

Takže neverending story pokračuje, před chvílí se to asi po 30km rozsvítilo zase. Mám vztek, v pondělí jim to tam omlátím o hlavu, uvažuji o prodeji auta a navrácení opět (sice o třídu níž) ale k VW, který mě nikdy nezlobil..

opět napíšu co a jak..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od matiz »

Bez protokolu z ISTA ti nikdo nerekne ani prd. Ale je to problem, vem si ze zavada neni trvala, objevuje se sporadicky a muze a bude to delat jeden jedinny kontakt nekde. Kdekoliv -))
talio2

#29 Příspěvek od talio2 »

matiz píše:Bez protokolu z ISTA ti nikdo nerekne ani prd. Ale je to problem, vem si ze zavada neni trvala, objevuje se sporadicky a muze a bude to delat jeden jedinny kontakt nekde. Kdekoliv -))

Připomínám jen, že je to stále v řešení s autorizovaným servisem. Tam by si ..podle mě.. s problémem měli poradit. Ale oni si asi rady nevědí. Nemám kde to řešit jinak a nějakýmu radioamatérovi to kuchtit nenechám.
talio2

#30 Příspěvek od talio2 »

talio2 píše:
talio2 píše:
talio2 píše:[quote="mari"]Dělaj z tebe dobrýho vola, teď ať ti vrátěj prachy za ty nesmysly co ti nahlásily a tys zaplatil. Copak nemaj diagnostiku, aby vyloučili dečku a pak mrkli na předepínač nebo patronu.

Opět napíšu co a jak.

Takže neverending story pokračuje, před chvílí se to asi po 30km rozsvítilo zase. Mám vztek, v pondělí jim to tam omlátím o hlavu, uvažuji o prodeji auta a navrácení opět (sice o třídu níž) ale k VW, který mě nikdy nezlobil..

opět napíšu co a jak..[/quote]

Takže autorizovaný servis ACR Auto CB si neví rady, zítra se na auto přijede podívat chlapík z fabriky.. mé znechucení autem a situací roste.. horší je, že auto je to jinak parádní..
talio2

#31 Příspěvek od talio2 »

Vyřešeno v ACR auto. Výměna celé kabeláže od hlavové opěrky až k ŘJ, výměna hlavové opěrky (nový kus).. Chybu dělal nějakým způsobem ťaflej kábl v sedačce. Nakonec jsem platil "jen" výměnu hlavové opěrky 5800,- . Mohl jsem tam zase vrátit tu starou (kterou mám doma), ale už jsem nechtěl, aby se v tom vrtali.
Teddy

#32 Příspěvek od Teddy »

Teda to je story.... :-) Mě to píše stejnou hlášku. Zajel jsem ke snejkovi. Ten to napíchnul a během vteřiny zjistil, že je to čidlo předpínače pásů. Vytažením konektoru u předpínače zjistil, že kabeláž je OK, ale že je vadnej ten předpínač.
Divim se, že v autorizáku tápali a nevěděli kde hledat chybu....
talio2

#33 Příspěvek od talio2 »

Teddy píše:Teda to je story.... :-) Mě to píše stejnou hlášku. Zajel jsem ke snejkovi. Ten to napíchnul a během vteřiny zjistil, že je to čidlo předpínače pásů. Vytažením konektoru u předpínače zjistil, že kabeláž je OK, ale že je vadnej ten předpínač.
Divim se, že v autorizáku tápali a nevěděli kde hledat chybu....

Já se divím, že se ještě divíš :D Se Snejkem jsem ještě tu čest neměl, ale myslím, že se taky někdy potkáme :)) .. i když snad až za hoooodně dlouho :D
Odpovědět