Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E 39 bufík

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vlk11

#1 Příspěvek od vlk11 »

Pora dí někdo? Strašně moc mi kouří bufík, to není normální, mám ho novej a stálestrašnej kouř a smrad, někdy i uvnitř auta
Lucass

#2 Příspěvek od Lucass »

Moje webasto taky kouřilo, tak jsem ho celé rozdělal a vyčistil. Od té doby už nekouří :wink:
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZaK »

Já bych se připojil s dotazem. Buf funguje, nehulí, topí pěkně ani naftou nijak extra cítit není , ale někdy se z něj linou zvuky jakoby někdo lehce dupal zespod do podlahy. Je to normální, nebo mám čekat nějakou závadu?
vlk11

#4 Příspěvek od vlk11 »

Já jsem ho vyměnil z vrakáče za jinej, a čoudí se mi jak z levé tak i z pravé strany :(
Lucass

#5 Příspěvek od Lucass »

Ono jde o to, že když jsem to rozdělal, tak v tý hořákový komoře byly usazeniny, asi karbon nebo co. Ty při hoření asi chytnou a potom to kouří. Všechen ten bordel jsem vyčistil a už to vůbec nekouří, jenom trochu ze začátku, ale to jenom nepatrně. Zkus to celý rozebrat a uvidíš, nic tím nezkazíš.
Jergus

#6 Příspěvek od Jergus »

ZaK píše:Já bych se připojil s dotazem. Buf funguje, nehulí, topí pěkně ani naftou nijak extra cítit není , ale někdy se z něj linou zvuky jakoby někdo lehce dupal zespod do podlahy. Je to normální, nebo mám čekat nějakou závadu?

Po zapnutí bufíku nejdříve v delších intervalech a po chvilce se to zrychlí? Dělá mi to taky, přesně jako kdyby někdo zlehka ťukal do podlahy. Vysvětluju si to jako podávací čerpadlo bufíku. Tenhle jsem rozebraný neměl, ale na jiných autech bývá normálně membránové čerpadlo, které při zapnutí bufíku cvaká pomaleji, když bufík chytne, tak rychleji a když začne po nějaké době spolehlivě hořet, tak si zase ubere...
cmelak

#7 Příspěvek od cmelak »

Jergus: To ťukání do podlahy je to podávací membránový čerpadlo, je to normální:)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
filini28

#8 Příspěvek od filini28 »

Mně kouří když je mráz,což je dle mě normální fyzika,ne???
Z pusy se taky kouří...
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZaK »

Jergus / cmelak >>>
Tož to su klidný. Z e34 mi ho předchozí majitel vymontoval, takže s tím nemám zkušenost a e39 mám teprv pár dní, tak jsem si nebyl jistý jestli je to OK ...
Odpovědět