Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

repro E39 čím nahradit origo mrchy?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
tupaccz

#21 Příspěvek od tupaccz »

já nechal rezervu na svém místě :-D až tak je ten basák skladný:-D jen jsem ho položil na rezervu.
Perunwit

#22 Příspěvek od Perunwit »

nevím jak to má E39, ale u E34 je rezerva schovaná pod kobercem a takovým deklíkem... to jako chceš říct, že to bude u sedanu v kufru a ještě schované pod podlahou a přesto je to k řidičovi slyšet??
jimmyhendrix

#23 Příspěvek od jimmyhendrix »

Tak rad bych prispel taktez do tematu.

CO se tyka aktivu co se zde popisuje tak pevne verim ze 85% populace bude nadseno jelikoz nemaji sluch pripadne nechteji investovat. Nicmene pokud bych nechtel investovat tak nekoupim ani toto jelikoz toto je dle me naprosty nesmysl. Frekvencni rozsah a cela ta logika jak je to navrzene nebude nikdy hrat a akustika tomu bude chybet taktez. Nechci se do nikoho navazet ale jen radim kazdy si promyslete co slysite a podle toho se rozhodnete.

Do E39 se nabizi i z ameriky komplet vymena repra ktere vypadaji jako origo a jsou na E39 "designed" nicmene to zvysi pouze kvalitu stredu a vysek ale basovou slozku Vam to nevyresi.

Tudiz pokud chcete resit audio v E39 a bohuzel veskere verze krom DSP verze jsou naprosto otresne pak navrhuji bud tuto sadu z US pripadne neco na podobny styl a pokud chcete aby to opravdu hralo pak mate dve varianty - original s DSP a nebo sam audio udelat ci nechat udelat - zesilovac na komponenty a pak zrejme aktivni woofer.

Prozatim jsem neslysel ani nevidel jinou verzi ktera by hrala a logicky to tak je. A rezat nekde v E39 to ja moc neuznavam tudiz bych se snazil o co nejmene drasticke reseni.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Snejk »

rikam to uz nekolik let ze menit repraky ve dverich ma smysl jen na vejskach, ty stredobasy ve dverich at se daji jakykoliv tak stejne budou hrat stejne, cca 10l ozvucnice a 13cm reprak? to nebude basovat nikdy i kdyby se tam nasadil bang&olufsen :lol: po ruznejch pokusech s jinyma repro (JBL, pioneer apod..) se na stredech oproti originalu nezmenilo prakticky nic, na basech vubec.. .jedine co se docela poresi je citlivost... takze s dobryma vejskama se da dosahnout "vetsiho bordelu" ale proste na basy je nutny basak... bez nej to proste nejde...
petratria

#25 Příspěvek od petratria »

Snejk píše:rikam to uz nekolik let ze menit repraky ve dverich ma smysl jen na vejskach, ty stredobasy ve dverich at se daji jakykoliv tak stejne budou hrat stejne, cca 10l ozvucnice a 13cm reprak? to nebude basovat nikdy i kdyby se tam nasadil bang&olufsen :lol: po ruznejch pokusech s jinyma repro (JBL, pioneer apod..) se na stredech oproti originalu nezmenilo prakticky nic, na basech vubec.. .jedine co se docela poresi je citlivost... takze s dobryma vejskama se da dosahnout "vetsiho bordelu" ale proste na basy je nutny basak... bez nej to proste nejde...

Souhlas :)
zvonek

#26 Příspěvek od zvonek »

Jednu úplně novou aunu můžu prodat. Máte-li někdo zájem napište. Dám ji za 800kč.
Raadii

#27 Příspěvek od Raadii »

Vždycky záleží kdo od toho co čeká. Jsou lidi, který si rádi poslechnou prokreslenou muziku, která bude mít všeho dostatek (středy, bassy a i vejšky) a pak jsou lidi, který potřebujou jezdit ve městech se staženejma okýnkama a dunět jak kokoti aby se za nima každej ohlížel a je jim jedno jestli maj středy a vejšky a je jim jedno co tam maj strčeno za muziku, hlavně když to duní... Já mam v kufru malej woofer (ne aktivní) a na můj poslech to hraje docela uspokojivě. Když si pustim třeba Rammsteiny, tak to hezky duní, vejšky jsou slyšet v ramci možností taky celkem dobře a středy hold lepší nebudou bez většího zásahu. A komplet cena zesilovače a wooferu byla 3500 před cca 4-5ti lety.
zverbo

#29 Příspěvek od zverbo »

petratria píše:
Snejk píše:rikam to uz nekolik let ze menit repraky ve dverich ma smysl jen na vejskach, ty stredobasy ve dverich at se daji jakykoliv tak stejne budou hrat stejne, cca 10l ozvucnice a 13cm reprak? to nebude basovat nikdy i kdyby se tam nasadil bang&olufsen :lol: po ruznejch pokusech s jinyma repro (JBL, pioneer apod..) se na stredech oproti originalu nezmenilo prakticky nic, na basech vubec.. .jedine co se docela poresi je citlivost... takze s dobryma vejskama se da dosahnout "vetsiho bordelu" ale proste na basy je nutny basak... bez nej to proste nejde...

Souhlas :)

naprosta pravda, ako z Biblie odpisane.
Proste EXT SW a je po probleme
zverbo

#30 Příspěvek od zverbo »

Alebo origo, foto z mojho auta - REAL FOTO

Sorry za bordel to je este z BIGU
Přílohy
CIMG2344.JPG
CIMG2344.JPG (157.49 KiB) Zobrazeno 1614 x
berkelay

#31 Příspěvek od berkelay »

a jak ten origo sub basuje zverbo? Podle těch fotek reproduktorů, které v tom jsou použity, to nevypadá že by to dokázalo zahrát třeba 35Hz v dostatečné síle, ale asi je to určitě lepší než bez něj.
Problém každého subu je, že zabere místo v kufru a to já v žádném případě nechci (kočárek, milion věcí pro mimino a manželku atd... :-)). Docela mě proto zaujalo toto řešení, využije se místo nad baterií a dá se tam dát dostatečně velký reproduktor, přitom nezabere skoro žádné další místo v kufru:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

škoda, že se tohle neprodává jako nějaký komplet, člověk si to musí udělat sám (upravit ten odnímatelný kryt nad baterií, udělat ozvučnici reproduktoru atd.) a na to nemám čas :-) Takže se asi zatím budu muset smířit s tím, že služební octávka basuje víc než moje E39 :-)
zverbo

#32 Příspěvek od zverbo »

Origo zosilovac 10x25w som nechal ale predne a zadne repro mi zosiluje JBL 4x75w a SW mi zosiluje JBL 2x150w stym že ho možem vypinat no.
A rodiel s SW? podstive basy pocut nadherne ziadny selest ziadne morky je to bass premna na vychutnanie muziky a nie pre ludi vonku takže tak ale pocut to je skušal som no :D
Myslim že keby to počuje na vlastne uši každy kto ma E39 tak to spravi ako ja, pokial nechces aby ti auto strpalo nato treba ine SW

A prave preto že potrebujem miesto som to spravil takto.

a SW do touringa je pri baterke original.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#33 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ten plastovej Nokia subwoofer nehraje ani vzdalene (stejne tak ten z kombika), proto je lidi prodavaji na ebay... jedine oem funkcni reseni je ta "M hudba" (2x bas repro v platu viz fotky drive), je to sice free air, ale v ramci moznosti to hraje slusne
“Ability is what you're capable of doing.”
yxyxyx
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od yxyxyx »

tupaccz píše:Nazdar chlapi. Já osobně doporučuji instalaci Subwooferu pod sedačku.Jsou to aktivní subwoofery které se v klidu vlezou pod spolujezdcovou sedačku.Stojí okolo 3700kč. Jeden se jmenuje Pioneer TS-WX110A je to výborná záležitost a nemusíš vůbec zasahovat do interiéru a měnit repro . Nikde nic nevrže a hraje to parádně.Efekt sice není jako u tuby ale rozhodně lepší než nic, a hlavně interiér zůstane original nedotčen:-D Teď budu testovat jeden neznámy Auna CB-200-2BXA Flat (asi made in poland ) )ale dojmy pak napíšu. cena je neuvěřitelná 1060kč což za vyzkoušení určitě stojí , normálně stojí 2800kč.

Ahoj, takže po dlouhé odmlce jsem se konečně dokopal k zapojení subwooferu, jak jsem zmiňoval na první stránce tématu, aunu jsem pořídil... Je to takovej plasťáček, to jsem i čekal za ty peníze... Zamontoval jsem ji do kapsy nad baterii v mém touringu - napravo se vešla úplně natěsno, takže nebylo ani potřeba jakýmkoliv způsobem uchytávat :-)

Ke zvuku - upřímně to není nic moc, ale pokud se nechá hrát na nižší hlasitost opravdu pouze k dokreslení basů, je to parádní - tohle pásmo mi tam chybělo, ale rozhodně od Auny nečekejte žádný "nářez" - pokud zvýším hlasitost, tak je slyšet, jak hraje tupě a že opravdu pouze duní a nestíhá, ale na klasickou hlasitost, jak poslouchám při jízdě je to naprosto dostačující. Až mě omrzí, koupím nějaký ten pioneer a vyměním jej za aunu a pak poreferuji znovu.
djpepo

#35 Příspěvek od djpepo »

Já to v kombíku vyřešil bednou s dual sw,zezadu uchycenými zesilovači a všema kabely s odpojovacími svorkami, takže když potřebuji naložit kočárek,prostě šup-šup odpjím kabely a vše najednou vyndám z kufru.
Jediný problém je v tom že váha toho "svinstva" je asi 70kg :idea:
Perunwit

#36 Příspěvek od Perunwit »

já si psal s člověkem z Bavarian Soundwerks (BSW) a ten mi řekl, že pro mojí E39 s Basic Audio nemají žádnej upgrade, že to je pouze pro ty lepší verzue hudby z fabriky... tak marně přemejšlim, jak to myslel, jestli je tam na těch vyšších levelech jiný uchycení, nebo ozvučnice, nebo o co jde, proč by to měla E39 se základním audiem řešený nějak úplně jinak, než ty lepší verze? Jak to je? Koukal jsem na Youtube, on sundá pouze tapec, vyndá repro, odpojí, dva kablíky odizoluje, dá BSW repro, zapojí zbývajícími dvěma a zadělá... a hotovo. Sem z toho zmatenej.

btw dělal jste si někdo basák do loketky vzadu např, v touru? Když se sklopí, aby tam byl? jak na to?

tady je úryvek z konverzace s BSW:

1(BSW):

"From below it appears no factory upgrade is in place. It sounds like you
have Base Audio. Can you confirm this?"

2(BSW):

"Unfortunately for the E39 chassis we do not have an upgrade for the Base
Audio. We did not receive this fitment so we are unable to test the
fitment. Apologies for the bad news.
Please let me know if you have any other questions!
Best Regards,
Halston Pitman | Bavsound
Audio Solutions for Your BMW"
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#37 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

protoze oem radio NEMA zadny vykon, tak lepsi repro ZHORSI vysledny zvuk...
“Ability is what you're capable of doing.”
Perunwit

#38 Příspěvek od Perunwit »

z toho vyplývá, že by bylo nutno instalovat zesík?
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Pavel 528 »

Perunwit píše:z toho vyplývá, že by bylo nutno instalovat zesík?

ano,bez externiho zesiku,vymeny repro a dodani nejakeho i maleho sw to hrat nikdy nebude... :D

ja mam predelano takto

http://www.autohificlub.cz/forum/9/1590 ... udba-e39/0

kdyby jste schanel nekdo znackovy pouzity zesik se zarukou,tak mam vzdy stale neco k prodeji....

http://www.autohifiservis.cz/zesiky.html
thundercat

#40 Příspěvek od thundercat »

čao,
mám taky klasiku RADIO BMW BUSINESS s CD
taky nejsem nějak odvázanej co z toho leze

jaké repro doporučíte na výměnu?
Snejk píše, že je jedno co tam bude, že to bude hrát pořád stejně
ale určitě se dá koupit něco lepšího než original
subwoofer budu muset kvůli prostoru asi řešit Pioneerem pod sedačku
Odpovědět