Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

530D E60 - problem s automatem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jiririder

#1 Příspěvek od jiririder »

je tu nejakej expert na automaticky prevodovky, mam nasledujici problem:

-Jedu cca 100 km/h, sundam nohu z plynu a otacky motoru normalne zacnou klesat, kdyz ma dojit k jejich ustaleni, tak ale 2 x vyleti a zase spadnou, toto pozoruju na otackomeru.

-v prevodovce byl cca pred mesicem menen olej

-diagnostika zadnou zavadu neukazuje, tusim ze jen lambda sondu. Napadlo me smazat adaptace na prevodovce, ale nevim zda to zvladne INPA a jestli se pak nauci nove razeni sama a nebo se tomu musi nejakym zpusobem pomoci.

Prosim o Vas nazor co by mohlo byt pricinou.
JaneCk

#2 Příspěvek od JaneCk »

Hele, nevím jestli jsem Tě dobře pochopil, zeptám se asi naprosto hloupě, ale není to jenom to, že si převodovka normálně podřazuje? Prostě jedeš na pětku a postupně, jak auto zpomaluje, tak tam dá čtverku, trojku?
MateX3

#3 Příspěvek od MateX3 »

menič momentu dáva zbohom. Nechce uzamknúť (lock-up). Riešenie buď repas alebo kúpa nového/zánovného. Koľko už máš nalietané km?
5-6l je málo. Buď prevodovku/menič komplet nevyprázdnili alebo správne nedoliali.
jiririder

#4 Příspěvek od jiririder »

mam najeto 180tkm

-jeste mi prijde ze to nedela vzdy.....

- jinak olej sem vymenil tak ze se sundala vana a vic jak 5 nebo 6 litru nevyteklo, pak doliti a kontrola

nevis jak je to s tim vymazem adaptaci a s ucenim?
Sonny

#5 Příspěvek od Sonny »

Adaptace se mazou tak, ze slapnes kick-down a drzis to 30s pri vyplem motoru a klicku na pred-startovni polohu. Zadna diagnostika neni potreba, pak zalezi jak to naucis..
MateX3

#6 Příspěvek od MateX3 »

ked si plnil, mal si nastartovane a presiel si vsetky prevody?
Kedy tento problem s fluktuaciou zacal?
jiririder

#7 Příspěvek od jiririder »

tu adaptaci zkusim jak rikas teda, klicek teda bude jen v prvni poloze jestli dobre chapu?

-jinak vymena oleje standartnim zpusobem, projeti vsech rychlosti nekolikrat a pak v poloze N pri nastartovanem motoru kontrola hladiny
mocuryamater

#8 Příspěvek od mocuryamater »

mám to samý a v servisu mi řekli že mi olej nevymění že jsou to vyhozený peníze a nechal sem to rovnou rozebrat a udelat. celkem předpokládaná cena je třicet tak to docela jde a hlavně potom zase vydrží. akorát to trvá asi 10dní.
jiririder

#9 Příspěvek od jiririder »

mocuryamater píše:mám to samý a v servisu mi řekli že mi olej nevymění že jsou to vyhozený peníze a nechal sem to rovnou rozebrat a udelat. celkem předpokládaná cena je třicet tak to docela jde a hlavně potom zase vydrží. akorát to trvá asi 10dní.

presne to samy ti to delalo? a co ti rekli ze je spatnyho nebo co budou menit? jinak prevodovka funguje ok, razeni v pohode atd.

ukazala ti neco diagnostika?
jiririder

#10 Příspěvek od jiririder »

ma někdo nejakou zkusenost jeste?
E30STORM

#11 Příspěvek od E30STORM »

A čistě jen teoreticky - jelikož nemáš nohu na plynu nemůžeš níjak měnit otáčky motoru - není něco s motorem ?
Nějaká sonda nebo tak něco ?

ASi se pletu , ale mě to příjde jako motorový problém, nebo snímač plynu nebo co já vím.
texxx

#12 Příspěvek od texxx »

problém je v tlaku oleje...a jelikož je studenej olej hustší,tak líp udrží tlak a řadí normálně...až se ohřeje tak už neudrží tlak pro řazení....měnič,nějakej píst nebo olej.čerpadlo plus budou možná ko nějaký lamely...
jiririder

#13 Příspěvek od jiririder »

jak sem psal, diagnostika mi hlasi tu lambda sondu, tak az ji vemenim tak se uvidi jestli bude nejaka zmena, nic jineho pc neukazuje

jinak prevodovka radi za tepla i za studena normalne, pekne hladce a hned, proste jen kdyz je auto ohraty tak ty otacky po sundani nohy z plynu obcas poletujou nahoru a dolu nez se ustálý no....
mocuryamater

#14 Příspěvek od mocuryamater »

ahoj
tak sem se dostal k netu až teď tak ti popíšu to na co se ptáš. když se motor zahřál tak mi při menších rychlostech vžycky vylít otáčkoměr a ručička se chvěla. předem ještě podotýkám, že auto mám nově koupený, věděl sem o tom a cena vozu tomu byla přizpůsobená. tady na ten automat car byly docela dobrý ohlasy tak sem tam jel s tím aby mi vyměnili olej ale řekli mi že vyhodim 6.000kč oknem, že je potřeba udělat servis. takže:
repas hydroměniče cca 8k
výměna olejového čerpadla 3k
vyčištění a oleje s filtrem 6,5k
práce 8k.
potomhle bude převodovka co se mechanické stránky týče ve stavu NOVÁ.
hydroměnnič poslali do Kojetína, čerpadlo je součástí skříně převodovky a ještě po rozebrání mi dali nové lamely.Vím že cena je dost vysoká ale po mých zkušenostech každá větší oprava na E60 se pohybuje v této cenové relaci.dřív sem měl z automatu a jeho poruchy vždycky panickou hrůzu ale po této zkušenosti už ne. Prostě to opraví"fakt tomu rozumějí a převodovka vydrží dalších 250.000kl bez problémů.kdybys měl ještě nějaký dotazy tak klidně SZ a přeju ti abys to v pohodě vyřešil aho Standa Kladno
jiririder

#15 Příspěvek od jiririder »

Ma nekdo jeste nejakou zkusenost?????
kamikaze5100

#16 Příspěvek od kamikaze5100 »

Děla mi to něco podobneho,když jedu ustalenou rychlosti třeba 100km tak mi otačky pohupujou o cca 400ot. Třeba jedu 130km mam 3000ot a pořad mi to skače 3000ot - 3500ot. V servise řikaly vadny hydroměnič takže na konci měsice jdu na repas a vyměnu oleje. Najeto cca 200tis. e60 530ia :wink:

Jinak diagnostika bez zavady. Motor na volnoběh naprosto klidny. Převodovka řadi super.
jiririder

#17 Příspěvek od jiririder »

me to ale dela jen kdyz sundam nohu z plynu....diagnostika nic neukazuje :(
avana

#18 Příspěvek od avana »

Sonny píše:Adaptace se mazou tak, ze slapnes kick-down a drzis to 30s pri vyplem motoru a klicku na pred-startovni polohu. Zadna diagnostika neni potreba, pak zalezi jak to naucis..

A jak je to u mýdla, zatlačil jsem ho, nestartoval, udělal jak píšeš a nic. Pak jsem to ještě zkoušel zapnout bez sešlápnutí brzdy - tzn, že se rozsvítily kontrolky a taky nic. Chová se to úplně stejně když jedu a řadí to. Hlásí to, že reset proběhl? Dík
jiririder

#19 Příspěvek od jiririder »

avana píše:
Sonny píše:Adaptace se mazou tak, ze slapnes kick-down a drzis to 30s pri vyplem motoru a klicku na pred-startovni polohu. Zadna diagnostika neni potreba, pak zalezi jak to naucis..

A jak je to u mýdla, zatlačil jsem ho, nestartoval, udělal jak píšeš a nic. Pak jsem to ještě zkoušel zapnout bez sešlápnutí brzdy - tzn, že se rozsvítily kontrolky a taky nic. Chová se to úplně stejně když jedu a řadí to. Hlásí to, že reset proběhl? Dík

taky me zajima jak se ty adaptace presne mazou pres ten pedal....
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od VRsix »

ja se domnivam, ze adaptace prevodovky jsou smazat pouze pres diagnostiku
Odpovědět