Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530D E60 - problem s automatem
je tu nejakej expert na automaticky prevodovky, mam nasledujici problem:
-Jedu cca 100 km/h, sundam nohu z plynu a otacky motoru normalne zacnou klesat, kdyz ma dojit k jejich ustaleni, tak ale 2 x vyleti a zase spadnou, toto pozoruju na otackomeru.
-v prevodovce byl cca pred mesicem menen olej
-diagnostika zadnou zavadu neukazuje, tusim ze jen lambda sondu. Napadlo me smazat adaptace na prevodovce, ale nevim zda to zvladne INPA a jestli se pak nauci nove razeni sama a nebo se tomu musi nejakym zpusobem pomoci.
Prosim o Vas nazor co by mohlo byt pricinou.
-Jedu cca 100 km/h, sundam nohu z plynu a otacky motoru normalne zacnou klesat, kdyz ma dojit k jejich ustaleni, tak ale 2 x vyleti a zase spadnou, toto pozoruju na otackomeru.
-v prevodovce byl cca pred mesicem menen olej
-diagnostika zadnou zavadu neukazuje, tusim ze jen lambda sondu. Napadlo me smazat adaptace na prevodovce, ale nevim zda to zvladne INPA a jestli se pak nauci nove razeni sama a nebo se tomu musi nejakym zpusobem pomoci.
Prosim o Vas nazor co by mohlo byt pricinou.
-
mocuryamater píše:mám to samý a v servisu mi řekli že mi olej nevymění že jsou to vyhozený peníze a nechal sem to rovnou rozebrat a udelat. celkem předpokládaná cena je třicet tak to docela jde a hlavně potom zase vydrží. akorát to trvá asi 10dní.
presne to samy ti to delalo? a co ti rekli ze je spatnyho nebo co budou menit? jinak prevodovka funguje ok, razeni v pohode atd.
ukazala ti neco diagnostika?
jak sem psal, diagnostika mi hlasi tu lambda sondu, tak az ji vemenim tak se uvidi jestli bude nejaka zmena, nic jineho pc neukazuje
jinak prevodovka radi za tepla i za studena normalne, pekne hladce a hned, proste jen kdyz je auto ohraty tak ty otacky po sundani nohy z plynu obcas poletujou nahoru a dolu nez se ustálý no....
jinak prevodovka radi za tepla i za studena normalne, pekne hladce a hned, proste jen kdyz je auto ohraty tak ty otacky po sundani nohy z plynu obcas poletujou nahoru a dolu nez se ustálý no....
-
ahoj
tak sem se dostal k netu až teď tak ti popíšu to na co se ptáš. když se motor zahřál tak mi při menších rychlostech vžycky vylít otáčkoměr a ručička se chvěla. předem ještě podotýkám, že auto mám nově koupený, věděl sem o tom a cena vozu tomu byla přizpůsobená. tady na ten automat car byly docela dobrý ohlasy tak sem tam jel s tím aby mi vyměnili olej ale řekli mi že vyhodim 6.000kč oknem, že je potřeba udělat servis. takže:
repas hydroměniče cca 8k
výměna olejového čerpadla 3k
vyčištění a oleje s filtrem 6,5k
práce 8k.
potomhle bude převodovka co se mechanické stránky týče ve stavu NOVÁ.
hydroměnnič poslali do Kojetína, čerpadlo je součástí skříně převodovky a ještě po rozebrání mi dali nové lamely.Vím že cena je dost vysoká ale po mých zkušenostech každá větší oprava na E60 se pohybuje v této cenové relaci.dřív sem měl z automatu a jeho poruchy vždycky panickou hrůzu ale po této zkušenosti už ne. Prostě to opraví"fakt tomu rozumějí a převodovka vydrží dalších 250.000kl bez problémů.kdybys měl ještě nějaký dotazy tak klidně SZ a přeju ti abys to v pohodě vyřešil aho Standa Kladno
tak sem se dostal k netu až teď tak ti popíšu to na co se ptáš. když se motor zahřál tak mi při menších rychlostech vžycky vylít otáčkoměr a ručička se chvěla. předem ještě podotýkám, že auto mám nově koupený, věděl sem o tom a cena vozu tomu byla přizpůsobená. tady na ten automat car byly docela dobrý ohlasy tak sem tam jel s tím aby mi vyměnili olej ale řekli mi že vyhodim 6.000kč oknem, že je potřeba udělat servis. takže:
repas hydroměniče cca 8k
výměna olejového čerpadla 3k
vyčištění a oleje s filtrem 6,5k
práce 8k.
potomhle bude převodovka co se mechanické stránky týče ve stavu NOVÁ.
hydroměnnič poslali do Kojetína, čerpadlo je součástí skříně převodovky a ještě po rozebrání mi dali nové lamely.Vím že cena je dost vysoká ale po mých zkušenostech každá větší oprava na E60 se pohybuje v této cenové relaci.dřív sem měl z automatu a jeho poruchy vždycky panickou hrůzu ale po této zkušenosti už ne. Prostě to opraví"fakt tomu rozumějí a převodovka vydrží dalších 250.000kl bez problémů.kdybys měl ještě nějaký dotazy tak klidně SZ a přeju ti abys to v pohodě vyřešil aho Standa Kladno
-
Děla mi to něco podobneho,když jedu ustalenou rychlosti třeba 100km tak mi otačky pohupujou o cca 400ot. Třeba jedu 130km mam 3000ot a pořad mi to skače 3000ot - 3500ot. V servise řikaly vadny hydroměnič takže na konci měsice jdu na repas a vyměnu oleje. Najeto cca 200tis. e60 530ia
Jinak diagnostika bez zavady. Motor na volnoběh naprosto klidny. Převodovka řadi super.

Jinak diagnostika bez zavady. Motor na volnoběh naprosto klidny. Převodovka řadi super.
Sonny píše:Adaptace se mazou tak, ze slapnes kick-down a drzis to 30s pri vyplem motoru a klicku na pred-startovni polohu. Zadna diagnostika neni potreba, pak zalezi jak to naucis..
A jak je to u mýdla, zatlačil jsem ho, nestartoval, udělal jak píšeš a nic. Pak jsem to ještě zkoušel zapnout bez sešlápnutí brzdy - tzn, že se rozsvítily kontrolky a taky nic. Chová se to úplně stejně když jedu a řadí to. Hlásí to, že reset proběhl? Dík
avana píše:Sonny píše:Adaptace se mazou tak, ze slapnes kick-down a drzis to 30s pri vyplem motoru a klicku na pred-startovni polohu. Zadna diagnostika neni potreba, pak zalezi jak to naucis..
A jak je to u mýdla, zatlačil jsem ho, nestartoval, udělal jak píšeš a nic. Pak jsem to ještě zkoušel zapnout bez sešlápnutí brzdy - tzn, že se rozsvítily kontrolky a taky nic. Chová se to úplně stejně když jedu a řadí to. Hlásí to, že reset proběhl? Dík
taky me zajima jak se ty adaptace presne mazou pres ten pedal....