Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 - cigaretová zásuvka v konzoli

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Storm

#41 Příspěvek od Storm »

scoo8y píše:originál jsem ani nezkoušel shánět.... 14 dní zpět jsem byl ve třech ověřených vrakovištích na BMW a tam mi bylo sděleno, že všechno na E34 bylo vyhozeno

To věřím, taky ze skušenosti vím, že nemůžeš hledat v čr, ale musíš mrknout na sever, nebo západ našich hranic.
scoo8y

#42 Příspěvek od scoo8y »

Storm píše:
scoo8y píše:originál jsem ani nezkoušel shánět.... 14 dní zpět jsem byl ve třech ověřených vrakovištích na BMW a tam mi bylo sděleno, že všechno na E34 bylo vyhozeno

To věřím, taky ze skušenosti vím, že nemůžeš hledat v čr, ale musíš mrknout na sever, nebo západ našich hranic.

to určitě, ale některý věci jsou bohužel v nedohlednu.... pak člověk už jen doufá, že někdo něco rozebere :lol: čistý kanibalismus :lol: :lol:
Storm

#43 Příspěvek od Storm »

V polsku třeba rozeberou cokoliv, tam je to jenom kšeft, nic jiného, teď jsou jedny pěkné roletky i s tapecama na prodej za 2,100 Kč, podle mě pohodová cena.
Misanek

#44 Příspěvek od Misanek »

Storm píše:V polsku třeba rozeberou cokoliv, tam je to jenom kšeft, nic jiného, teď jsou jedny pěkné roletky i s tapecama na prodej za 2,100 Kč, podle mě pohodová cena.
Pošli odkaz prosím :wink:
Perunwit

#45 Příspěvek od Perunwit »

mám doma po prodeji E34 ještě roletky na kombajna, bylo to k béžovému interiéru kdyby měl někdo zájem... taky je tam béžová roleta do kufru
Storm

#46 Příspěvek od Storm »

Už tady Perunwit jedny nabízí, tady jsou o kterých jsem včera psal ...

http://allegro.pl/bmw-e34-boczki-tapicerki-drzwi-drewno-zaluzje-szyb-i3135559988.html
Misanek

#47 Příspěvek od Misanek »

Saaakra, zase béžová :cry:
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od aDAm_2 »

Storm: hele tak jak seš na tom s instalací toho zapiku? Nechtělo by se ti udělat nějakou fotostory aby bylo vidět kde se to zapojuje? Stále přemýšlím zda jít cestou zásuvky z E39 do kufru a nebo tato origo v panelu :( raději bych origo, ale zase ne za cenu rozebrání celého intoše ;)
Storm

#49 Příspěvek od Storm »

Fotostory udělat nemůžu, protzože jsem dodělání zadního zapalovače odfláknul a zapojil jej na přední zapalovač, což je hodně špatně a pořád musím myslet na to, že nesmím zapnout oba najednou, pravdou je, že se to nikdy nestane, protože to k tomu účelu nemám, slouží mi to pouze k nabíjení telefonu, dětem v zadu pro tablet.

Jestli by jsi chtěl, můžu ti udělat návod a malé schéma, jak zapalovač kvalitně zapojit z baterky, která je v ideálním pořípadě pod zadním sedadlem, je to vcelku jednoduché, stačí pár různěbarevných drátů, spínací relátko a jedna pojistka s pouzdrem, vše se dá spáchat během tří hodin.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od aDAm_2 »

ajajaj a já do tebe vkládal naděje že to dotáhneš do finale tak jak má být :D a ty výhřevy si nedodělal? Baterku pod zadní lavicí mám, ale raději bych aby to bylo jako v origo instalaci, nerad dělam v autě bordel ;)
Storm

#51 Příspěvek od Storm »

No počkej, teď si dost protiřečíš, protože buď chceš jít cestou e39, nebo org cestou aniž bys musel rozebírat celý intoš a teď zase píšeš, že nechceš mít v autě bordel ? No můžeš mi říct, jak bys to chtěl udělat ?? :roll:

Jestli to chceš mít origo, tak to budeš muset jít po drátech až do pojistkové skříně, to není zapopjit jenom někam kousek kabeláže u ruční brzdy. Proto jsem ti psal, že nejjednodužší je udělat napajení z baterky pod zadním sedadlem, to se ti nelíbí, tak hold rozeber půl auta a vyměň dráty až k pojistkám.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od aDAm_2 »

no takhle, pokud pudu cestou e39 zasuvky v kufru tak tam mam další baterku tak předpokladam minimální odpor při zapojování.

Pokud bych šel cestou zásuvky v tunelu, tak bych to spojil asi s přípravou na výhřev prdele na zadní lavici a tam bych už to rád nacvakal tak jak to má být. Proto sem se tě ptal jak to je původně zapojeno, o pár postů výše jsi psal něco o levém sloupku, tak sem předpokládal že tam je k dispozici nějaká předpříprava, ale asi neni :(
Storm

#53 Příspěvek od Storm »

To právě ne, není příprava na zadní zapalovač, to je ten problém :-(
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od aDAm_2 »

a ty výhřevy si tedy řešil? kudyma je v origu veden ten svazek? Když si psal o tom levem sloupku tak to de středem pak k sedačce a kolem prahu dopředu?

Jinak moje primární použití bude zapojení ledničky na cestu. Jinak zapíky nepoužívám.
Storm

#55 Příspěvek od Storm »

Vyhřívání jsem napojil na kabeláž řidičova sedadla, tam je napájení předimenzované, připravené na el sedáky, které nemám, tam je to v pohodě, dodělané to ještě nemám, neměl jsem zatím čas, vlepit dečky pod kůži, brzy se na to podívám ...

K té ledničce, podívej se jaký má odběr, podle toho se musí udělat elektrika.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od aDAm_2 »

Takže díky tomu že kufr E34 a E39 je hooodně podobny tak jsem to zkusil udělat jako tady kolega Killingman vedle co to dával do E39ky

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=114895

Objednal jsem v Renocaru díly zásuvky jak je vypsal Killingman kromě těch posledních dvou, takže jen totok:

Plug in socket (metal socket part itself) - 61346973037
Socket mount (plastic part with spring-loaded flap) - 61346904008
Socket cover (outer bezel - E39 Touring curved panel fitment) - 51477077851

zbytek vemu z GESu...

Postup pro běžné kutila asi no problém, podle toho housingu jsem si udělal šablonu na díru a pak ještě jednu šablonu na profil toho zaoblení abych dokázal najít pravé místo kde to sedne. Pak stačilo šablonu přiložit na místo a najít jej tak aby ten oblouk dokonale kopiroval ten tapec a pak přiložit druhou šablonu a obkreslit díru a pak už stejný postup jako Killingman

Co ještě musím vyřešit je zapojení do sítě, vzhledem k tomu že na pravé straně není žádná kabeláž jako v E39 tak to chcu protáhnout kolem hrany dveří na levou stranu a tam to někde zapojit. Mám tam tu minibaterku i nějaké pojistky pro tel, měnič atd tak počítám že to tam pude nějak naroubovat.
Přílohy
E39 zásuvka v kufru E34ky
zasuvka_02.jpg (88.2 KiB) Zobrazeno 38 x
zasuvka_01.jpg (99.28 KiB) Zobrazeno 38 x
Odpovědět