Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 540i vibrace na volnoběh, pískaní zastudena
-
Zdravím
Mám následující problém.
M62 b44 nevanos. Steptronic
Při studeném startu je slyšet souvislé pískání od motoru. Když se ohřeje přestane.
A druhý problém je vždy na volnoběh motor vibruje. Jak lehce šlápnu na pedál ihned přestane a i v celém spektru jede ok. Jen na volnoběh vibruje tak že se třese i auto.
Mám následující problém.
M62 b44 nevanos. Steptronic
Při studeném startu je slyšet souvislé pískání od motoru. Když se ohřeje přestane.
A druhý problém je vždy na volnoběh motor vibruje. Jak lehce šlápnu na pedál ihned přestane a i v celém spektru jede ok. Jen na volnoběh vibruje tak že se třese i auto.
-
-
-
Narzil jsem ještě na jeden poznatek když stojim na světlech na zařazenym D a na brzdě tak to asi zmizí nebo to není tak znát ale přhodim na N nebo P a pak se rozvibruje. Při jízdě nikterak nehází. A jede asi ok. Nikoho nenapadá co by to mohlo dělat, váha? Lambda? Klapka? Volnoběžnej Ventil? Svíčky? ....
-
môže to byť aj to uloženie, pri zaradení D sa motor trochu "zaprie" a prestane vibrovať, alebo práve naopak začne
voľnobeh na budíkoch je fakt len informatívny, ono to bude pribité na 500 aj keď bude húpať +-50ot., trebalo by to odsledovať v skrytom menu alebo cez diagnostiku, malo by sa to držať stabilne, resp. pohybovať sa v rozmedzí +-20ot., keď húpe viac tak cievky už budú horšie
voľnobeh na budíkoch je fakt len informatívny, ono to bude pribité na 500 aj keď bude húpať +-50ot., trebalo by to odsledovať v skrytom menu alebo cez diagnostiku, malo by sa to držať stabilne, resp. pohybovať sa v rozmedzí +-20ot., keď húpe viac tak cievky už budú horšie
-