Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zadní faceliftová světla e39 touring
Ahoj. Hledal jsem podobné téma ale nenašel. Poraďte mi prosím vás. Dal jsem si na e39 touring, listopad 1999, zadní faceliftová (trubicová) světla. Řídící jednotka světel hlásí: vyměnit zadní světla a trochu svítí dolní brzdové žárovky na světlech v blatnících při zapnutých parkovačkách (trubicích). Dá se toto nějak vyřešit aby světla svítila správně a nehlásila chybu? Lze toto nějak naprogramovat či mám vyměnit řídící jednotku světel? Děkuji za vaše vzácné rady!
-
Máš dvě možnosti: buď diadnostikou vypni kontrolu žárovek - obě (nerozsvícené i rozsvícené) nebo musíš paralelně k LED trubici připojit odpor (rezistor) o přibližné hodnotě žárovky (která už tam není). Platí na každou z větví pro obrysovky (kolik bylo původně žárovek - tolik odporů=tolik větví na kontrolu).
Otázka pro znalé: koukal jsem do parametrů LCM III a je tam řádka o LED svítilnách. Stačí přeprogramovat na ano nebo se musí při takové výměně (žárovková zadní světla za LED (facelift) světla) nastavit ještě něco dalšího (metoda bez odporů) ?
Otázka pro znalé: koukal jsem do parametrů LCM III a je tam řádka o LED svítilnách. Stačí přeprogramovat na ano nebo se musí při takové výměně (žárovková zadní světla za LED (facelift) světla) nastavit ještě něco dalšího (metoda bez odporů) ?
Něco jsem slyšel o řídící jednotce světel v pravém předním sloupku u nohou spolujezdce. Tak jsem myslel, že jí vyměním a je vyřešeno. Pokud se nevyhnu kódování, tak bych jí neměnil. Nevadí mi, že mi hlásí vyměnit zadní světla ale vadí mi, že mi svítí žárovka v pozici brzdovek. Zeptám se hloupě co znamená přesně zkratka LCM?
-
@xnovic: Xenon za xenon není problém vyměnit. Jen konektory obrysovek a směrovek jsou jiné. Existuje na to redukce, abys nemusel nic bastlit. Pak jen připojíš a "hraješ".
@Flyshit: vždyť o tom jsem psal (odpory), nebo co myslíš že je v tom modulu (originál Hella). Má to jeden, a to dost podstatnej, háček. Světla Hella s modulem pro předface auta jsou jiné mechanicky ale !!! i elektricky=jiné zapojení LED diod, takže opatrně. Už ty LEDky někdo zničil.

@Flyshit: vždyť o tom jsem psal (odpory), nebo co myslíš že je v tom modulu (originál Hella). Má to jeden, a to dost podstatnej, háček. Světla Hella s modulem pro předface auta jsou jiné mechanicky ale !!! i elektricky=jiné zapojení LED diod, takže opatrně. Už ty LEDky někdo zničil.
-
Teď úplně nevím co chceš vědět, ale neupravené originály mají jen znak Hella dole na krycím plastu mezi potkávačkou a dálkovkou a nějaký štítek shora uvnitř motorového prostoru (většinou již není). Jinak jsem na nich nic nenašel, teda myslím že ne (už je to přece jen nějaká doba, co jsem je měl naposledy v ruce).