Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zadní faceliftová světla e39 touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Klempy

#1 Příspěvek od Klempy »

Ahoj. Hledal jsem podobné téma ale nenašel. Poraďte mi prosím vás. Dal jsem si na e39 touring, listopad 1999, zadní faceliftová (trubicová) světla. Řídící jednotka světel hlásí: vyměnit zadní světla a trochu svítí dolní brzdové žárovky na světlech v blatnících při zapnutých parkovačkách (trubicích). Dá se toto nějak vyřešit aby světla svítila správně a nehlásila chybu? Lze toto nějak naprogramovat či mám vyměnit řídící jednotku světel? Děkuji za vaše vzácné rady!
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

Máš dvě možnosti: buď diadnostikou vypni kontrolu žárovek - obě (nerozsvícené i rozsvícené) nebo musíš paralelně k LED trubici připojit odpor (rezistor) o přibližné hodnotě žárovky (která už tam není). Platí na každou z větví pro obrysovky (kolik bylo původně žárovek - tolik odporů=tolik větví na kontrolu).

Otázka pro znalé: koukal jsem do parametrů LCM III a je tam řádka o LED svítilnách. Stačí přeprogramovat na ano nebo se musí při takové výměně (žárovková zadní světla za LED (facelift) světla) nastavit ještě něco dalšího (metoda bez odporů) ?
mitman

#3 Příspěvek od mitman »

Tusim ze LCM III si s led svetlama poradi, tudiz pokud to neumi, melo by to jit nakodovat, LCM II ne, tam se bud musi vypnout hlaska, nebo dat odpor.
Klempy

#4 Příspěvek od Klempy »

Díky moc kluci za odpověď. Je to nějaké složité. Nevíte kdo by to uměl nakódovat? Díky.
Klempy

#5 Příspěvek od Klempy »

Teď mne napadlo, zdali by nebylo lepší vyměnit celou řídící jednotku světel? Pokud má stejné štekry.
Birkoff

#6 Příspěvek od Birkoff »

No ale výměnou LCM se kódování nevyhneš - obsahuje např km, a navíc to není zrovna levná věc, tak nevím jestli by ti to přineslo kýžený výsledek.
Klempy

#7 Příspěvek od Klempy »

Něco jsem slyšel o řídící jednotce světel v pravém předním sloupku u nohou spolujezdce. Tak jsem myslel, že jí vyměním a je vyřešeno. Pokud se nevyhnu kódování, tak bych jí neměnil. Nevadí mi, že mi hlásí vyměnit zadní světla ale vadí mi, že mi svítí žárovka v pozici brzdovek. Zeptám se hloupě co znamená přesně zkratka LCM?
e155

#8 Příspěvek od e155 »

Lichtmodul
xnovic

#9 Příspěvek od xnovic »

Doufám, že to zakladateli topicu nebude vadit, ale nechci zbytečně zakládat nové téma...
Nastává podobný problém i při výměně předface světel za face - předních?
A jde to vůbec, nebo jsou i jiné konektory?
Díky
Flyshit

#10 Příspěvek od Flyshit »

Ja menil zadni svetla a nic jsem kodovat nemusel...Musis mit ty dva moduly co se davaji k rezerve a vsechno funguje jak ma.... Predni svetla se musi myslim predelavat konektory.... Akorat jevim jestli jenom kdyz menis z halogenu na xenony
xnovic

#11 Příspěvek od xnovic »

Výměna by byla z xenonu na xenon..
Flyshit

#12 Příspěvek od Flyshit »

tak to nevim,ja menil z h7 na xenony a tam se to muselo predelavat....ty budes mit ty konektory mozna stejny
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

@xnovic: Xenon za xenon není problém vyměnit. Jen konektory obrysovek a směrovek jsou jiné. Existuje na to redukce, abys nemusel nic bastlit. Pak jen připojíš a "hraješ". :D

@Flyshit: vždyť o tom jsem psal (odpory), nebo co myslíš že je v tom modulu (originál Hella). Má to jeden, a to dost podstatnej, háček. Světla Hella s modulem pro předface auta jsou jiné mechanicky ale !!! i elektricky=jiné zapojení LED diod, takže opatrně. Už ty LEDky někdo zničil.
xnovic

#14 Příspěvek od xnovic »

Napsal by my někdo, kde a jak jsou označená originál přední světla hella?
Poface
Birkoff

#15 Příspěvek od Birkoff »

Teď úplně nevím co chceš vědět, ale neupravené originály mají jen znak Hella dole na krycím plastu mezi potkávačkou a dálkovkou a nějaký štítek shora uvnitř motorového prostoru (většinou již není). Jinak jsem na nich nic nenašel, teda myslím že ne (už je to přece jen nějaká doba, co jsem je měl naposledy v ruce).
Odpovědět