Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
lichtmodul
Zdravím všechny.
Chtěl sem se zeptat kolik stojí a kde bych si mohl objednat lichtmodul.
Mám e39 530d,rok99 a celý mi to blbne.rožína se osvetlení v kabině pak když dám stínítko a rozsvítím tu lampižku na nem tak to zhasne. to samé se deje i se stěračema.do toho nejde radio.ale co me zaráží nejvíc když tohle všecko nefunguje tak nejde ani posilovač řízení.jo a furt svítijou brzdovky.ale všechny žarovky jsou v pořádku.
kdyby jste nekdo neco vedel tak sem vdečnej za každou radu.
Díky.
Chtěl sem se zeptat kolik stojí a kde bych si mohl objednat lichtmodul.
Mám e39 530d,rok99 a celý mi to blbne.rožína se osvetlení v kabině pak když dám stínítko a rozsvítím tu lampižku na nem tak to zhasne. to samé se deje i se stěračema.do toho nejde radio.ale co me zaráží nejvíc když tohle všecko nefunguje tak nejde ani posilovač řízení.jo a furt svítijou brzdovky.ale všechny žarovky jsou v pořádku.
kdyby jste nekdo neco vedel tak sem vdečnej za každou radu.
Díky.
No než bys měnil modul, tak bejt tebou bych se radši kouknul jestli není někde chyba se sběrnicí K-BUS. Protože stěrače jsou ovládaný z GM a rádio je jednotka sama osobě. Vnitřní osvětlení má na starosti taktéž GM, teda u některých E39 i částečne lichtmodul. Posilovač řízení a servotronic je taky s GM a signálama se podílí ABS přes CAN a kombi překládá na K-BUS. Takže než vyměníš Lichtmodul, tak to radši prohlídni a změř.
aha. a ta GM je ta busová sbernice teda jo?a ta jednotka co tam u toho je ta to teda zřejmě ovládá že?tu mám proměřit?když si koupím novou tak ji musím taky nějak naprogramovat?
a s tím lichtmodulem když si ho tady nebo jinde koupím musím to potom odvíst na nějaký to přeprogramování?
spínačka mi spíná normálně jak má tak tou to asi nebude.
ted to mám sice zase dobrý,protože sem o víkendu rozhodil celou palubovku,lichtmodul, všechno zapojil vypojil. zkrátka sem hledal jestli tam nebude neco zjevně špatnýho.objevil sem tam nejaký klubko drátků asi po nejaké přídavnévysílačce nebo po nejaké staré GPSce,podle koncovek.tak sem to vše zaizoloval a tak.pak sem si všiml že mi nejak moc zhasíná palubovka při zapnutí světel i za chodu,tak sem to dal na nábíječku a zatím dobrý.najel sem ted 600km,ale stejně myslím že to tam na mě čeká.
díky za odpovědi
a s tím lichtmodulem když si ho tady nebo jinde koupím musím to potom odvíst na nějaký to přeprogramování?
spínačka mi spíná normálně jak má tak tou to asi nebude.
ted to mám sice zase dobrý,protože sem o víkendu rozhodil celou palubovku,lichtmodul, všechno zapojil vypojil. zkrátka sem hledal jestli tam nebude neco zjevně špatnýho.objevil sem tam nejaký klubko drátků asi po nejaké přídavnévysílačce nebo po nejaké staré GPSce,podle koncovek.tak sem to vše zaizoloval a tak.pak sem si všiml že mi nejak moc zhasíná palubovka při zapnutí světel i za chodu,tak sem to dal na nábíječku a zatím dobrý.najel sem ted 600km,ale stejně myslím že to tam na mě čeká.
díky za odpovědi
GM je Grundmodul nebo také někdy značené jako ZKM Zentrale Karoserie Elektronik. Sběrnice je K-BUS a budič sběrnice je Kombi, Skoro každá jednotka se musí codovat, a pokud budeš muset měnit lichtmodul , tak si ještě sežeň někoho kdo ti přepíše vin zcs a km, nebo jedině pak nový. LM je vždy kúodovaný na to určité vinko, duplicitně se do něj ukládají informace z auta a standartně se nedají přepsat.
Díky moc hoši! Dal jsem totiž zadní faceliftová světla na e39 530 D tour. 1999 a svítí mi brzdovky jako pozičky, když sešlápnu brzdu tak se rozsvítí intenzivněji a hlásí mi chybu, že je mám vyměnit. Tak kdyby toto šlo přeprogramovat, byl bych moc rád. Já se s Tebou Migueli spojím přes soukromé zprávy, že bych za tebou zajel. Teď mám auťák rozebraný tak až ho složím hned dám vědět. Byl bych moc rád. A díky za kontakt!