Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

lichtmodul

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dixboxer

#1 Příspěvek od dixboxer »

Zdravím všechny.

Chtěl sem se zeptat kolik stojí a kde bych si mohl objednat lichtmodul.
Mám e39 530d,rok99 a celý mi to blbne.rožína se osvetlení v kabině pak když dám stínítko a rozsvítím tu lampižku na nem tak to zhasne. to samé se deje i se stěračema.do toho nejde radio.ale co me zaráží nejvíc když tohle všecko nefunguje tak nejde ani posilovač řízení.jo a furt svítijou brzdovky.ale všechny žarovky jsou v pořádku.
kdyby jste nekdo neco vedel tak sem vdečnej za každou radu.
Díky.
e155

#2 Příspěvek od e155 »

Pohledej tady v inzerci díly z E39tek.
cmelak

#3 Příspěvek od cmelak »

Mám funkční lichtmodul přesně z auta, motorizace a roku co popisuješ, kdyby si měl zájem tak sz.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
HonzaX

#4 Příspěvek od HonzaX »

No než bys měnil modul, tak bejt tebou bych se radši kouknul jestli není někde chyba se sběrnicí K-BUS. Protože stěrače jsou ovládaný z GM a rádio je jednotka sama osobě. Vnitřní osvětlení má na starosti taktéž GM, teda u některých E39 i částečne lichtmodul. Posilovač řízení a servotronic je taky s GM a signálama se podílí ABS přes CAN a kombi překládá na K-BUS. Takže než vyměníš Lichtmodul, tak to radši prohlídni a změř.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

A co třeba elektrika spínačky při téhle kombinaci závad :-)
HonzaX

#6 Příspěvek od HonzaX »

Spínačka je taky možnost. když nebude spínat R, neboli 1 polohu klíčku, tak GM bude stále chrnět.
dixboxer

#7 Příspěvek od dixboxer »

aha. a ta GM je ta busová sbernice teda jo?a ta jednotka co tam u toho je ta to teda zřejmě ovládá že?tu mám proměřit?když si koupím novou tak ji musím taky nějak naprogramovat?
a s tím lichtmodulem když si ho tady nebo jinde koupím musím to potom odvíst na nějaký to přeprogramování?
spínačka mi spíná normálně jak má tak tou to asi nebude.

ted to mám sice zase dobrý,protože sem o víkendu rozhodil celou palubovku,lichtmodul, všechno zapojil vypojil. zkrátka sem hledal jestli tam nebude neco zjevně špatnýho.objevil sem tam nejaký klubko drátků asi po nejaké přídavnévysílačce nebo po nejaké staré GPSce,podle koncovek.tak sem to vše zaizoloval a tak.pak sem si všiml že mi nejak moc zhasíná palubovka při zapnutí světel i za chodu,tak sem to dal na nábíječku a zatím dobrý.najel sem ted 600km,ale stejně myslím že to tam na mě čeká.

díky za odpovědi
HonzaX

#8 Příspěvek od HonzaX »

GM je Grundmodul nebo také někdy značené jako ZKM Zentrale Karoserie Elektronik. Sběrnice je K-BUS a budič sběrnice je Kombi, Skoro každá jednotka se musí codovat, a pokud budeš muset měnit lichtmodul , tak si ještě sežeň někoho kdo ti přepíše vin zcs a km, nebo jedině pak nový. LM je vždy kúodovaný na to určité vinko, duplicitně se do něj ukládají informace z auta a standartně se nedají přepsat.
dixboxer

#9 Příspěvek od dixboxer »

a ten grundmodul to je tam kde?
ta baterka je už špatná zjevně, co si o tom myslíš může to být tím? že by tam šlo třeba mín proudu nebo tak něco?
HonzaX

#10 Příspěvek od HonzaX »

GM je pod přihrádkou u spolujezdce. Když je baterka v háji. Může to způsobovat hodně problémů, ale pokud to dělá když se dá auto nastartovat, běží a dobíjí, tak závada bude někde jinde. Chce to udělat diagnostiku a změřit to co jsem popisoval. Napájení jednotek, svorky 30,31,R,15 a sběrnici.
dixboxer

#11 Příspěvek od dixboxer »

jo no baterkou to nebude.udělalo mi to zas a těd to zas nejde. zkusím ten GM.
a ješte poslední otázka,když dám ojetej stejnej rok a model zkrátka stenej.Musím taky kodovat?

pak dám vědět jak sem dopadl.

Díky moc
HonzaX

#12 Příspěvek od HonzaX »

Musíš kódovat pokaždé, nejde tak ani jestli to auto je skoro stejné a stejný rok, ale jde o to že mužeš mít rozdílnou výbyvu a některé věci ti nemusí potom korektně fungovat. A nebo vůbec.
Klempy

#13 Příspěvek od Klempy »

Doufám, že to zakladateli topiku nebude vadit ale nechtěl jsem zakládat nový. Nevíte kdo by uměl programovat lichtmoduly? Děkuji.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Víme, ale chce to taky vědět, odkud jsi.
Klempy

#15 Příspěvek od Klempy »

Fx píše:Víme, ale chce to taky vědět, odkud jsi.

Jo vidíš :) z Mělníka.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Praha - např. Miguel (nejblíž k tobě - Prosek)...
Miguel

#17 Příspěvek od Miguel »

Přesně tak, není problém cokoliv překodovat, přehrát nebo upravit :wink:
Klempy

#18 Příspěvek od Klempy »

Díky moc hoši! Dal jsem totiž zadní faceliftová světla na e39 530 D tour. 1999 a svítí mi brzdovky jako pozičky, když sešlápnu brzdu tak se rozsvítí intenzivněji a hlásí mi chybu, že je mám vyměnit. Tak kdyby toto šlo přeprogramovat, byl bych moc rád. Já se s Tebou Migueli spojím přes soukromé zprávy, že bych za tebou zajel. Teď mám auťák rozebraný tak až ho složím hned dám vědět. Byl bych moc rád. A díky za kontakt!
Odpovědět