Speedy20V píše:Však já bych šel do chipu od nějakýho renomovaného výrobce, např. Hartge. Ale nebavme se jenom o chipu, to tu nikdo nemá sportovní sání, intercooler, uprávu na výfukovém potrubí (jako třeba oddělaný kat, nebo střední tlumič, ani nevím jestli tam je ), vstřiky atd. ?
asi nemá než jsem auto koupil tak jsem chtěl vejfuk vykuchat, ale pak se mi zalíbilo to ticho, sportovní sání na 530d asi nedělaj a asi by to stejně nebyl moc dobrej kauf vzhledem k ceně/výkon, vsřiky stačej, IC by to chělo větší ale neni tam moc místa a spousta lidí podle mě na tom autě nechce dělat nějaký bastly
můžeš dát KN vložku, výfuk pokud nechceš brikety za autem leda vyměnit konec za větší průchozí tlumič... samo můžeš dát větší IC, ale musíš ho dobře napojit a udělat vedení vzduchu k a od něj, což je problém... všechny hadice vyměnit za trubky... jedinej smysl má ten čip při poměru cena/výkon...
kolik na to stojí ten filtr? protože sám o sobě ti přidá maximálně dobrej pocit. Pokud by ale byl třeba cenově kolem 1500 tak se vyplatí, obyč stojí kolem litru
djpepo píše:chci to právě zkusit teď,dokuď je hydroměnič v záruce
Jen výměna turba z novějšího E60 GT2260V (podtlaková regulace) + čip.
Čísla jsou odbržděná.
Ještě půjdou zbylý 2 katy + oba středy ven a budu dávat větší IC + doladění jednotky.
Těch 248PS je totiž už v 3300 ot a do 3900ot se výkon už nezvedá a potom lehce klesá. Vršek by se právě měl zlepšit tím IC.
Taky se chystám na takovou úpravu, jen by mě zajímalo jakej olej? Zůstat u 5W40 nebo 10W60? Mezichladič taky z e60 vejde se tam? nebo jinej? To turbo GT2260V má stejný připojení na příruby nebo se musí nějak doladit? Lambda je i za katem?
cmana2 píše:Taky se chystám na takovou úpravu, jen by mě zajímalo jakej olej? Zůstat u 5W40 nebo 10W60? Mezichladič taky z e60 vejde se tam? nebo jinej? To turbo GT2260V má stejný připojení na příruby nebo se musí nějak doladit? Lambda je i za katem?
Díky
Olej měnit nebudu.Jako někdy jo,ale značka Cartol 5W40 zůstane.
Slyšel jsem,že se tam vleze mezichladič z 740d,ale já dal tenhle http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... sc&start=0 Pokud vezmeš turbo z E60 co má ještě podtlakové ovládání lopatek (je to tady tohle http://en.turbolader.net/Turbocharger-C ... 5021S.aspx ) tak se tam vleze celkem dobře. Jen budeš muset sehnat ještě ten hliníkový bajonet ,aby jsi mohl na turbo napojit hadici a nebo si nechat udělat takovej mezikus.
Jo a ještě to turbo musíš sehnat i s přívodní hadicí na mazání a přepadovou trubkou na olej do vany.Turb je jinak natočené a původní nepasují.
Pěkný, pěkný už víš jak moc pomohl ic a kat off? Jak tak na to koukam tak dát tam ic není žádná sranda. Možná bych tam nechal původní a vyměnil jen turbo, trubku místo catu, KN vložku a čip...
cmana2 píše:Pěkný, pěkný už víš jak moc pomohl ic a kat off? Jak tak na to koukam tak dát tam ic není žádná sranda. Možná bych tam nechal původní a vyměnil jen turbo, trubku místo catu, KN vložku a čip...
čidlo tlaku si tam dával jaký?
díky
Čidlo tlaku zatím origo a tak to i zůstane...asi.
Měl jsem jet na brzdu + doladění softu před 14ti dny,ale nevyšlo to a tak jedu asi na 90% teť v pátek a tak uvidím jak moc pomohl IC a průchozí roura 70mm.Nechal jsem jen zadní tlumič.