Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Maximální velikost LPG nádrže do e39
Spotřební daň na CNG je fixovaná "jen" do roku 2025 pak se uvidí co bude.A těch aut na LPG z výroby je víc.
Problém je v tom,že automobilka musí ty auta testovat,homologovat a držet záruky.To je pro ně drahé a nevyplatí se jim to.Zatímco výrobce LPG systémů si otestuje a nechá homologovat systémy pro 4,6 a 8 válce a je mu jedno do jakého auta s jakým motorem se to bude pak montovat.Navíc Automobilky se zaměřují spíše na CNG,protože je to ekologičtější a je tam ta garance nezvyšování spotřebních daní.
Problém je v tom,že automobilka musí ty auta testovat,homologovat a držet záruky.To je pro ně drahé a nevyplatí se jim to.Zatímco výrobce LPG systémů si otestuje a nechá homologovat systémy pro 4,6 a 8 válce a je mu jedno do jakého auta s jakým motorem se to bude pak montovat.Navíc Automobilky se zaměřují spíše na CNG,protože je to ekologičtější a je tam ta garance nezvyšování spotřebních daní.
-
Jen takovej doplněk k tématu LPG a daně.
Víte o tom že kalousek navrhoval dan z LPG ale EU mu ji shodilo ze stolu ?
Mám pocit že by to skočilo na 25-26kč a pak už by to přestávalo mít smysl ...jezdit jen o 10kč levněji ...
Když namixuji E85 s benzínem 1:1 vyjde mi cena cca 30 kč za litr paliva a jezdím za +- stejnou spotřebu jako na benzín...
Neumíte někdo sehnat cisternu benzínu za 15kč litr ? rozdělíme se spravedlivě ...
beru alespon 1000 litru
Víte o tom že kalousek navrhoval dan z LPG ale EU mu ji shodilo ze stolu ?
Mám pocit že by to skočilo na 25-26kč a pak už by to přestávalo mít smysl ...jezdit jen o 10kč levněji ...
Když namixuji E85 s benzínem 1:1 vyjde mi cena cca 30 kč za litr paliva a jezdím za +- stejnou spotřebu jako na benzín...
Neumíte někdo sehnat cisternu benzínu za 15kč litr ? rozdělíme se spravedlivě ...
beru alespon 1000 litru

-
Ja sem resil lpg domu, litr by vysel v nakupu cca do 11kc/l jen jak to dostat do auta? Mi nerikejte ze by to nejak neslo? nadrz domu neni problem, bud do zeme, nebo na stojan a nebo ta kopule napul v zemi, normalne prijede cisterna naplni a caoa.. Akorat je to jen na topeni atd.. Ted uz jen si pucit pistoly u pumpy 

-
Znamy to ma na chalupe a topi tim a nakup je ca 11kc ted otazka jestli na tom maj pumpari dan z PH tak to asi maj za tuhle cenu, ikdyz v chebu otvirali novou pumpu a je tam i lpg a meli cenu 15,90kc/l jeste sem se ptal typka jakto ze maj takovou best cenovku? on rikal ze to sef asi zatim neresi a pride mi divny ze by sel pod nakupku..
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,
mohla by mi nejaka dobra duse poradit nebo nejlepe napsat rozmery nejvetsi nadrze, ktera se mi vleze do auta? nebo pripadne objednaci kod primo http://www.hlpropan.cz/catalog/toroidn%C3%AD
E39 540iA Touring rv.3/99
kompresor z rezervy se samozrejme premisti, ale ted kam s nim? kdo ho kde ma?
diky za ochotu a pomoc
mohla by mi nejaka dobra duse poradit nebo nejlepe napsat rozmery nejvetsi nadrze, ktera se mi vleze do auta? nebo pripadne objednaci kod primo http://www.hlpropan.cz/catalog/toroidn%C3%AD
E39 540iA Touring rv.3/99
kompresor z rezervy se samozrejme premisti, ale ted kam s nim? kdo ho kde ma?
diky za ochotu a pomoc
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, právě to řešim a stačilo by přečíst si tady pár řádek a věděl bys co vím já...
toroid 650x250, tedy 62-65 litrů (jak kdo to uvádí), INTERNI, se vejde bez úprav
toroid 650x270, tedy 70L se vejde, ale bude ti zvedat koberec, pokud rozmlátíš kladivem vlnky v kufru pod rezervou do rovna, tak PREJ to jde i bez zvednutí koberece :c)
Net.
toroid 650x250, tedy 62-65 litrů (jak kdo to uvádí), INTERNI, se vejde bez úprav
toroid 650x270, tedy 70L se vejde, ale bude ti zvedat koberec, pokud rozmlátíš kladivem vlnky v kufru pod rezervou do rovna, tak PREJ to jde i bez zvednutí koberece :c)
Net.
-
- Kontaktovat uživatele:
na výšku je tam přesně 25cm, tedy koberec ve standardu bude přesně v rovině...
1cm se bude dát nahnat pokud upravím výztuhu koberce
1cm se bude dát nahnat srovnáním těch vlnek - i když to už je na mě moc hardcore úprava /do plechů nerad sahám/
ale 30cm? to i když vymlátíš vlnky a oškrábeš tlumex (nebo co to tam je), tak bude koberec o 3cm výš....
mluvím tedy o sedanu, u kombi jsem neměřil.
Net.
1cm se bude dát nahnat pokud upravím výztuhu koberce
1cm se bude dát nahnat srovnáním těch vlnek - i když to už je na mě moc hardcore úprava /do plechů nerad sahám/
ale 30cm? to i když vymlátíš vlnky a oškrábeš tlumex (nebo co to tam je), tak bude koberec o 3cm výš....
mluvím tedy o sedanu, u kombi jsem neměřil.
Net.
Ale hlavně to chce pak vyhodit ten plovák co sežere 20 procent prostoru v nádrži. Nebo jej nechat alespoň přihnout aby tam pak vešlo aspoň 75-80Litru 'LPG.
Ono V8 tam to mizí rychleji jak u R6
A najet pak na jedno tankování 300-400km to naštve.
Když člověk jede na dovolenou chce aspoň 650-700km dát na jedno tankování.
Ono V8 tam to mizí rychleji jak u R6

A najet pak na jedno tankování 300-400km to naštve.
Když člověk jede na dovolenou chce aspoň 650-700km dát na jedno tankování.
-
- Kontaktovat uživatele:
klabos píše:Když už se to tu tak řeší, jak to máte s náhradním kolem ? Mám toroid 65L v sedanu a ta 16" rezerva styling 33 už mě občas v kufru se*e...
sprej a sada na lepení pneu /knoty a lepidlo/ a přinejhoršim přítel na telefonu, ovšem pokaždý co jsem píchnul, tak ten sprej byl k prdu (knoty vozim až poslední dobou), tak jsem uvažoval ještě o dojezdovce (dá se pořídit za pár kaček i s fusakem), jenže furt to znamená, že máš zapráskanej kufr...
Net.