Zdarec, mám dotaz ohledně světel u FL E39 r.v.2003 Světla svítí nízko... :/ v servise bylo řečeno, že jsou tam poulamované všechny držáky xenonu, jsou tam na volno a nejdou nastavit Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti? Díky za rady a kupovat nové světla je myslím nesmysl
Ahoj pokud máš světla po 06/2002 nejdou rozlepit, takže výměna štelovacích tyček lze provest, ale pouze i s výměnou plexi. Není to problém, když už se světlo rozebere doporučuju vyměnit i projektor. Vše umím zařídit. Není to problém. Namontoval bych ti tam bi xenonový projektor, který dokáže svítit lépe nežli nové modely od BMW.
Zdravím, Vlastním E39 r.v. 2001 teprve pár týdnů. Mám ten samý problém - hledal jsem kde se klasicky nastavují světla ale marně (na místě kde by mělo být kolečko mám jen záslepku) a světla svítí taky hrozně nízko. Mám xenony, ale nijak jsem jejich nastavování nezkoumal... Jak je to s nastavením světel? Dělá se to nějak automaticky, nebo se nastavuje na jednu polohu z motorového prostoru... (JAK?) Taky nutno dodat, že mám nižší podvozek a čumák je dost dole, tak jestli to není tím.
Zdenda530d píše:Zdravím, Vlastním E39 r.v. 2001 teprve pár týdnů. Mám ten samý problém - hledal jsem kde se klasicky nastavují světla ale marně (na místě kde by mělo být kolečko mám jen záslepku) a světla svítí taky hrozně nízko. Mám xenony, ale nijak jsem jejich nastavování nezkoumal... Jak je to s nastavením světel? Dělá se to nějak automaticky, nebo se nastavuje na jednu polohu z motorového prostoru... (JAK?) Taky nutno dodat, že mám nižší podvozek a čumák je dost dole, tak jestli to není tím.
Svetla se nastavuji automaticky. Kdyz nastartujes a pustis svetla musi ti vyjet nahoru a pokud ne, tak mas nejspis nefunkcni nejake cidlo na naprave. Takze je treba zajet k nekomu na diagnostiku. Jinak nizkym predkem to nebude. Taky mam predek dost nizko a sviti mi to pekne.
Automatické štelování funguje pouze v případě, že jsou všechny štelovací prvky v pořádku, jelikož skoro každá E39 má polámané tyčky je třeba je vyměnit. Napiš mi do SZ, poradím jak na to....
Výměna za bixenonový projektor vychází na 6000 Kč, pokud jsou rozebiratelná to znamená do roku výroby 06/2002. To lze zjistit na zadní straně světle u patice blinkru.
PS: to co jsem napsal platí pro faceliftové světla
Svetla se nastavuji automaticky. Kdyz nastartujes a pustis svetla musi ti vyjet nahoru a pokud ne, tak mas nejspis nefunkcni nejake cidlo na naprave. Takze je treba zajet k nekomu na diagnostiku. Jinak nizkym predkem to nebude. Taky mam predek dost nizko a sviti mi to pekne.[/quote]
Ok. Dík za info. Hledal jsem na netu a zjistil jsem, že senzory má auto na přední i zadní nápravě. Podle mě by to mělo nastavovat to zadní, ale opravte mě jestli se pletu.
Zkusím auto nastartovat v noci a hned uvidím jestli se hýbou nebo ne.
Zdarek, prestali me svitit krouzky ve svetlech. Pocitac me rika, ze mam zkontrolovat parking lights,krouzky v haji. Svetla byly dodelavane a jedna o fl e39 03 do me e39 98. Daji se ty krouzky vymenit nebo co s tim??
Jestli jsou original, tak musis koupit zarovky...Jsou to obycejne 10W bajonetky, treba od narvy me stala 50kc jedna...Jinak se daji koupit komplet i s tim plastem okolo tusim za 600kc v BMW