Berserg píše:ted mám 39ku s 2,8 a koníkama mi to bohatě stačí. Navíc auto s 5,0i vážně nechci. To bych musel mít plat s jednou nulou navíc. Tu v naftě bych bral jako takové lepší rodinné vozidlo. Jen sem chtěl vědět, jestli je ta 2,5d stejně spolehlivá jako 3,0d atd...
ty motory jsou v obou případech skoro stejný.. akorát u předfaceliftu je jiná klika s menšim zdvihem a delší ojnice.. u hlavy si nejsem jistej.. podle mě je stejná.. 2,5 je opravdu 2500ccm.. je pak i jiný turbo..
u faceliftu jsou motory i střeva prakticky identický.. 2,5 je objemově 3000ccm, rozdíl je jestli se nepletu ve vstřikách a tlaku čerpadla..
co se spolehlivosti týče.. bude to na stejno..
jinak ten benzín špatnej nebude.. ale když si vemu jakej to je mamutí motor.. ještě k tomu VVT a jiný kravinky.. to ta nafta je daleko jednoduší.. navíc ten řadovej šestiválec zná relativně dost lidí.. u V8 už tomu tak neni.. ono se tam toho zase až tolik nesype.. ale když už.. tak..
jinak o plynu do 550i jsem čet na německých forech a neni to uplně sranda.. jednak neni moc lidí co s tim má zkušenosti a dokáže to odladit.. co se spotřeby plynu týče.. je to pak spíš kolem 16-18litrů.. nehledě na to že je motor malinko víc teplotně zatíženej.. nedoporučuje se pak provoz na dálnici 250+
osobně si myslim, že 525D na běžný ježdějí stačí.. jel jsem i 520D a taky nejede špatně.. je to trochu o prioritách.. někdo holt radši trochu klidnější styl jízdy... jinej si radši koupí 535D.. osobně mám 525D a na jízdy po městě a na popojíždky nepoznáš rozdíl mezi čtyřválcem, možná je dokonce i čtyřválec trochu výhodou že neni tak nevyužitej.. pokud jezdíš často dálnici, tak ten 530D oceníš..