Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 - nejde DO, problém s kab. svazkem 5. dv

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
dury2

#21 Příspěvek od dury2 »

levé jsem dělal loni. Díky, zítra se do toho pustím.
dury2

#22 Příspěvek od dury2 »

Tak hotovo, uděla jsem i pravý horní svazek - byl taky načatý.
Dála byla špatná pojistka č. 59. + ještě vymlácená baterka v DO.
Ještě se zlomila v levém horním svazku hadička na ostřikovače, tak taky opraveno.

Tak snad to nějaký rok vydrží.
sedyvlk6

#23 Příspěvek od sedyvlk6 »

[quote="dury2"]Tak hotovo, uděla jsem i pravý horní svazek - byl taky načatý.
Dála byla špatná pojistka č. 59. + ještě vymlácená baterka v DO.
Ještě se zlomila v levém horním svazku hadička na ostřikovače, tak taky opraveno.

Tak snad to nějaký rok vydrží.[/quote

A jak to šlo?Měl jsi s něčím pakec?
dury2

#24 Příspěvek od dury2 »

Jelikož jsem loni dělal levý svazek-ten horší, už jsem věděl do čeho jdu. tady ten pravá horní šel po vyndání okna úplně v pohodě.
pakec byl snad jenom najít stejné průměry drátů, měl jsem strach aby, když dám větší de mi vešly do té plechové průchodky.
Celkem to zabralo tak 4 hod a to jsem ještě opravoval ten levý horní svazek-všude jsem dával smršťovačky a pájel.
Pak jsem taky chvilku špekuloval, jak opravit tu přetrženou hadičku na ostřikovač. ale jinak v pohodě.
sedyvlk6

#25 Příspěvek od sedyvlk6 »

dury2 píše:Jelikož jsem loni dělal levý svazek-ten horší, už jsem věděl do čeho jdu. tady ten pravá horní šel po vyndání okna úplně v pohodě.
pakec byl snad jenom najít stejné průměry drátů, měl jsem strach aby, když dám větší de mi vešly do té plechové průchodky.
Celkem to zabralo tak 4 hod a to jsem ještě opravoval ten levý horní svazek-všude jsem dával smršťovačky a pájel.
Pak jsem taky chvilku špekuloval, jak opravit tu přetrženou hadičku na ostřikovač. ale jinak v pohodě.

Ty jsi vyndaval celé zadní okno?
dury2

#26 Příspěvek od dury2 »

Jasan, celé to okno v tom rámu drží na čtyřech matkách. Okno otevřeš povolíš matky a sundáš. Akorát to chce dělat ve dvou, to okno něco váží. pak je k tomu úplně krásný přístup.
To vyndání okna se týká pokud děláš vrchní svazky- viz výše.
sedyvlk6

#27 Příspěvek od sedyvlk6 »

dury2 píše:Jasan, celé to okno v tom rámu drží na čtyřech matkách. Okno otevřeš povolíš matky a sundáš. Akorát to chce dělat ve dvou, to okno něco váží. pak je k tomu úplně krásný přístup.
To vyndání okna se týká pokud děláš vrchní svazky- viz výše.

To je blbost vždyť stačí to okno otevřít a hotovo. Viz video http://www.youtube.com/watch?v=04-6fN_i9GE
Tecto

#28 Příspěvek od Tecto »

Po shlídnutí toho videa se mi naježily chlupy :roll:
To bych určitě nezvládl.
sedyvlk6

#29 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tecto píše:Po shlídnutí toho videa se mi naježily chlupy :roll:
To bych určitě nezvládl.

Když bys musel tak zvládl
dury2

#30 Příspěvek od dury2 »

Teď když na to koukám tak mi připadá že se taky nemusí sundavat. Možná jsem to sundaval, aby se mi lépe manipulovalo s těma plechovýma průchodkama. každopádně okno máš za 5 minut dole.
sedyvlk6

#31 Příspěvek od sedyvlk6 »

Ještě jedna věc. Neví někdo jak silné jsou tam ty kabely?
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od VRsix »

Tak už se taky pridávám s nefunkcnim ostrikem zadního okna a vyhrivanim.
sedyvlk6

#33 Příspěvek od sedyvlk6 »

VRsix píše:Tak už se taky pridávám s nefunkcnim ostrikem zadního okna a vyhrivanim.

Dnes jedu koupit kabely a budu dělat svazek podle toho originálu ale potřeboval bych zjistit kaké jsou tam tloušťky kabelů. Nechci to kuchat a pak teprve kupovat materiál.Kdyby tu byl někdo kdo už to měl venku tak bych byl vděčnej za radu.
dury2

#34 Příspěvek od dury2 »

Nejtlustší kabely jsou tam na výhřev a kostra- to je myslím tloušťka 2 nebo 2,5 mm. Pak je tam celkem často středně silný, mám pocit že to je 0,75 nebo 1 mm a pak je tam slabý tak 0,5 nebo 0,25mm. Délka těch jednotlivých drátů je tak max 1m (samozřejmě, že některé se tam často opakují). Dopotučuji použít drát-licnu s více slabými vlakny-aby byl kabel měkčí.
Já jsem kabely nekupoval, bo nějaké zbytky doma mám a z těch jsem si už něco vybral.
myslým, že když koupíš od všech uvedených průřezů 5m tak ti ještě zbyde na hození si mašle :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od matiz »

Tak ted jsem se velmi uprimne zasmal, s tou masli jsi to trefil naprosto dokonale -)) Smekam -)
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od VRsix »

Pokud je ta masle v souvislosti s kabely v 5.dv., neni lepsi si to hodit rovnou? :)
dury2

#37 Příspěvek od dury2 »

ne ne, to by nemělo to pravé kouzlo, největší chuť na to přijde, až to všechno rozebereš-ideální to dělat venku teď v zimě, budou tě bolet lýtka a záda z toho předklonu, to je pak ta pravá chvile. Možná teda ještě lepší bude, až to po třech hodinách zaděláš celé zpátky a ono to stejně nebude chodit. Tak pak je přesně ten okamžik....
Ještě před tím, se ale podívej na pojistku č. 59 (5A) ta je na napájení dálky centrálu a pokud bude vypálená, zachrání tě před mašlí! :lol:
Honza325

#38 Příspěvek od Honza325 »

Venku bych se na to teda teď v zimě vykašlal. jinak já se dokázal poskládat do tureckýho sedu do kufru :D když jsem teda pájel v otvorech repráků. Jen jsem použil tzv. Hovado k ruce, aby mi podávalo věci. Odkrvili se mi nohy. No a večer bolest za krkem.

Pokud můžu poradit - vždy když jsem ustřihl nějakou vadnou část kabeláže, tak jsem si lihovkou udělal na každej konec kabelu (uvnitř a ve víku) číselný označení pomocí teček... (každýmu kabelu ze svazku jsem přidělil jedno číslo 1 . 2.. 3... 4....) ano kabely maji různý barvy,ale pro sichr,abych pak nepustil proud tam,kam má jít mínus apod. :)
dury2

#39 Příspěvek od dury2 »

taky dobrý nápad. Já to napojuji postupně jednu a pak hned druhou stranu stejného drátu, při tom používám metodu jednoho známého, vždycky říká "Oko není píča, oko vidí".
Pamatuji si, jak jednou řídil, já jsem seděl vedlě něho, on zrovna couval a já mu říkám " Pozor, je tam sloupek". On použil s drsným výrazem ve tváři svoji obvyklou hlášku a za 3 minuty už jsme volali nehodovku.
:D
sedyvlk6

#40 Příspěvek od sedyvlk6 »

V pohodě koupil jsem ty silikonový kabely.Mají vydržet až 200 stupňů a - 60 a jsou prý odolný proti ohybu. Cena je trochu vyšší ale rozhodně je lepší to udělat na delší dobu než zase na 7 let. Koupil jsem i ty spojky co jsou v tom videu i tu bužírku tak že to bude stejné. Nechci nic pájet. Naměřím to udělám nějaký svazek do foroty pro případ že to někoho také potká.
Odpovědět