Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 čelní sklo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zdenda530d

#1 Příspěvek od Zdenda530d »

Zdravím,
může mi někdo vysvětlit, proč se ceny skel pohybují od 3 do 11 tis. mám nechutnou prasklinu v úrovni zrcátka a budu to muset řešit. Mám model po face se sklem se senzorem deště ale i tak jsem našel toto rozpětí cen.
Měnil už někdo? Má někdo zkušenosti? Chtěl bych buď od AG a nebo Pilkington - u těch jsou ceny taky tak pohyblivé. a nebo je to jedno...
díky
Rekin-e28

#2 Příspěvek od Rekin-e28 »

Ceny se takto pohybují proto,že můžeš koupit jak sklo obyčejné bez ničeho,nejspíš i bez pruhu proti slunci za ty 3tis.a potom to de nahoru s pruhem atd.až po ta nejdražší skla která mají právě senzor deště a mají nějaký povrch který snad i nějak odráží sluneční paprsky..
Rady523i

#3 Příspěvek od Rady523i »

origo auto sklo , cenovka kolem 6-7 tis sam jsem ho měnil v létě a naprosta spokojenost nekupovat okno ala kelly nebo kolem 3 -5 tis jsou to levny sračky a nesedi do ramu pruží a navic je i pruhledny to rastrovaní kolem dokola ,,,,jinak ja to okno mel s praci a bausetem , bauset jako original a sklo jsem mel s zelenym pruhem a se senzorem ,,, tak se zkus zeptat tam ,, http://www.origo.cz
Rekin-e28

#4 Příspěvek od Rekin-e28 »

Sklo je samozřejmě dobré koupit nějaké kvalitní(Saint-Gobain,AGC,Pilkongton)v kelly prodávají skla normální kvality výše zmíněných výrobců ale za strašné peníze,je lepší se podívat po různých obchodech a velkoskladech,určitě se neřídit cenami kelly popř.elitu,tam už já nic nekupuji po zkušenostech jinde.Sklo které v kelly bylo za 6500kč jsem sehnal přes velkosklad za 1800kč 8)
Určitě se vyhni sklům značky Nord glass,rády praskají už při montáži-je to levná sračka z Polska
robosek

#5 Příspěvek od robosek »

K tem vyrobcum, za sebe doporucuju Pilkington-sklo preckalo bez uhony uz nekolik projektilu, pri kterych se mi na Saint Gobain udelala pavucina...
Zdenda530d

#6 Příspěvek od Zdenda530d »

OK. Na Pilkington jsem taky myslel - ale i od něj se dá koupit od 4 do 9 tis.
pozn. senzor deště je ve skle? nebo je to ta tečka v prostoru začernění zrcátka.
Tom-E30

#7 Příspěvek od Tom-E30 »

Dešťový senzor je umístěn v "krabičce" hned u zrcátka, čili na okně je pouze průzor v sítotisku (začernění). A jedna výchovná: Sklo je materiál, Okno je věc :wink: :lol:
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

Nemáš úplně pravdu s tím senzorem. Je sice v krabičce, ALE!!! má na okně ještě uchycení + cosi mechanického (nevím jak to přesně nazvat, připomíná to čočky) potřebné pro správnou funkci. Po výměně okna je třeba přes diagnostiku nakalibrovat senzor.
Tom-E30

#9 Příspěvek od Tom-E30 »

Birkoff: Máš pravdu, na to jsem úplně zapomněl :oops: :wink:
Řídil jsem se staršími modely, modernější již mají průzor v sítotisku, a když je na okně sluneční filtr (modrý, černý, zelený) tak na průzor ať už dešťového senzoru, radarový (Porsche) či adaptivní tempomat, musí být to zmíněné okénko čiré nikoliv v barvě filtru :wink:. A na hotové okno se usazuje tebou zmíněný, buď plastový nebo keramický "domeček" do kterého se poté usadí zrcátko s "krabičkou" kde je kamera tempomatu, atd. V tom plastovém nebo keramickém domečku je ještě optika :wink:
Zdenda530d

#10 Příspěvek od Zdenda530d »

Hmmm, o nastavení senzoru slyším poprvé. Asi mě po výměně čeká návštěva v BMW servisu... holt každá sranda něco stojí.
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

Je to kvůli "ťupkám" na skle, pokud přibývají postupně senzor se to "naučí", když se vymění sklo je třeba to "vymazat"=adaptace. Prý kvůlil správné funkci. Jinak to jde udělat inpou, takže není nutné zastoupení BMW, ale stačí někdo s dignostikou = většinou o dost levnější.
Odpovědět