Nedávno jsem zakoupil 535i manuál V8 173kw vyrobenou roku 1996 se zabudovaným LPG systémem. Už při cestě do Prahy z Úherského Hradiště 275km mi auto zlobilo.
50 kilometru před prahou normální jízdou 130km/h na tempomat, mi začlo auto zlobit. V prudkém kopci. Nejdřív se pohla ručička od chlazení z půlky na půlku cesty k další čárce, následně 2x za sebou v jednom vteřinovém intervalu na mě probliklo mazání. Tak jsem okamžitě "říkám okamžitě" vzdechnul motor a zastavil v odstavném pruhu.
Řekl jsem si ok, nic hrozného se nestalo a na decentně přizvednutou teplotu jsem reagoval během pár vteřin, víc mě vyděsilo to mazání. Otevřu kapotu žádnej kouř nikde nic, tak si řikám že si ze mě střílí eletrika. Počkám 5 minut a zkouším nastartovat, dobrý auto se tváří jako provozu schopné, jedu dál. Na sjezdu na Říčany opakovanej záznam, sjíždím okamžitě na parkoviště pro kamiony. Vzteklej jak pes se vzteklinou volám majiteli od kterého jsem to koupil co mi to prodal za sráč, však si to umíte pradstavit.......

Po tich 30 minutách odjíždím z parkoviště až domů bez jediného problému. Přijedu domů zaparkuju a do následující zbytek dne nic neřeším protože jsem byl tak nasranej na majitele že jsem to auto nemohl ani vidět.
Následující den, koukám pod kapotu, olej furt stejný ale v chadiči nic

Chvilku počkám a jedu zpět domů, naštěstí jsem mohl jed pakticky celou dobu z kopce s vypnutým motorem. Doma zjišťuji že nebyla dotáhlá ani jedna svorka na hadici od ohřívání LPG co je napojená na topení nebo okruh chlazení motoru ?????? To byl ten kámen úrazu ze kterého mi vychcal během pár minut celej chladič.
+ Všechny hadice od lpg spuchřelý jak blázen, za studena to nebylo vidět ale jak se motor na dálnici pořádně ohřál tak ukázali svoji pravou stránku.
Ok nechavám se okamžitě objedna na LPG, tam mi vyměnili za krásných pár stovek komplet všechny hadice od LPG + nové nějaké lepší svorky které se jen tak nepovolí.
Voda se neztrácí a auto nevaří, super

2 Dny auto jezdí naprosto super, ohřívá se jak má a ani nejmenší náznak přehřívání. 3 Den po ujetí 15 kilometru je auto při teplotě kolem 15°c stále na čtvrtce a né a né se ohřát na půlku.
Další den nejezdím.
Pátý den jde auto na dílnu: Olej jsme vypouštěli asi hodinu, to co z toho lezlo za krupicovou kaši jste neviděli, no prostě takový šílený hrudky kaše. Ještě mě majitel ujištoval že tam měnil před 3 tisícema olej,to jo blbec jeden vyjebanej.

Daváme také nový originál BMW termostat
Foto starý:

A foto nového:

Naliji fridex a všechno super, nikde nic neteče nic se neztrácí. Auto se zahřívá asi normálně, přesně po 2,5 kilometrech přeleze ručička modrý políčko a vesele se sune dál. Auto takhle najezdilo 5 tisíc kilometru bez jediného problému a denně v provozu.
Pak jsem se zastavil u Caknakise doma 7.11.2013, tam mi z auta vyteklo trochu hladící kapaliny, doma jsem dolil 1l destilky do plna. Vypozoroval jsem že to teče nevím odkud ale teče to na LEVÉ ZADNÍ RAMENO na přední nápravě.
Vzhledem k tomu že únik nebyl nijak extra masivní vydal jsem se s autem 300 kilometru na výlet na víkend od 8.11.2013. Celou cestu v pohodě. V neděli 10.11.2013 jsem dolil 3 litry destilky do chladiče a jel zpět domů 300 kilometru, cesta domů ok.
Je to už týden co jsem se vrátil a chladící kapalina je pořád plně plná po max. Naposled jsem dolíval ty 3 litry v neděli (10.11) a nikde to zatím neuniká. Jsem z toho úplný blbec

Ve středu 13.11.2013 jak spadli teploty ke 2°c nad 0 jsem ujel 20 kilometru a auto se ohřálo na čtvrtku a víc ani prd... Až do dneška jsem jezdil jenom na benzín a auto se neohřálo tak jak by mělo. Dneska jsem se konečně rozhoupal že si dojedu pro LPG, co se nestane natankuji LPG, zapnu a po 1 kilometrech jsem na půlce ?????

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teď znáte můj příběh za půl roku.
Moje otázky zní : Proč se auto neohřívá tak jak má když má před 5 tisícema kilometrama dostalo nový termostat od BMW ?
Odkud by mohla utíkat záhadně ta kapalina když teče jen občas a stejká na rameno ?