Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klima

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Milo

#1 Příspěvek od Milo »

Když uzavřu větrání aby mi do auta nešel vzduch z venku, tak se mi spustí i klimatizace. A teď nevim jestli je to správně nebo ne. Myslim, že to dřív nedělalo, ale chci se ujistit než s tím začnu něco dělat. Takže otázky zní:
1) Má to dělat nebo ne ?

2) Když ne, tak co s tím ?
d.aemon

#2 Příspěvek od d.aemon »

Yo tak tohle mi dělá taky. Asi to tak teda má bejt, i když moc nechápu proč. Jediný co mě napadá je, že je to kvůli vysoušení vzduchu. Jinak bys měl bez přístupu čerstvýho (někdy :D) vzduchu asi za chvíli zamlžený okna.
JFK Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od JFK Čestný člen »

me to nedela. naopak, pokud chci klimu, musim zapnout vetrani + ten spinac na klimu:) i kdyz ho necham zapnutej (ten spoustec) a vypnu vetrani, tak se automaticky vypne...
d.aemon

#4 Příspěvek od d.aemon »

No to yo, takhle nám to fachčí taky. Ono bylo myšlený, že když běží větrák a zapneš vnitřní cirkulaci, tak se spustí klima i když ji nemáš zapnutou. Prostě se zapne a hotovo, ale ani se nerozsvítí její kontrolka.
ebalaz

#5 Příspěvek od ebalaz »

KUA mne to robi presne tak isto?? tiez sa mi to zda divne
Anonym

#6 Příspěvek od Anonym »

aha, no u M-ka mam klimu a dela mi to taky, ale u 320-ky klima neni a neni ani vnitrni cirkulace:))) ta je jenom s klimou a asi i facha jenom s klimou. myslim si, ze je vsechno v pohode:))))
d.aemon

#7 Příspěvek od d.aemon »

Dy? to povídám. Je to kvůli odstranění vlhkosti ze vzduchu, protože by tam jinak za chvíli byly zamlžený wokna.

Já pouštím klimu i v chladu když potřebuju opravdu rychle odmlžit wokno. Jaxe klima rozběhne (i při zapnutým topení), tak je wokno suchý během pár sekund.
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Klakson »

chlapi nesmíte tolik fuňet při těch sexuálních aktivitách ve vozech:bj: :mhihi: :hehehe:
d.aemon

#9 Příspěvek od d.aemon »

Ale můžem. Máme klimu. :D :D :D
DaF

#10 Příspěvek od DaF »

Originál zaslal d.aemon
[B]No to yo, takhle nám to fachčí taky. Ono bylo myšlený, že když běží větrák a zapneš vnitřní cirkulaci, tak se spustí klima i když ji nemáš zapnutou. Prostě se zapne a hotovo, ale ani se nerozsvítí její kontrolka.

Je to tak v poradku... Vnitni cirkulace vzduchu spousti klimacku a prohani pres ni cirkulovanej vzduch... Samotna ledka zapnute klimatizace u toho zustane zhasnuta... Obe dve ty tlacitka jsou s funkci klimacky uzce spjaty. Kdyz nektere z nich sviti, tak klima frci... Pokud mate zapnuty vnitrni okruh, je prakticky jedno, jestli k tomu sviti ledka s vlockou. (maly nepatrny rozdil jsem pozoroval ted v tech vedrech, ze pokud k vnitrnimu okruhu sepnete klimu - tlacitko s vlockou, tak to cele vic mrazi... Ale jen nepatrne). Jinak i vnitrni okruh se snazi celkem dodrzovat pozadovanou teplotu na otocnych potenciometrech...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Na jakech otocnych potenciometrech???:fuckoff: :fuckoff: :D
N54 PWR
d.aemon

#12 Příspěvek od d.aemon »

No, no, hade s digitální klimou :D :D :D
amex

#13 Příspěvek od amex »

Také se mi při zapnutí vnitřní cirkulace vzduchu zapne klimačka. Jedině když je zcela uzavřen přívod vzduchu tak se klima nespustí ani tlačítkem klimatizace ani tlačítkem vnitřní cirkulace vzduchu. V návodu ještě píší, že v obou koncových polohách regulatoru teploty na straně spolujezdce je vypnuta automatická regulace teploty na straně řidiče i spolujezdce.
Milo

#14 Příspěvek od Milo »

Originál zaslal amex
[B]Jedině když je zcela uzavřen přívod vzduchu tak se klima nespustí ani tlačítkem klimatizace ani tlačítkem vnitřní cirkulace vzduchu.

To jako kdyz je vypnutej ventilator ?
amex

#15 Příspěvek od amex »

Originál zaslal Milo
[B]To jako kdyz je vypnutej ventilator ?

Ano, tj. když otočím regulator přívodu vduchu (ventilátor) zcela doleva. Když to udělam v době kdy běží klima a třeba i vnitřní cirkulace, tak obě kontrolky zhasnou. Když jsem to nevěděl, tak mě to docela vypeklo a myslel jsem si, že mi přestala fungovat klimačka. Stačilo pootočit regulator trochu doprava a klima se zaplo.
d.aemon

#16 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal amex
[B]Ano, tj. když otočím regulator přívodu vduchu (ventilátor) zcela doleva. Když to udělam v době kdy běží klima a třeba i vnitřní cirkulace, tak obě kontrolky zhasnou. Když jsem to nevěděl, tak mě to docela vypeklo a myslel jsem si, že mi přestala fungovat klimačka. Stačilo pootočit regulator trochu doprava a klima se zaplo.

To je logický, ne?
Zvire

#17 Příspěvek od Zvire »

Originál zaslal Klakson
[B]chlapi nesmíte tolik fuňet při těch sexuálních aktivitách ve vozech:bj: :mhihi: :hehehe:

Já žádný klima nemám :cry: a strašně se mi při tom zamlžívaj okýnka :boobs:
Co s tím ? :D
MiK

#18 Příspěvek od MiK »

Originál zaslal Zvire
[B]Já žádný klima nemám :cry: a strašně se mi při tom zamlžívaj okýnka :boobs:

:D :D Zkus pootevřít dveře (pokud to není za jízdy!! :devil2: :devil2: ), ale bacha, aby Ti nevypadla! :hopici:
d.aemon

#19 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Zvire
[B]Já žádný klima nemám :cry: a strašně se mi při tom zamlžívaj okýnka :boobs:

Jooo, s tím nic neuděláš :D Radši si dávej pozor na jiný věci... zamlžený okna rozfoukám během minutky, ale když mi druhej den ráno mladá najde pod sedadlem cizí gumičku do vlasů, to se blbě rozfoukává...... :(
Zvire

#20 Příspěvek od Zvire »

Možná by stačlo stahnout okýnka. Ale to by tam zase někdo mohl čumět. :gun18:
Odpovědět