Když uzavřu větrání aby mi do auta nešel vzduch z venku, tak se mi spustí i klimatizace. A teď nevim jestli je to správně nebo ne. Myslim, že to dřív nedělalo, ale chci se ujistit než s tím začnu něco dělat. Takže otázky zní:
1) Má to dělat nebo ne ?
Yo tak tohle mi dělá taky. Asi to tak teda má bejt, i když moc nechápu proč. Jediný co mě napadá je, že je to kvůli vysoušení vzduchu. Jinak bys měl bez přístupu čerstvýho (někdy ) vzduchu asi za chvíli zamlžený okna.
me to nedela. naopak, pokud chci klimu, musim zapnout vetrani + ten spinac na klimu:) i kdyz ho necham zapnutej (ten spoustec) a vypnu vetrani, tak se automaticky vypne...
No to yo, takhle nám to fachčí taky. Ono bylo myšlený, že když běží větrák a zapneš vnitřní cirkulaci, tak se spustí klima i když ji nemáš zapnutou. Prostě se zapne a hotovo, ale ani se nerozsvítí její kontrolka.
aha, no u M-ka mam klimu a dela mi to taky, ale u 320-ky klima neni a neni ani vnitrni cirkulace:))) ta je jenom s klimou a asi i facha jenom s klimou. myslim si, ze je vsechno v pohode:))))
Dy? to povídám. Je to kvůli odstranění vlhkosti ze vzduchu, protože by tam jinak za chvíli byly zamlžený wokna.
Já pouštím klimu i v chladu když potřebuju opravdu rychle odmlžit wokno. Jaxe klima rozběhne (i při zapnutým topení), tak je wokno suchý během pár sekund.
Originál zaslal d.aemon [B]No to yo, takhle nám to fachčí taky. Ono bylo myšlený, že když běží větrák a zapneš vnitřní cirkulaci, tak se spustí klima i když ji nemáš zapnutou. Prostě se zapne a hotovo, ale ani se nerozsvítí její kontrolka.
Je to tak v poradku... Vnitni cirkulace vzduchu spousti klimacku a prohani pres ni cirkulovanej vzduch... Samotna ledka zapnute klimatizace u toho zustane zhasnuta... Obe dve ty tlacitka jsou s funkci klimacky uzce spjaty. Kdyz nektere z nich sviti, tak klima frci... Pokud mate zapnuty vnitrni okruh, je prakticky jedno, jestli k tomu sviti ledka s vlockou. (maly nepatrny rozdil jsem pozoroval ted v tech vedrech, ze pokud k vnitrnimu okruhu sepnete klimu - tlacitko s vlockou, tak to cele vic mrazi... Ale jen nepatrne). Jinak i vnitrni okruh se snazi celkem dodrzovat pozadovanou teplotu na otocnych potenciometrech...
Také se mi při zapnutí vnitřní cirkulace vzduchu zapne klimačka. Jedině když je zcela uzavřen přívod vzduchu tak se klima nespustí ani tlačítkem klimatizace ani tlačítkem vnitřní cirkulace vzduchu. V návodu ještě píší, že v obou koncových polohách regulatoru teploty na straně spolujezdce je vypnuta automatická regulace teploty na straně řidiče i spolujezdce.
Originál zaslal amex [B]Jedině když je zcela uzavřen přívod vzduchu tak se klima nespustí ani tlačítkem klimatizace ani tlačítkem vnitřní cirkulace vzduchu.
Originál zaslal Milo [B]To jako kdyz je vypnutej ventilator ?
Ano, tj. když otočím regulator přívodu vduchu (ventilátor) zcela doleva. Když to udělam v době kdy běží klima a třeba i vnitřní cirkulace, tak obě kontrolky zhasnou. Když jsem to nevěděl, tak mě to docela vypeklo a myslel jsem si, že mi přestala fungovat klimačka. Stačilo pootočit regulator trochu doprava a klima se zaplo.
Originál zaslal amex [B]Ano, tj. když otočím regulator přívodu vduchu (ventilátor) zcela doleva. Když to udělam v době kdy běží klima a třeba i vnitřní cirkulace, tak obě kontrolky zhasnou. Když jsem to nevěděl, tak mě to docela vypeklo a myslel jsem si, že mi přestala fungovat klimačka. Stačilo pootočit regulator trochu doprava a klima se zaplo.
Originál zaslal Zvire [B]Já žádný klima nemám a strašně se mi při tom zamlžívaj okýnka :boobs: Co s tím ?
Jooo, s tím nic neuděláš Radši si dávej pozor na jiný věci... zamlžený okna rozfoukám během minutky, ale když mi druhej den ráno mladá najde pod sedadlem cizí gumičku do vlasů, to se blbě rozfoukává......