Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Katalyzátor a jeho demontáž

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
thief

#1 Příspěvek od thief »

Čaues, dneska jsem potkal v tuning obchodě nějakého machra přes výfuky, a ten mi říkal něco o tom že kat brzdí plyny a ikdyž je to řízený kat, tak se nemám bát ho vyndat, že to přidá něco krou?áku. Je tomu tak? neodsere to chod motoru????? Prosím o radu :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :gobeer: :gobeer:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal thief
[B]Čaues, dneska jsem potkal v tuning obchodě nějakého machra přes výfuky, a ten mi říkal něco o tom že kat brzdí plyny a ikdyž je to řízený kat, tak se nemám bát ho vyndat, že to přidá něco krou?áku. Je tomu tak? neodsere to chod motoru????? Prosím o radu :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :ucta: :gobeer: :gobeer:

Moc o tom nevím, ale jedno vím jistě. Každej mechanik ti to bude rozmlouvat, páč si brzo odsereš lambdasondu. Jde o to, že ten plyn skutečně je brzděnej tím katem, ale tím se taky zpomalí průtok a není tak rozpálenej a když vyndáš ten kat, tak na tu lambdu půjdou hrozný šlehy dost horkého plynu a tak ta lambda půjde brzo do kopru...
Miketak

#3 Příspěvek od Miketak »

Trochu nechápu jak to může mít vliv na lambdu když je před katem:coze2:
kofa

#4 Příspěvek od kofa »

To je pravda ale da se to vyresit sikovne navarenou prepazkou pobliz lambady.
Miketak

#5 Příspěvek od Miketak »

To je pravda ale da se to vyresit sikovne navarenou prepazkou pobliz lambady.
To nechápu, jak navařit přepážku?To jako do výfuku nebo co?:eek:
thief

#6 Příspěvek od thief »

Ale já nechápu proč když mam lambdu před katem, tak jak by to mělo vadit když ho vyndám... Jooo, a proč mi jde nepřirozeně moooc horkej plyn z vyfuku??? prý je možnost že je kat ko!!! je to tak???
TT
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TT »

Originál zaslal JFK
[B]Moc o tom nevím, ale jedno vím jistě. Každej mechanik ti to bude rozmlouvat, páč si brzo odsereš lambdasondu. Jde o to, že ten plyn skutečně je brzděnej tím katem, ale tím se taky zpomalí průtok a není tak rozpálenej a když vyndáš ten kat, tak na tu lambdu půjdou hrozný šlehy dost horkého plynu a tak ta lambda půjde brzo do kopru...

to je howadina:D mám ho pryč už nějakej čásek a s lambdou to nic nedělá, přepážku je zbytečný někam navařovat,
To thief: neboj se toho kluku , :D dej ten kat do pr*ele a budeš velice spokojenej parchant...:D
thief

#8 Příspěvek od thief »

Díky TT !!!!!!! To je přesně to co potřebuje slyšet nováček u tuningu!!!! :gobeer: :gobeer: :yep2: :slunce: :drive:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal TT
[B]to je howadina:D mám ho pryč už nějakej čásek a s lambdou to nic nedělá, přepážku je zbytečný někam navařovat,
To thief: neboj se toho kluku , :D dej ten kat do pr*ele a budeš velice spokojenej parchant...:D

psal jsem, že o tom moc nevim a že jsem tohle několikrát slyšel... Jestli je to jak ty říkáš, pak není problém:):bigok:
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Klakson »

pro ty co vyndávaj KATy existujou rezonátory, něco na tom asi bude. Asi to není jen tak ho vyhodit - pouze myšlenka
TT
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TT »

Originál zaslal Klakson
[B]pro ty co vyndávaj KATy existujou rezonátory, něco na tom asi bude. Asi to není jen tak ho vyhodit - pouze myšlenka

:) to máš pravdu Klaksone, teď jsem ho tam dával, ale ne proto, že by to bylo důležité, já ho tam musel dát kůli odhlučnění výfuku, dělalo to bez katu hroznej bordel, nicméně rezonátor, když už ho tam dáváš měl by být metr od svodů, vysvětlovali mi něco o spětnejch pochodech ve výfukovém potrubí atd. tomu už moc nehovim, každopádně vyndanej kat lambdu nezničí:)
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Shrek »

Originál zaslal Klakson
[B]pro ty co vyndávaj KATy existujou rezonátory, něco na tom asi bude. Asi to není jen tak ho vyhodit - pouze myšlenka

Výfuk na Mitsu Lancer Evo 6... vidíš nějakej kat, nebo rezonátor? :)
Přílohy
evo6exhpic.jpg
evo6exhpic.jpg (18.07 KiB) Zobrazeno 2705 x
JFK Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal Shrek
[B]Výfuk na Mitsu Lancer Evo 6... vidíš nějakej kat, nebo rezonátor? :)

Tak teď jsem trošku mimo: Miši v buši nemaj kat???:eek: Snad musej mít všichni, né? Jasně že když si ho vyndá, tak ho tam potom nemá, ale takhle jsem pochopil, že ho tam nemaj od výroby, protože je to zbytečný:)
PS: ty svody jsou jak z angličáka:D :D :D :D :D :D :D :bigok:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Kua, Shreku, tak už teda napiš jak je to s tím vejfálovím potrubím:) Je nutnost mít kat? Co se může stát, když se vyndá (myslím tím poruchy). Proč se prodávaj rezonátory místo katu?:) Prostě ucelenej přehled:) Mooooc díky. Jo a praktický zkušenosti po delším provozu:):bigok: Ok?:):gobeer:
Kriznik

#15 Příspěvek od Kriznik »

Klakson
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Klakson »

no jo, tak tam asi bejt nemusí, ale možná by bylo dobrý ho vymlátit a dovnitř zavařit trubku aby vypadalo že ho tam máš. jenom kůli STK.
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Klakson »

Originál zaslal Shrek
[B]Výfuk na Mitsu Lancer Evo 6... vidíš nějakej kat, nebo rezonátor? :)

:D vidím tam malej kousek trubky co ho nahrazuje :D
TT
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od TT »

Originál zaslal Klakson
[B]no jo, tak tam asi bejt nemusí, ale možná by bylo dobrý ho vymlátit a dovnitř zavařit trubku aby vypadalo že ho tam máš. jenom kůli STK.

:D :D STK :fuckoff: :D :D :)
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Klakson »

no jo :mhihi:
JFK Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal JFK
[B]Kua, Shreku, tak už teda napiš jak je to s tím vejfálovím potrubím:) Je nutnost mít kat? Co se může stát, když se vyndá (myslím tím poruchy). Proč se prodávaj rezonátory místo katu?:) Prostě ucelenej přehled:) Mooooc díky. Jo a praktický zkušenosti po delším provozu:):bigok: Ok?:):gobeer:

Tak Shreku:),pls:):D:gobeer: prosím pěkně...
Odpovědět