Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
žárovky - angel eyes IN-PRO
Mám asi 3/4 roku nové přední lampy IN-PRO s angel eyes. Na světelných kroužcích jsou žárovky H6 a mám problém, že mi tyto žárovičky vesele odcházejí jedna za druhou. Už jsem je měnil asi 4 x a pokaždé se nějaká po měsíci spálí. Většinou se ve světle spálí ta žárovička na dálkové lampě, tedy na vnitřní straně světla. Co s tím? Setkal se někdo s tím???
Uvažuji o předělání patic a montáží jiných žárovek (nebo diod). Ale jakých???
Uvažuji o předělání patic a montáží jiných žárovek (nebo diod). Ale jakých???
- Přílohy
-
- angel eyes.JPG (64.82 KiB) Zobrazeno 2886 x
Zásilkový ishop - http://flajzar.cz/katalog.php?cat=530&z ... e&odkud=12
-
- Kontaktovat uživatele:
alp píše:Georgis píše:Před diodu musím vrazit odpor??????
Jaký - kolik ohmů???
zalezi podle typu diody. V aute se pocita ze mas 14,4V max. Diody maji napajeni od 0,2V po 12V (vetsinou) a nejaky maximalni proud ktery jimi proteka. Odpor si musis spocitat dle ohmova zakona, tak aby ti z 14,4V vylezlo prislusne napeti primo na diodu o pro konretni diodu stanovenem proudu.
Neboli......( aby to pochopili všichni )
R=U : I kde R.......hledaný odpor rezistoru
U.......palubní napětí ve vozidle (14,4V)
I.......provozní proud LED diody
Např:
Koupená LED dioda-povolený odběr proudu je max. 20 mA.
R=14,4V : 0,020A
R=720 ohmů
Tady je prográmek pro výpočet :
http://www.prevod.cz/index.php?str=412&raz=1
alp píše:Georgis píše:Před diodu musím vrazit odpor??????
Jaký - kolik ohmů???
zalezi podle typu diody. V aute se pocita ze mas 14,4V max. Diody maji napajeni od 0,2V po 12V (vetsinou) a nejaky maximalni proud ktery jimi proteka. Odpor si musis spocitat dle ohmova zakona, tak aby ti z 14,4V vylezlo prislusne napeti primo na diodu o pro konretni diodu stanovenem proudu.
Ještě taková parádička. Měl jsem to u Pažouta. Z výsledné hodnoty předřadného odporu před ledkou jsem odečetl asi čtvrtinu hodnoty a tu pak nahradil dalším odporem v sérii. Překlemoval jsem ten s menší hodnotou tlačítkem na palubce a vznikla blikačka. Krátkodobý průtok většího proudu přes ledku tuto nezničí. Udané hodnoty u ledek jsou od výrobce doporučené. Je tam však ještě dostatečná rezerva.
Zave píše:nedavejte tam diody, dyt tohle je krasna origo ta zarovkova barva...
No ale to je ten začarovany kruh. Dám tam diody , tak nebude origo barva žárovky, ale vydrží to svítit asi hodně dlouho. Dám tam žárovky a budu mít origo barvu světla, ale nakoupím tucet žárovek a jen tak cvičně budu co chvíli demontovat světla, protože bez rozebrání celého světla to nevyměním. Tak co je lepší??? No asi ty diody.
Georgis píše:Zave píše:nedavejte tam diody, dyt tohle je krasna origo ta zarovkova barva...
No ale to je ten začarovany kruh. Dám tam diody , tak nebude origo barva žárovky, ale vydrží to svítit asi hodně dlouho. Dám tam žárovky a budu mít origo barvu světla, ale nakoupím tucet žárovek a jen tak cvičně budu co chvíli demontovat světla, protože bez rozebrání celého světla to nevyměním. Tak co je lepší??? No asi ty diody.
A budou ti svítit jako žárovka. To si myslím vyřeší tvůj začarovaný kruh