Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký olej?
-
- Kontaktovat uživatele:
pro Majora- ahoj,chtel bych Te poprosit,je videt,ze se vyznas hodne v olejich,chci se zepat,neznas motorove oleje Motorex a pripadne jak jsou na tom s kvalitou? http://www.motorex.cz
Pouzivaji je i pro zavodni ucely,tak kvalita by tam mohla byt
Jinak priklad... 10w-60 za 360 .- za litr,to se mi zda dobra cena
Tuto znacku prodavaji mi dobri znamy a pejou na ni chvalu,myslis ze opravnene?Netahaji me za buliky?
A jeste jedna vec,jak je na tom kvalita motoroveho oleje aral 5w -40?
Jsem v tom laik
...Pouzivam a znam Mobil 1,Castrol,tam vim,ze je kvalita,ale ostatni znacky je pro me spanelska vesnice 
Pouzivaji je i pro zavodni ucely,tak kvalita by tam mohla byt

Tuto znacku prodavaji mi dobri znamy a pejou na ni chvalu,myslis ze opravnene?Netahaji me za buliky?

Jsem v tom laik

coupe328 píše:pro Majora- ahoj,chtel bych Te poprosit,je videt,ze se vyznas hodne v olejich,chci se zepat,neznas motorove oleje Motorex a pripadne jak jsou na tom s kvalitou? http://www.motorex.cz
Pouzivaji je i pro zavodni ucely,tak kvalita by tam mohla byt![]()
Tuto znacku prodavaji mi dobri znamy a pejou na ni chvalu,myslis ze opravnene?Netahaji me za buliky?![]()
Jsem v tom laik...Pouzivam a znam Mobil 1,Castrol,tam vim,ze je kvalita,ale ostatni znacky je pro me spanelska vesnice
Oleje značky MOTOREX
Ahoj,sice nevím proč tě zajímá zrovna Motorex a doufám,že tyto oleje nehodláš používat v autě.Tato švícarská firma(v ČR zhruba od poloviny 90tých let) se specializuje výhradně na segment motocyklových olejů.Tyto mají oproti normálním "auto olejům" jeden podstatný rozdíl , a to že plní též funkci převodového oleje s potřebnými aditivi, též obsahují aditiva proti prokluzu spojky ,které bohužel příliš nepřispívají k ostatním důležitým vlastnostem motorového oleje.Tudíž u těchto olejů jde vždy při míchání aditiv o jistý kompromis.Proto tyto oleje pro automobilové motory rozhodně nedoporučuji.Jinak do motorek jsou OK.
Produkty společnosti Mobil jsou v širokém spektru velmi kvalitní,což se o všech produktech společnosti Castrol rozhodně řící nedá.Ale o tom jsem tu již v minulosti psal, tak si dej práci a najdi si to

Pokud myslíš produkt společnosti ARAL pod názvem High Tronic 5W-40, jedná se o opravdu špičkový motorový olej postavený na velmi kvalitních základových olejích a aditivech.Vykazuje jedny z nejlepších výkonových hodnot v dané produktové třídě na světovém trhu.
paul píše:Aké komplet oleje do E30 Cabrio? /motor,prevodovka,diferak/
7-cislie VIN je 3421028.
Kde to zistim presne, aky typ?
Ma to orig. 150 tis. km. Zvnutra cisty.
Vsetko v poho, auto super, len chcem to vsetko vymenit.
Potrebujem vediet hlavne oznacenia olejov.
Dik vsem.
Náplně do vozidel 320i s motorem M20
Takže máš 320i M20 r.v. 3/1988,v motoru dej nějaký 10W-40 či 5W-40 (4,25lt),jinak zde http://www.e34.de/vin/index.php .
Manuál.převodovka má náplň 1,15lt-bohužel zde je trochu problém.V tomto roce BMW pravděpodobně měnila typ převodovky a tak nevím jakou tam máš.Do převodovek vozidel od r.v.85-88 je předepsán převodový olej SAE 75W-90 GL4 či 80W-90 GL4,do vozidel od r.v.88-91 je předepsán olej ATF 22 typ Dexron II D, či ATF 55 Dexron III F.
Do tvého nesamosvorného diferáku dej pouze spec.BMW olej např.ARAL BS-LSX 75W-140,náplň je 0,9 lt.
major píše:Takže máš 320i M20 r.v. 3/1988,v motoru dej nějaký 10W-40 či 5W-40 (4,25lt),jinak zde http://www.e34.de/vin/index.php .paul píše:Aké komplet oleje do E30 Cabrio? /motor,prevodovka,diferak/
7-cislie VIN je 3421028.
Kde to zistim presne, aky typ?
Ma to orig. 150 tis. km. Zvnutra cisty.
Vsetko v poho, auto super, len chcem to vsetko vymenit.
Potrebujem vediet hlavne oznacenia olejov.
Dik vsem.
Manuál.převodovka má náplň 1,15lt-bohužel zde je trochu problém.V tomto roce BMW pravděpodobně měnila typ převodovky a tak nevím jakou tam máš.Do převodovek vozidel od r.v.85-88 je předepsán převodový olej SAE 75W-90 GL4 či 80W-90 GL4,do vozidel od r.v.88-91 je předepsán olej ATF 22 typ Dexron II D, či ATF 55 Dexron III F.
Do tvého nesamosvorného diferáku dej pouze spec.BMW olej např.ARAL BS-LSX 75W-140,náplň je 0,9 lt.
Jo a kdybys sháněl ten spec. olej do diferáku (ARAL BS-LSX 75W-140), kterej ti doporučil Major, tak ho mám přesně 1litr volnej doma. V případě zájmu pošlu na dobírku

Ahoj,
mám 328Ci E46 '99. Chtěl bych se zeptat, jestli se může zvýšit výkon, když místo Madit 10W dám kvalitní 0W? Připadá mi, že nad 180 zrychluje jen velmi mlhavě. Maximálka je tak na našich dálnicích nedosažitelný ideál. To auto mě ale rychle rozmazlilo
Četl jsem tady, že víko od vany má být uplně čisté. Když jsem ho otřel kapesníkem, zůstala na něm žlutohnědá šmouha. Znamená to něco? Olej nijak znatelně neubývá.
mám 328Ci E46 '99. Chtěl bych se zeptat, jestli se může zvýšit výkon, když místo Madit 10W dám kvalitní 0W? Připadá mi, že nad 180 zrychluje jen velmi mlhavě. Maximálka je tak na našich dálnicích nedosažitelný ideál. To auto mě ale rychle rozmazlilo

Četl jsem tady, že víko od vany má být uplně čisté. Když jsem ho otřel kapesníkem, zůstala na něm žlutohnědá šmouha. Znamená to něco? Olej nijak znatelně neubývá.
Ahoj
Mám BMW E36 328i,bylo pravidelně servisované bívalým majitelem v BMW servisu.Nejdříve u Bychla a potom u BMW Grál v Ďečíně.Chtěl bych vyměnit olej,ale na štítku je jenom BMW HighPower Special Oil SAE 10W-40.Ale není tam napsáno od jakého výrobce je ten olej.Auto má najeto už přes 300tkm a asi by bylo dobré tam nalít ten olej na který ten motor jezdil.Nevíte někdo od jakého výrobce je ten olej
Mám BMW E36 328i,bylo pravidelně servisované bívalým majitelem v BMW servisu.Nejdříve u Bychla a potom u BMW Grál v Ďečíně.Chtěl bych vyměnit olej,ale na štítku je jenom BMW HighPower Special Oil SAE 10W-40.Ale není tam napsáno od jakého výrobce je ten olej.Auto má najeto už přes 300tkm a asi by bylo dobré tam nalít ten olej na který ten motor jezdil.Nevíte někdo od jakého výrobce je ten olej

NoCom píše:4 Major: Prosím tě chtěl bych se tě měl bych dotaz, slyšel jsi o značce oleje Car-Technik?Popřípadě, jaká je kvalita, je na něm dokonce doporureční pro BMW, Porsche...
Oleje značky Car-Technik
Jedná se opět o jednu z mnoha nově vzniklých "pseudoznaček", která nemá s výrobou olejů nic společného. Je to prostě no-name produkt s ne zcela jasným původem. Jedná se o přebal nějaké jiné značky, většinou se tam plní to nejlevnější co se sežene a alespoň trochu vyhovuje(většinou produkty z polska,ruska ale i od nás).Ale co je právě v těchto obalech fakt netuším, možná i něco lepšího ale to dost pochybuji neb se mi nepodařilo najít stránky "výrobce" což je v dnešní době dost divné. Jediné co se mi podařilo objevit je že by to měla plnit nějaká firma Muller GmbH v Eschweile . Muller GmbH v Eschweile je prodejcem buldozerů, o olejích jsem u nich žádnou zmínku nenašel. Takže je tato firma uvedena buď jen jako krycí a její majitel o svém uvedení jako výrobce tohoto "profi" oleje chudák vůbec netuší, nebo jej opět jen distribuuje jako okrajovou činnost a to od neznámého původce.
A už mě to vážně nebaví, pořád tu opakovat aby jste se drželi osvědčených značek pokud máte své au?áky alespoň trochu rádi.
Ne výkon zcela jistě záměnou viskozity nezvýšíš.arkadiel píše:Ahoj,
mám 328Ci E46 '99. Chtěl bych se zeptat, jestli se může zvýšit výkon, když místo Madit 10W dám kvalitní 0W? Připadá mi, že nad 180 zrychluje jen velmi mlhavě. Maximálka je tak na našich dálnicích nedosažitelný ideál. To auto mě ale rychle rozmazlilo![]()
Víko nesmí být hlavně černé, žlutohnědá čmouha bude zřejmě olej

Rejchy píše:Ahoj
"Originální" oleje BMW
BMW, ostatně jako i ostatní automobilky, své dodavatele olejů pro prvonáplně a do svých "originál" obalů časem mění, některé i každý rok.Tudíž je celkem jedno jakou z kvalitnějších značek si vybereš. Do BMW v současnosti dodává Castrol. Pokud měníš v režimu long-life, je nutné aby tebou vybraný produkt měl potřebné schválení BMW ,buď long-98 či long-01.
major píše:BMW, ostatně jako i ostatní automobilky, své dodavatele olejů pro prvonáplně a do svých "originál" obalů časem mění, některé i každý rok.Tudíž je celkem jedno jakou z kvalitnějších značek si vybereš. Do BMW v současnosti dodává Castrol. Pokud měníš v režimu long-life, je nutné aby tebou vybraný produkt měl potřebné schválení BMW ,buď long-98 či long-01.Rejchy píše:Ahoj
Dííky za odpověď.
nasel jsem tohle ...
http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare
popira to celkem dost veci, co se tu pise ...
co Vy (hlavne major
) na to?
petr

co Vy (hlavne major

petr
ajfel píše:nasel jsem tohle ...
![]()
co Vy (hlavne major) na to?
petr
neco jsem si prohledl a neprijde mi, ze by major mluvil jinak
skautik píše:neco jsem si prohledl a neprijde mi, ze by major mluvil jinak
nechci majorovi oponovat, vi toho fakt desne moc, jenom me zaujalo, ze tyhle clanky jsou napsany asi odborne a nektere veci nesedi.
co me tak zaujalo:
- vsechny motorove oleje stejne vykonove specifikace jsou stejne kvalitni
- je jedno, jestli pouzijeme mineral, polosyntetiku nebo syntetiku ... jde o vykonovou specifikaci.
- to, jak a s jakou rezervou splnily oleje testy pro vykonove specifikace neni znamo nikomu jinemu nez vyrobci oleje.

- nejlepsi je pouzit olej pozadovane vykonove specifikace s co nejnizim prvnim cislem viskozni specifikace (olej bude stacit a rychle promaze motor)
- je uuuplne jedno, jaky olej pouziju
..... takze teoreticky muzu do klepajici (hydrostely) stare M40 nalit 0W40 stejne vykonove specifikace jako je soucasny olej 10W40 a motor se rychleji promaze a neuskodi mu to - naopak prospeje - bude rychleji promazan pri studenem startu).
(tohle je extrem - asi nenajdu tyhle 2 oleje ve stene vykonove specifikaci ..ale jde mi o to, ze hodne lidi si "pomaha" tim, ze naliva "hustejsi olej" ... a ted mi pripada, ze ten olej akorat hur maze na zacatku, ale jinak je "stejny" ...)
beru v potaz normlani oleje, normalni jezdeni (doprava, ne zavody)...
proste, abych to shrul, zaujalo me to, ze je v podstate jedno, jaky olej do auta pouziju. musi mit danou vykonovou specifikaci a jedine, co mu muzu doprat, je rychlejsi promazani pri studenem startu ...
nejde mi o to oponovat proto, ze hci koupit levnejsi olej ..
jenom me to zajima ...
petr