presne tak .... z vlastnich skusenosti vim, ze se stalo akorat to, ze to v lete jelo min pac to salo teplo od motoru a chladice, ale nemel jsem ten "twister se stinenim " ... .. ... a melo to hlubsi zvuk ... jinak placebo efekt
Jediny co ma trosku smysl je dat vlozku do airboxu a trosku zkratit tu rouru co je v nem ... asi o 10cm ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
kromě zvuku ne nestane nic, což neni tim že máš 1,6, ale prostě tim že to nic znatelnýho neudělá, pokud to nedáš blbě (to bys ještě o pár koní přišel)...
ale jinak ten zvuk je dobrej
radši si po půl nebo po roce vyměň normální sériovou vložku. Ten filtr někdy žene líp do otáček ale je strašně důležitý, abys to měl dobře odstínění nebo si zbytečně ubereš pár koníčků...
Ale plánuju ho taky vyzkoušet, mám obyč EURFAB za 800,- a práší se mi na něj na televizi....
Mno pomoct by ti to něco mělo, protože ty sport. filtry mají daleko lepší propustnost než normální vložky. Kor u motoru jako IS by změna měla bejt otázka je jestli citelná. Ve vyších otáčkách by to pocítit bejt mohlo.
koutnyp píše:Mno pomoct by ti to něco mělo, protože ty sport. filtry mají daleko lepší propustnost než normální vložky. Kor u motoru jako IS by změna měla bejt otázka je jestli citelná. Ve vyších otáčkách by to pocítit bejt mohlo.
To všechno pokud tam nepůjde teplej vzduch od motoru a chladiče...
Podle mě stejně půjde znát třeba když vyndáš rezervu (jako že se to nesmí) a auto odlehčíš.... a vubec když vyhážeš přebytečný krámy a sedačky.... tomu se žádnej filtr nevyrovná
Ty co prodává HANZ za 800,- by na to vyzkoušení na tu 1.6 bohatě stačili. Ale musíš to nějak odstínit, jinak je to k ho***! Je to čistě filtr bez potrubí (myslim)
myslim ze toho tady se uz o filtru psalo strasne moc i na e30.cz tam testovali a zjistili ze zadny zlepseni neni .. jen tvuj vlastni pocit nejlepsi a nejlevnejsi zvyseni vykonu je dat vetsi obsah motoru .. nejaky dreky za strasny prachy a papir snese hodne
Jak tak ctu Tvoje otazky, tak myslim, ze pro Tebe vylozene plati rada:prodej a kup vetsi obsah..
Protoze, jen kdyz udelas o co jsi vyjmenoval tak jsi kdesi nad 10K a to je jen zacatek...az upgrady udelas, tak zjistis, ze jsi za ty prachy mohl mit o 100koni vic a kotouce v zakladu, tedy 325,323,328
Filtr Ti nic neresi, jen castecne a u 1,6 neni ten objem nasavanyho vzduchu tak velky.Sport filtr se predevsim musi dost dobre udelat, odstinit a namerit delku privodni trubice k sani.
Vlozka do stavajiciho filtru jsou vyhozeny penize uplne.Radsi opravdu dvakrat rocne novej filtr.Auto zustava original, nemusis nic bastlit, prat a jede to stejne.
Takovou vraždu ani nezkoušej, jako rvát do zadu kotouče, protože by ti taky mohli čvachtnout silenbloky atd. a jinej kardan je toho moc a rozhodně se ti to nevyplatí. Mno fakt rači kup aspoň 2 litr tam už máš všechno a motor tam lupneš dle výběru.
ja nechci rejpat ale ty jsi v tom aute nejel nez jsi ho koupil ???? ....
podle me si 316 nebo 318 muze koupit jen nekdo kdo fakt vubec neresi jak rychle by chtel jezdit ....
318is uz "docela" jede, pokud budes resit povinny ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Heh, dobrý jen bych chtěl připomenout že se blíží bodový systém, takže 2 litry vejš si asi budou muset zalít od 4 týho hrnku vejš betonem. Mám 1,8i už 4 roky a musím říct že to jezdí velmi slušně a to i přesto že sem měl 219 kobyl v e30.
No jel. Ale dost sem řešil spotřebu a povinny. Chtěl sem Compacta a těch 1.8 je docela malo. No na motor se vybodnu a pořídim si asi nějaky křídlo a soobwoofer. Jinak díky za rady.