Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 airbag
Poradíte mi prosím jestli a jak je možné uživatelsky vypínat a zapínat airbag na místě spolujezdce? Potřebuji to kvůli deětské sedačce, kterou je nutné mít na předním sedadle, když jede pouze řidič a dítě.
Snad všechny značky aut mají zámeček nebo vypínač, ale zdá se, že ten kdo dělal E46 nepřemýšlel...
Snad všechny značky aut mají zámeček nebo vypínač, ale zdá se, že ten kdo dělal E46 nepřemýšlel...
tmm píše:Potřebuji to kvůli deětské sedačce, kterou je nutné mít na předním sedadle, když jede pouze řidič a dítě.
nutne?? dyt muze byt vzadu - samozrejme je to MNOHEM lepsi mit ho vepredu, ale nutne to urcite neni

doporucuju ho ta nedavat, pokud ten airbag je funkcni, ale to vis urcite sam ....
petr
alp píše:resi se to automaticky. Sedacka ma v sobe cidlo zateze, ktere pozna jestli tam sedi dospela osoba, nebo autosedacka. Takze neni zapotrebi nic vypinat.
přesně tak, nevím jak u E36, ale E46 a E39 a vyšší už mají všechny čidla, jednak kvuli zatěži, neodpálí bag když je menší zátěž, a druhá věc je když tam nikdo nesedí, bylo by zbytečný odpalovat airbagy když by byl v autě jen řidič. Ale nevím jak to je když čidlo odejde.
Je i nějaký čidlo když se nepřipoutáš že to nevystřelí??
alp píše:resi se to automaticky. Sedacka ma v sobe cidlo zateze, ktere pozna jestli tam sedi dospela osoba, nebo autosedacka. Takze neni zapotrebi nic vypinat.
No zni to logicky a bylo by skvele, kdyby to tak fungovalo.
Kdyz jsem se na to ptal v Autecu, rekli mi, ze to vypnout nejde, o tomto, ze by mohlo zabrat cislo se nezminili.
Mel bych to radeji 100% overene, aby se pak (nedejboze) v pripade nehody neukazalo, ze to tak nepracuje.
-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
alp píše:tmm píše:alp píše:resi se to automaticky. Sedacka ma v sobe cidlo zateze, ktere pozna jestli tam sedi dospela osoba, nebo autosedacka. Takze neni zapotrebi nic vypinat.
No zni to logicky a bylo by skvele, kdyby to tak fungovalo.
Kdyz jsem se na to ptal v Autecu, rekli mi, ze to vypnout nejde, o tomto, ze by mohlo zabrat cislo se nezminili.
Mel bych to radeji 100% overene, aby se pak (nedejboze) v pripade nehody neukazalo, ze to tak nepracuje.
opravdu to vypnout (explicitne vyradit) nejde, protoze je to automaticke. Mimochodem se o tom pise i v uzivatelske prirucce
presne tak a za vse muze dil c. 11 (sitka v sedacce

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=65&hl=3
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
tmm píše:ajfel píše:dyt muze byt vzadu
Umis si predstavit situaci, ze zena ridi a brecici dite ma vzadu, proti smeru jizdy. Ani na nej nevidi, natoz aby ho mohlo treba uklidnit...
mou vetu jsi vytrh z kontextu ... ja vim, ze je mnohem lepsi, kdyz je dite vepredu

mam deti dost na to, abych to vedel

petr
tmm píše:Mel bych to radeji 100% overene, aby se pak (nedejboze) v pripade nehody neukazalo, ze to tak nepracuje.
Tak podle Autecu se cidlo aktivuje pri zatezi cca. 5 kg. To by na sedacku nestacilo. Zabyvali se timto testovanim pry v jine souvislosti.
Ale presto diky za napad.
Je tedy mozne to uplne vyradit = ohrozit normalniho cestujiciho nebo tam proste sedacku nemit.
A to je zase pro samotnou mamu ridicku skoro nepouzitelne auto

Legracni je, ze lecktere Mondeo nebo Mazda tuto funkci ma uz roky.
Borec mi rikal, vite, E46 je 8 let stary model, tehdy to jeste nebylo aktualni...
Skoda, ze se zabyvaji vyvojem jen predem a nedelaji (v tomhle pripade klicovy) update...
Diky za vase nazory

tmm píše:ajfel píše:dyt muze byt vzadu
Umis si predstavit situaci, ze zena ridi a brecici dite ma vzadu, proti smeru jizdy. Ani na nej nevidi, natoz aby ho mohlo treba uklidnit...
No tuto situaci znám, ale většina dětí když se auto rozjede většinou spí,takže se toho neboj a klidně ho dej i dozadu. Ono si zvykne
- Přílohy
-
- 100_0520.JPG (112.66 KiB) Zobrazeno 543 x