Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

repase turba

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Wolfi »

Tak jsem zajel na diagnostiku, naměřili mu EKG a co myslíte...turbo tlačilo při prošlápnutí plynu až na zem max. něco přes 1000 [čehosi]. Takže je prej v perdeli...

Doporučovali mě nějakou firmu ve Vídni (cca 100km) se kterou mají co se týče kvality jenom ty nejlepší zkušenosti....prej to tam v 8:00 dám a ve 14:00 vyzvedávám repasované... V případě že je turbo nerepasovatelné tak za 10 až 12 tis. dodají repasované....problém je, že umím německy akorát {hast du fojr}.. :roll:

Nevíte někdo o nějaké tuzemské firmě kde to kvalitně zrepasují??? a kolik to tak koštuje ?
Kelim
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kelim »

špičková firma ve Velké Bíteši http://www.turbocar.cz
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Wolfi »

Kelim píše:špičková firma ve Velké Bíteši http://www.turbocar.cz

zkusil jsem jim poslat poptávku, ....každopádně díky ..
wagina

#4 Příspěvek od wagina »

Já mám osobní zkušenost stouto firmou. Snažili se sehnat repas na turbo do 530d, ale repas neexistuje. Tak dodali nové turbo origo, bylo asi o 5000,- dražší. tosi myslím je dobrá alernativa. a fungujou dobře poštou. já byl spokojen. v autecu bylo turbo dražší přibližně o 130%.
http://www.rematurbo.cz/servis.html
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Wolfi »

wagina píše:Já mám osobní zkušenost stouto firmou. Snažili se sehnat repas na turbo do 530d, ale repas neexistuje. Tak dodali nové turbo origo, bylo asi o 5000,- dražší. tosi myslím je dobrá alernativa. a fungujou dobře poštou. já byl spokojen. v autecu bylo turbo dražší přibližně o 130%.
http://www.rematurbo.cz/servis.html

taky jsem poslal mailem poptávku...díky...

PS: kolik to nakonec vyšlo...???
Marek-is

#6 Příspěvek od Marek-is »

Naka firma tusim ze v Jihlave ne Trebici...neco jak Turbosol.
major

#7 Příspěvek od major »

A co tato firma? Nemáte někdo zkušenost?
http://www.turboservis.cz/
wagina

#8 Příspěvek od wagina »

nepamatuji kolik to stálo, mam dojem 22-23t.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Dave »

Jestli jsi z moravy tak doporučuji Special turbo v Prušánkách. Technici ochotní a zkušení. http://www.specialturbo.cz/cz/noflash/
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Wolfi »

Dave píše:Jestli jsi z moravy tak doporučuji Special turbo v Prušánkách. Technici ochotní a zkušení. http://www.specialturbo.cz/cz/noflash/

Prušánky jsou vedlejší obec...ale jsou s nima takové zkušenosti, že to bych si to turbo raději repasoval sám. :( (do roka se všechny repasovali znovu (ve Vídni)).

Zatím mi z tuzemských firem nejlíp vychází Rema Turbo ze Strakonic....stačí to turbo poslat poštou a do jednoho až dvou dnů je zrepasováno....cena za malou repasi (ucpávky a ložiska) je 7500,-, za generálku (včetně rotoru) za 15000,- bez DPH. Cena se odvíjí podle toho co zdiagnostikují a záruka je při malé repasi půl roku a při velké rok.

Zkušenosti z Vídně jsou takové, že to stojí cca 10000,- a turba tam zrepasovaná už mají od té doby nahrkáno dalších 400.000 km. Tak nevím...asi pojedu 100km do Vídně.
Dave
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Dave »

Tak to potom jo! Já jsem sice v Prušánkách nic dělat nenechával protože jsem to nakonec nepotřeboval - jenom mi to zkontrolovali a vypadali že tomu rozumějí. Jinak jsem na ně slyšel jenom chválu tak nevim no.
Každopádně díky za upozornění, než tam neco opravdu dám tak se ještě přeptám.
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Wolfi »

Dave píše:Tak to potom jo! Já jsem sice v Prušánkách nic dělat nenechával protože jsem to nakonec nepotřeboval - jenom mi to zkontrolovali a vypadali že tomu rozumějí. Jinak jsem na ně slyšel jenom chválu tak nevim no.
Každopádně díky za upozornění, než tam neco opravdu dám tak se ještě přeptám.

To víš, že bych to tam odvezl nejraději, ale mám kurwa strach, abych tam do roku nebušil na vrata, že to chcu reklamovat....no zkusím tam zítra zavolat, třeba mě dají dva roky záruku 8O :P
Huska
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Huska »

máte někdo kontakt na tu firmu ve Vídni? Díky.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Wolfi »

Huska píše:máte někdo kontakt na tu firmu ve Vídni? Díky.

zítra ho budu mít, tak dám vědět...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od skautik Čestný člen »

no nekdo na foru mel s nema taky docela spatnou zkusenost, zkuste pohledat. Myslim bpytlik
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lenoch »

Wolfi píše:Tak jsem zajel na diagnostiku, naměřili mu EKG a co myslíte...turbo tlačilo při prošlápnutí plynu až na zem max. něco přes 1000 [čehosi]. Takže je prej v perdeli...

Doporučovali mě nějakou firmu ve Vídni (cca 100km) se kterou mají co se týče kvality jenom ty nejlepší zkušenosti....prej to tam v 8:00 dám a ve 14:00 vyzvedávám repasované... V případě že je turbo nerepasovatelné tak za 10 až 12 tis. dodají repasované....problém je, že umím německy akorát {hast du fojr}.. :roll:

Nevíte někdo o nějaké tuzemské firmě kde to kvalitně zrepasují??? a kolik to tak koštuje ?

heleď a víš opravdu že je turbo v prdeli?? Žere ti to olej? Musíš mezi výměnama dolejvat? Něco přes 1000... to podle mě bude že ti tlačí něco přes 1Atm. Může být také jen v prdeli ten rebulátor tlaku vzduchu... nevím kdo a jak ti to měřil, ale zajímal bych se o to být tebou... cítíš nějak pokles výkonu?
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Wolfi »

lenoch píše:
Wolfi píše:Tak jsem zajel na diagnostiku, naměřili mu EKG a co myslíte...turbo tlačilo při prošlápnutí plynu až na zem max. něco přes 1000 [čehosi]. Takže je prej v perdeli...

heleď a víš opravdu že je turbo v prdeli?? Žere ti to olej? Musíš mezi výměnama dolejvat? Něco přes 1000... to podle mě bude že ti tlačí něco přes 1Atm. Může být také jen v prdeli ten rebulátor tlaku vzduchu... nevím kdo a jak ti to měřil, ale zajímal bych se o to být tebou... cítíš nějak pokles výkonu?

No právěže ano....pokles výkonu je znatelný...by? mám auto teprve půl roku, jedeto čím dál hůř.....před půl rokem jsem po okrskách frčel do porodnice za ženou ve 200km/h (neustálé brzdění a akcelerace). Minulý týden jsem jel po dálnici a když jsem dojel dieslového focuse ve 160km/h tak šlápl do pedálů a ujel....tak jsem to sešlápl až na zem, za mnou dýmu jako na vojenském cvičení a výslední efekt na 20km byl zvýšení na 170km/h... když mě pak zase po mém úmorném předjetí míjel, tvářil jsem se že relaxuju a víc jet už nechci.... :P

olej jsem měnil teprve nedávno (cca 2 měsíce) takže ten úbytek zatím moc nezjištuju, ale dýmí to po zašlápnutí jak prase....
Diagnostika probíhala ve firmě CarBand na orig. BOSH diagnostice.
Podotýkám, že o turbo jsem se staral jak se má, tzn. nechával dochladit apod....

ještě bych chtěl dodat, že když jsem měnil váhu vzduchu, vypadala jako by ji někdo vykoupal v téru....zkrátka v sání toho oleje bylo na můj vkus až moc....možná je to jenom rozmlsaností z předchozí HONDY, ale i tak...minimálně ty úcpávky tam budou hyn.
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Wolfi »

skautik píše:no nekdo na foru mel s nema taky docela spatnou zkusenost, zkuste pohledat. Myslim bpytlik

sorry za dotaz, ale není mi jasno s kým ?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lenoch »

To ze máš v sání olej je podle mě normální... hlavní je jestli to žere nebo nežere olej... že ti to hulí... určitě do černa viď? Prostě ti to začne fedrovat větší poměr nafta/vzduch a proto to hulí. Já osobně bych nějak zkusil poštelovat ten obtokovej ventil na turbu - vím že s tim hromada lidí s BMW zápolila... když by bylo turbo opravdu total-poznáš to že po nastartování to z výfuku hulí modře... zkus vlítnout do nějakýho servisu, a? ti zkusí poštelovat ten obtokáč (tlak turba se dá naštelovat maticema). Nebo se zkus poradit s někým odtuď, jak můžeš zjistit, jestli je obtokáč v prdeli... zkus Matina...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Wolfi píše:
skautik píše:no nekdo na foru mel s nema taky docela spatnou zkusenost, zkuste pohledat. Myslim bpytlik

sorry za dotaz, ale není mi jasno s kým ?

s ti special turbo nebo jak se to jmenuje
Odpovědět